Numara ile adres nasıl bulunur?

jagaimo

Centipat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sahibinden de ki bir ürün sahibi tarafından dolandırıldım, elimde numarası var numarası ile adresini bulmam mümkün müdür?
 
Eğer deneyiminizi paylaşırsanız buradaki arkadaşlara da örnek olur. Nasıl oldu bu olay?

Şahısla anlaştık ama bayiinin kapalı olduğunu söyledi ve pazartesi gelmemi söyledi (bu konuşma cumartesi günü yaşandı), ben de sıkıntı olmadığını pazartesi gelebileceğimi söyledim ama kendisi faturayı kestiğini ve kapora laması gerektiğini söyledi ve yüksek miktarda bir kapora talep etti (1000TL). Ben de 5500TL'lik bir ürün için o kadar kapora atamam dedim o da faturayı kestiğini ve atmam gerektiğini söyledi bende 200tl atabilirim dedim ve attım. Bugün ise sadece kargo ile yollayabileceğini ve elden teslim edemeyeceğini söyledi ve kalan miktarı talep etti, ben de göndermeyeceğimi ve elden almak istediğimi söyledim o da kabul etmedi.
Dolandırıldığın için polise gidip durumu izah edip akabinde şikayet beyanında bulunduktan sonra adresi gidip polis bulsun sonra sorguda belli olur her şey. Adresi bulup evini mi basıcan?

Fazla bir miktar olmadığı için polisin bu kadar üstüne düşeceğini sanmam ve gerekirse evini basarım sorun yok.
Sorun 200TL değil sadece ben işten izin aldım ve sıkıntılı bir süreç yaşadım benim için 200TL büyük bir miktar değil ama başka insanlara da aynısını yapabilir.
 
Fazla bir miktar olmadığı için polisin bu kadar üstüne düşeceğini sanmam ve gerekirse evini basarım sorun yok.

İzinsiz evine girme bence çünkü:
haneye tecavüz veya mesken masuniyetini ihlal, zorla haneye girme olarak da adlandırılan suçun ceza yasamızdaki karşılığı konut dokunulmazlığını ihlal suçudur. Konut dokunulmazlığını ihlal suçu 5237 sayılı Tck'nın 116. maddesinde düzenlenmiştir.

Suçun temel şekli olan konuta ya da konutun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaktır.
 
Fazla bir miktar olmadığı için polisin bu kadar üstüne düşeceğini sanmam ve gerekirse evini basarım sorun yok.

Fark etmez dostum. 1 liranda çalınsa şikayet edildiği zaman bir vatandaş evet 1 lira bile çalınmışsa ceza para miktarı üzerinden değil hak hukuk adalet üstünden yürütülür. Soruna gelirsek numaradan çok zor adres işi. Tanıdık polis lazım.
 
Bunun için programlar var ama yasal değil yapmanı önermem senin başın derde girer. En iyisi polise git. Sendeki telefon numarası yeter onlara.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı