NS125 vs Voge 125R

Foxy1

Decapat
Daha fazla  
Bu yaza ikisinden birini sıfır çıkartmayı düşünüyorum Allah'ın izniyle. İlk motorum olacak. 2 sene kullanıp satmayı planlıyorum, okula gidip gelirken vs. kullanacağım, günde 20 küsur km yapacak. Eskişehir'de yaşıyorum, servis açısından da fikir almak istiyorum. Bu motorların birbirine karşı artıları ve eksileri nelerdir? Hangisi daha alınabilir? Parça sorunu, servis, donanım özellikleri, iki yıl sonra satılabilirliği, satılırsa ne kadar zararla satılır, kalite, performans, kronik sorunlar açısından hangisine yönelmeliyim? 2 yıl boyunca beni üzmesin, 2 yıl tadını çıkarabileceğim ve 2 yıl sonra da elimde kalmamasını istiyorum alacağım motorun. Küçük orta seviyede zararlar önemli değil, beni 2 yıl götürüp getirdiğine sayarım, ama son sahibi de olmayayım.

Kriterlerinize NS125 daha çok uyuyor. Parçasını da kolay bulursunuz ucuza da bulursunuz ustası da her yerde var satarken de kolay satarsınız ama değer kaybediyor 2. elde. Şekil olarak Voge bence çok hoş duruyor olsa da sonuç olarak NS125 daha mantıklı.

Dediğim gibi değer kaybı açısından beni 2 sene mutlu ettikten sonra kayıba göz yumulabilir diye düşünüyorum. Bencede dediklerinizde haklısınız, voge görünüş olarak ne kadar kendine çeksede NS125 daha mantıklı bir seçim gibi duruyor.

Hocam sanırım voge R125 modelini almışsınız hayırlı olsun öncelikle, kazasız belasız sürersiniz inşallah. Hocam şimdi NS125 düşünüyordum ama tamamınj nakit alamayacağım bundan dolayı vade farklarıyla vs vogeyle aynı paraya denk geliyor bundan dolayı aynı paraya almışken neden daha performanslı bir motor almayayım diyorum. Vogenin BMW'ye blok vs ürettigini duymuştum, voge nasıldır? Alınır mı? Sizin deneyimleriniz nasıl? Parça sıkıntısı çeker miyim? Servis sorunu yaşar mıyım(eskişehirdeyim)? Bir de ikinci eli çok mu ölü, daha önce de bahsettiğim gibi beni mutlu ettikten sonra satarkenki değer kayıplarını önemsemem. Ayrıca alırsam 2025 modelini alacağım. Yorumlarınızı bekliyorum @cinar_yasarrr.

Son düzenleme:
Öncelikle çok teşekkür ederim. Voge çoğu anlamda daha iyi, saymak gerekirse; Arka ABS, Sıvı soğutma, Ekran ve ekran doluluğu, Egzoz sesi (250SR'dan daha gür sesi var.), tasarım, Arka lastik ebatı olarak daha iyi.

Parça bulmakta sıkıntı çekebilirsin belki ama ben olsam kesinlikle Voge 125R alırdım. Hatta NS125 peşinatını verdim ertesi gün Voge 125R aldım öyle bir döndüm yani.

Geçen Raider 125 ile kapıştım kalkışta eşit gibi ama üst devirlerde alıyor, sesi de dediğim gibi zaten 250'lik gibi ailem 10. kattan evden geldiğimi duyuyor.

cinar hocam ayrıca aklımda birde qj srk125 var sizce ikisi arasından hangisi daha iyi bir tercih olur.

Hocam bende sizinle aynı ikilemleri yaşıyorum siz karar verebildiniz mi?

Hocam haftaya işe başlayacağım nasip olursa bu yazın sonunda voge R125 almaya larar verdim başlıca sebeplerinden bahsetmem gerekirse, NS125e göre Voge'da daha fazla özellik bar örneğin çift ABS, sıvı soğutma, mükemmel amortisörler, LED aydınlatmalar, LED gösterge paneli vs. beni cezbetti. Son saydığım LED far ve ekran 2025 NS125DEDe bulunuyor. Ekstra olarak vogeun tasarımı ve performansı ayrıca sesi NS125'ten kat kat güzel olduğunu düşünüyorum. Performans konusuna ayrıyeten dikkat çekmek istiyorum çünkü makine hem hafif hem de 15bg devirleri çok dolu. Parça sıkıntı ve kronikten bahsedersek, kronik olarak ben 2025 model alacağım inşallah 2025'lerde kronik ve parça sorunu bulunmadığını söylediler. Olsa bile eski modellerde 2 kronik var sol arka stop sönmesi ve katalizör, ayrıca bu sorunlarda herkesin yaşadığı sorunlar değil birinde çıkmış birinde çıkmamış. Çıksa bile garantiden kolaylıkla çözülüyormuş. Parça sıkıntısı olarak dediğim gibi 2025'lerde bir sıkıntı yokmuş, ben kendimde ayrıyeten internetteki parça satan sitelere baktım parçaların neredeyse hepsi mevcut olmasa bile Facebook'ta bu motorla ilgili gruplarda satan kişi fazlasıyla var. İkinci el olarak çok hızlı bir piyasası yokmuş sanırım ama elde kalanda bir motor değil. Ben satarken iki kuruş altına satarım bunu da bindiğime sayarım kafasındayım o yüzden benim için büyük bir sorun değil. Servis konusundada şehirimde yaşayan bir voge sahibine sordum kendi servisi dışında bakım için Honda'nın ve KTM'nin serviside bakıyormuş motora bundan dolayı servis konusundada aklımda bir şüphe kalmadı, ama tabii ki Bajaj servis konusunda Voge'dan daha iyi. Son olarak NS125'te kötü bir motor tabii ki değil karar tamamen sana kalıyor, NS125'in hantal kaldığını bilmeni isterim 16 yaşındaysan 2 sene binersin muhtemelen bu motora 125CC'ler zaten belli bir süre sonra sıkan fazlasını istediğin bir CC grubu, şahsen bundan dolayı performanslı devirleri dolu bir motorun daha iyi olacağını düşünüyorum.Uzun süredir araştırıyorum ama yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

Hocam NS125 parça ve servis bakımından muhtemelen üzmez fakat görünüş olarak beni hiç cezbetmiyor. Bu sebeple NS125 i ben en baştan eledim şu an aklımda olan pazartesi KSR SRK125-R Almak parça olarak Voge den daha avantajlı olduğunu duydum. Ve gösteriş açısından da Racing olmasından kaynaklı doğal olarak daha bir havalı duruyor dışarıdan bakıldığında. Fakat hız konusunda biraz üzebilecek motor. Voge ile kıyaslayacak olursak ondan daha yavaş kalıyor. Fakat benim açıkçası Hız takıntım yok ben tamamen motor hevesim için alıyorum ve almışken dış görünüşünü beğenerek bindiğim bir motor almak istiyorum. Fakat SRK125-R ın en kötü yanı bana göre CBS olması. Aslında bu anlattıklarıma voge de uyuyor ikiside birbirine çoğu açıdan yakın motorlar fakat. Bulunduğum bölgede de şu an bayilerde Stok kalmamış zaten. O yüzden muhtemelen pazartesi günü SRK125-R alacağım bende. Ben de çok uzun süredir araştırıyorum ikimizde muhtemelen aynı şeyleri düşünüyoruz hocam. Sizlerede hayırlı olsun şimdiden.

Başlangıc ise başlangıcınızı racingle yapmanızı önermem ama yine de seçim sizin tabii ki. Cbs sorununu çözmek isterseniz sıfır QJ alın ben onu da araştırmıştım ,birkaç bayı şehrinize kendileri gönderim yapıyor, bazıları da sigortalı taşıyıcılarla anlaşın vs diyorlar değerlendirebilirsiniz. Parça konusundada çok bir fark olacağını sanmıyorum hocam yakındır muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…