Numara taşıma sonrası SIM kart ne zaman takılmalı?

Dimon

Decapat
Yer
Moskova
Merhaba arkadaşlar. Ben Pazartesi günü Turkcell bayisine giderek mevcut Türk Telekom hattımı Turkcell'e taşıma işlemi başlattım. Numaram aynı kalacak şekilde taşıma yaptım. Ancak bazı sorularım var, deneyimli kişilerden yardım almak isterim.
Öncelikle bana dün Turkcell'den şöyle bir mesaj geldi:

Değerli Müşterimiz, Numara Taşıma talebiniz onaylanmıştır. XXXXXXXXXX No'lu hattınızın taşıma işlemi 29/05/2025 tarihinde 12:56 saatinde gerçekleşecektir. SIM kartınızı belirtilen gün ve saatte telefonunuza takınız.

1. Bu mesajda belirtilen tarih ve saat geldiğinde direkt olarak Turkcell SIM kartımı mı takmalıyım, yoksa başka bir SMS mi beklemem gerekiyor?

2. Şu anda Türk Telekom hattım hâlâ aktif. Bu taşıma işlemi sırasında Türk Telekom tarafında iptal ettirmem gereken bir şey var mı yoksa tamamen otomatik mi iptal ediliyor?

3. Son olarak bulunduğum bölgede Türk Telekom çekmiyordu ve internet hızım da çok düşüktü. Turkcell'e geçtiğimde bu durum düzelir mi? Yani daha iyi çekim gücü ve daha hızlı internet alır mıyım?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. 29 Mayıs 12:56'da Türk Telekom hattınız iptal olacak ve Turkcell hattınız aktifleşecek. Hattı da istediğiniz zaman takabilirsiniz.
  2. Türk Telekom hattınız Turkcell açıldıktan sonra kapanacak ve faturalı hat ise kullandığınız gün sayısına göre son faturanız kesilecek, onun haricinde ek bir işlem yapmanıza gerek yok.
  3. Baz istasyonu konumuna bağlı, anlamanın en iyi yolu o operatörü kullanan birine sormak.

1. 29 Mayıs 12:56'da Türk Telekom hattınız iptal olacak ve Turkcell hattınız aktifleşecek. Hattı da istediğiniz zaman takabilirsiniz.
  2. Türk Telekom hattınız Turkcell açıldıktan sonra kapanacak ve faturalı hat ise kullandığınız gün sayısına göre son faturanız kesilecek, onun haricinde ek bir işlem yapmanıza gerek yok.
  3. Baz istasyonu konumuna bağlı, anlamanın en iyi yolu o operatörü kullanan birine sormak.
29 mayıs 2025 saat 12:55'te yeni kartı takabilirsiniz.
Eski kartı makasla ortadan ikiye kesip çöpe atabilirsiniz.

Anladım. Dediğiniz gibi yarın öğlen yeni SIM kartımı takacağım. Cevaplarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocalarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı