Notumun tutmadığı liseye nasıl giderim?

Sergio

Centipat
Arkadaşlar kardeşim bu sene LGS'ye girdi fakat iyi bir sonuç alamadı ve merkezi okullara yöneldi. Tercih hakkını kullandı ve ilkinde hiçbir okul gelmedi. 2. tercihte ise bir de meslek lisesi ek olarak seçti ve sadece o gelebildi. Fakat kendisi mesleğe gitmek istemiyor. Acaba bir tercih hakkı daha var mı hala? Ve istediği lise 79 puan ile öğrenci alıyor ve onun ortaokul puanı 77. sizce biraz zorlasak alma şansları var mı (zorlamak derken tehdit vs. değil)?

Son düzenleme:
Senin sayende nasıl girebilir? 3. nakil işlemlerine başvurmanız gerekirdi, çoktan 3. nakil işlemleri de bitti ve 4. nakil işlemi yok diye biliyorum ayrıyeten 79 ile öğrenci alan bir okula 77 diploma puanı ile gidebileceğini sanmıyorum.

Senin sayende nasıl girebilir? 3. nakil işlemlerine başvurmanız gerekirdi, çoktan 3. nakil işlemleri de bitti ve 4. nakil işlemi yok diye biliyorum ayrıyeten 79 ile öğrenci alan bir okula 77 diploma puanı ile gidebileceğini sanmıyorum.
Anlıyorum.
Peki Meb'e adrese dayalı bir okula atanması için başvursak sonuç alır mıyız?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı