Nutuk'a iftira atılıyor

Kuşkunuz mu vardı? Benim yok.

Galiba anlamıyorsunuz. Size laikliğin ne olduğunu da sordum, ısrarla yanıt vermediniz.

Laiklik demek(sizin tanımınız) herkesin özgür olduğu bir yönetim şekli demekdir isteyen istediğini giysin isteyen istediğine inansın.

Türkiye'de laıklıgın L'sı olduguna emın mıyız? Hadı bak L'sı vardır A'sı var mıdır? Suphelı.

Laiklik demek(sizin tanımınız) herkesin özgür olduğu bir yönetim şekli demekdir isteyen istediğini giysin isteyen istediğine inansın.

Sanırım tek tek anlatmam lazım. Sizin fikrinizi soruyorum.

Şu an Türkiye resmi olarak laiklikle yönetiliyor en azından resmiyet bu bende sizin dediğinizi diyorum gerçek laiklilk uygulanmıyor burada diye.

Hocam sızde arkadasla bı tartısamadınız gıttı ya. Elıme cekırdek aldım. Izlıyom. Bı tartısında keyıf alak.

Temel elementleri kararlaştırsak olacak da... Bey/hanımefendinin fikrini alamadım daha.

Ağzından kerpetenle alıyorum lafı!

1) Şeriat nedir ki saptırılarak yönetiliyor, onu söyler misin? Sorduğum sorulara cevap ver.

2) Hz Muhammed kendi sözlerinin yazdırılmasını yasaklamıştır. Hz Ömer tüm hadisleri yaktırmıştır. Habercinin din üzerinde ortaklığı olamaz. Olmadığının Kuran'dan birkaç kanıtı:

Tevbe 43: “Allah seni (Muhammed'e karşı söylenmiştir) affetsin! Doğrusu, doğru söyleyenler sana belli olmadan ve yalancıları bilmeden niçin onlara izin verdin?”

Tahrim 61: “Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını gözeterek Allah’ın sana helâl kıldığı şeyi niçin kendine haram kılıyorsun? Allah çok bağışlayandır, çok merhametlidir.”

İsra 73-75: “Neredeyse seni (yine Muhammed'e karşı), sana vahyettiğimizden saptıracaklardı ki, başka bir şeyi bize isnat edesin diye.
O takdirde seni dost edinirlerdi.
Eğer biz seni sağlam tutmamış olsaydık, az da olsa onlara meyledebilirdin.
O takdirde sana hayatın da ölümün de iki kat acısını tattırırdık...”

Üstte cevap verdim ezana karışmaları bile her şeyi anlatıyor anlamadıysanız.

İslam düşmanlığı.
Sadece ezana karissak haklısınız. Tüm dinlere belirli sınırlamalar getirilmeli diyoruz ne alaka İslam düşmanlığı yaftalamasi her yere? Her köşede cami yerine kilise olsa, bir sürü para gitse emin olun ona da laf atardım. Dinsizler toplansa günde 5 vakit toplanıp efe aydal marşı söyleseler onlara da kızardım. Kimse kimsenin özgürlüğünü kendi dini için elinden alamaz.

Üstte cevap verdim ezana karışmaları bile her şeyi anlatıyor anlamadıysanız.

İslam düşmanlığı.

Laiklik bunun tam tersi ama olsun, bu da bir başlangıç.

Ezan okunmasın mı dendi? Ezan Türkçe okunsun, herkes anlasın dendi. Bazı çıkarcı şarlatan hocaların ve CHP-DP oy alma savaşında güme gitmiş olan bir İslam'ı yüceltme çabasına din düşmanlığı diyorsunuz ya, vallahi pes!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…