Nv_disable 1 komutu olmadan sistem başlatılamıyor

Trueno

Femtopat
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, uzun uğraşlarım sonucu laptopuma High Sierra kurmayı başardım ve çoğu donanımı çalıştırdım. (Pil göstergesi ve Bluetooth hariç). Ekran kartımı sisteme tanıttım Config dosyamda Clover ile ayarlarımı yaptım fakat nv_disable 1 komutunu kapatıp yeniden başlat dediğim zaman Apple logosunun altındaki çubuğun yarısı yüklenip donuyor ve ekteki hatayı alıyorum. Hem verbose mod açık denedim hem de kapatıp denedim. Sizce nerede hata yapıyorum? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Config dosyamı da ekliyorum:


Sistem bilgilerim: Intel Core i7-3630qQM 2.4GHz - NVIDIA GeForce GTX 670M 3GB GDDR5 - Atheros AR8151 & Atheros AR9485WB-EG - Samsung EVO 240GB SSD & 12 GB DDR3 1600 MHz RAM - VIA VT1802p.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_4673.jpg
    IMG_4673.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 25
OpenCore ile dene. Clover eski bir boot loader için artık destek vermiyoruz. OpenCore Mojave imajını kullanarak kurulum yapabilirsin.
 
Sistemi açtıktan sonra Config dosyanı Clover Configurator ile aç.
Boot kısmından gerekli değişikliği yap ve Save yap. Sonrasında bir daha bu işlemi yapmana gerek kalmaz.

Nv disable komutunu aktif ettiğim zaman ekran kartım çalışmıyor bu komutu kaldırdığım zaman ise sistem başlatılamıyor. Ekran kartımın Fermi mimarisi (GF114) olduğunu öğrendim acaba Fermiyi desteklemiyor mu? Bu arada Wi-Fi, Bluetooh, Ethernet, USB portları, Webcam, pil göstergesi dahil her şey High Sierra'da çalışıyor ekran kartını da tanıttım web driverını kurdum Clover Configurator'den nv disable'ı kapatıp reboot edince sistem gıoscreenlockstate 3 hatası veriyor. Sistemimde dahili bir Intel ekran kartı da bulunmuyor ayrıca. Sadece NVIDIA GTX 670M ekran kartı var. Ne yaparsam yapayım bu sorundan bir türlü kurtulamadım.
 
Optimus olduğu için Nvidia ekran kartını kullanamazsın zaten. Nv disable komutunu aktif yapacaksın. Ayrıca dahili ekran kartı vardır fakat bazı BIOS'lar için kapatılabiliyor. BIOS üzerinde switchable graphics gibi bir ayar var mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı