Çözüldü Nvdia GeForce GT 730 Güncelleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

karayel34

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Ekran kartımı uzun zamandır güncelleme yapmıyordum. 3 gün önce dedim güncelleme yapayım. NVIDIA'nın sitesinden sürücüleri yükle bölümüne girdim. Manuel arama bölümüne, sistemimin ve ekran kartımın özelliklerini yazdım.
Bu bölümde çıkan sonuç: Sürüm Tarihi: 01 Ekim 2019 - Versiyon: 436.48 - WHQL

nvdia site.png

Sonrasında aygıt yöneticisinden, görüntü bağdaştırıcıları yerinden sürüyü güncelleştirme bölümüne tıkladım ve bu bölümden güncelleme yaptım. Yükleme ve kurulum bitti.
Bu bölümde çıkan sonuç: Sürüm Tarihi: 23.03.2018 - Versiyon: 391.35

aygıt.png

Şu an yüklediğim ve kullandığım versiyon 391.35 ve 2018 yılına ait bir sürüm. NVIDIA'nın kendi sitesinde ki daha yeni, ve tabii ki de üst bir sürü mü?

Oyun oynayan birisi değilim. Ama ekran kartını da güncel tutmak lazım sonuçta. Bu kurduğum eski sürümün üstüne, NVIDIA'nın sitesinde ki en son çıkan sürümü kursam sizce daha iyi olmaz mı? Ekran kartımdan da TV'me HDMI kablo bağlayıp, maç veya film izlemek istediğim için en mantıklı çözüm sizce nedir?

Ben ekran kartımı ve sistemimi yine de yazayım. Bir de siz bakarsınız NVIDIA'nın sitesinden.
Son olarak, GeForce Experience programını kurmama gerek var mı? Yoksa ayda bir ekran kartının sitesinden kendim manuel olarak mı bakayım?

Sistemim: Windows 10 64 Bit
Ekran kartım: MSI GeForce GT730 2 GB 128BİT DDR3

2 çeşit modeli var bu serinin. Benim kullandığım bu: MSI GEFORCE GT730

Yarın işten geldikten sonra, cevaplarınıza mesaj yazabilirm. Biraz geç geldiğim için işten. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sana da merhaba güzel kardeşim. Offf bende sıkıldım valla kardeşim. Saat 1 olmuş işten daha yeni geldim. Sen offf diyorsun. Benim şuan ne demem lazım? Pofff mu desem off ulen off mu desem :) 14 saattir durmadan çalıştım mesela. Bir offf mevzusu bak nerelere geldi. Ben acemi kullanıcı sayılmam. Ama yine de benden daha bilgili, tecrübeli, kişiler olduğu için bu güzel forumda bilgili ve tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. Bana dedin ya, kendin üret. Ne üreteyim mesela? 14 saat olmuş çalışalı, ayakta duracak halim kalmamış, beynim çatlamış. Sen diyorsun ki: üret, türet. Sende haklısın kardeşim. Eyvallah. Bu arada konumun başında belirttiğim gibi işten geç geldiğim için, mesajı ancak şuan yazdığım için, tekrar kusura bakmayın. Offf yerine, şükür desek daha iyi bence güzel kardeşim.

Öncelikle sana da merhaba güzel kardeşim. Offf bende sıkıldım valla kardeşim. Saat 1 olmuş işten daha yeni geldim. Sen offf diyorsun. Benim şuan ne demem lazım? Pofff mu desem off ulen off mu desem :) 14 saat'tir durmadan çalıştım mesela. Bir offf mevzusu bak nerelere geldi. Ben acemi kullanıcı sayılmam. Ama yine de benden daha bilgili, tecrübeli, kişiler olduğu için bu güzel forumda bilgili ve tecrübeli arkadaşalra danışmak istedim. Bana dedid ya, kendin üret. Ne üreteyim mesela? 14 saat olmuş çalışalı, ayakta duracak halim kalmamış, beynim çatlamış. Sen diyorsun ki: üret, türet. Sende haklısın kardeşim. Eyvallah. Bu arada konumun başında belirttiğim gibi işten geç geldiğim için, mesajı ancak şuan yazdığım için, tekrar kusura bakmayın. Offf yerine, şükür desek daha iyi ence güzel kardeşim.
Allah alın teriyle çalışan insanlara kolaylık versin.

Bence sen manuel değil de, otomatik dene. Bırak o seçsin en güncel sürücüyü
Size geç cevap yazdığım için tekrar kusura bakmayın. Mazeretimi belirtmiştim. Otomatik seçeneği hata veriyor. Yoksa dediğiniz gibi denedim. Java filan kurun diyor. Yüklü şeyi tekrar mı kurayım. Bir şekilde en mantıklı çözümü buluruz İnşALLAH. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Allah alın teriyle çalışan insanlara kolaylık versin.
Amin. Cümlemize İnşALLAH.

Özür dilerim, orayı kaçırmışım. GeForce Experience ile de deneyebilirsin. :)
Ne özürü, Estağfirullah. Önceden yüklüydü zaten Experience programı. Şuan sadece cevap yazmak için açtım makinemi. Yoksa inanın yazı yazacak kadar bile halim yok :) Pazar günü ancak söylenilen işlemleri yapabilirim. İşten ötürü.

Geforce Experience bence bulunması gerekiyor. Oradan otomatik bulabilir sürücüyü.
Size de geç cevap yazdığım için tekrar kusura bakmayın. Mazeretimi belirtmiştim. Dediğiniz programı izinli olduğum gün tekrar kurarım. Ve ya başka bir yöntem denerim. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Gayet kapsamlı bir soru sorulmuş. Cevaplamak zor geliyorsa insanları kırmak yerine hiç cevaplamayalım.

GT 730 eski bir kart olduğundan yeni sürücülerle uyumsuz. Mevcut sürücüyü kullanmaya devam edebilirsiniz.
Üstadım. Size de geç cevap yazdığım için tekrar kusura bakmayın. Mazeretimi belirtmiştim. Kapsamından ziyade, bildiğim birşey de olsa hata yapmamak adına benden daha bilgili, tecrübeli birileri varsa benim danışmam mantıklı birşey değil mi üstadım :) Belki benim gibi danışmadan lambur-lumbur yükleyip hata alan birileri olabilir. Benim amacım: İşimi sağlama almak :) Sizin dediğiniz gibi uyumsuz ise: aygıt yöneticisi de ona göre 1 sene önce ki sürümü kurdu benim makineme mesela. Üstadım, GeForce Experience programını boşuna kurmayayım o zaman. Oyun oynamıyorum zaten. Sadece ekran kartımı güncel tutmak ve arada film ve netten maç açıp, onu kablo ile tv'me aktarmaktı. Maç izlerken de sorun yaşamamak adına ben önlemimi almak istedim sadece :) Üstadım kusura bakmayın biraz roman gibi bir mesaj yazdım. Gece gece :) Tv'me aktarma yapmak için konu dışı ama 5mt'lik hdmi kablo da almak istiyorum. Odam da ki tv, 4k filan değil. Küçük ama hdmi girişi olan bir tv. Ona göre tavsiye edeceğiniz bir kablo var mı 5mt olması lazım ama. Son olarak wireless konusunda da danışmak istediğim bir husus var. Onun için de izinli olduğum zaman konu açacağım. Müsait olduğunuz da fikrinizi alırsam, çok makbule geçer üstadım. Hayırlı geceler.
Senin yanlış yapmış olduğun bir şey var sanırım. En iyisi sen sürücüyü tamamen kaldır sonra en güncelini tekrar kur 600, 700 ve 900 serisine ait masaüstü ekran kartlarının sürücü desteği daha kesilmedi. He bir de sürücüyü kaldırdıktan sonra Windows otomatik olarak internetten eski sürücü indirip kuracak onun kurulmamasına dikkat et ve sürücüleri elle yükle otomatik tavsiye etmiyorum. Windows'un otomatik sürücü güncellemesini kapatmak için sistem özellikleri bölümünden donanım sekmesini tıklayıp aygıt yükleme ayarlarından hayır'ı seçip devre dışı bırakabilirsin.
Size geç cevap yazdığım için tekrar kusura bakmayın. Mazeretimi belirtmiştim. Sizin de verdiğiniz bilgiler mantıklı geldi bana. Sürücü desteği henüz kesilmediyse en son sürücüyü kurmak da mantıklı. Peki bu eski kurduğum sürümün üstüne, hiç kaldırmadan en son sürümü kursam olmaz mı?
Son sürüme güncelleyin derim. Aşağıda bulunan linkten "KABUL ET VE YÜKLE" butonuna basın.
Direk indirmek için aşağıda bulunan linke tıklayın.
Size geç cevap yazdığım için tekrar kusura bakmayın. Mazeretimi belirtmiştim. Verdiğiniz sayfa, benim bulduğum ile aynı. Onda bir yanlışlık yapmamışım. Direk eski kurduğum sürümün üstüne, bunu kursam bir sorun olmaz sanırım. Yoksa ekran akrtını tamamen kaldırıp mı yapmak lazım?
Bu kartı birkaç ay öncesine kadar ben de kullanıyordum. Maalesef yeni sürücüler ile uyumlu değil. Yüklemeye çalıştığınızda sisteminiz uyumlu değil hatası alacaksınız yüksek ihtimal. Ama yine de bir deneyin derim. Olursa sizin için daha iyi olur.
Size geç cevap yazdığım için tekrar kusura bakmayın. Mazeretimi belirtmiştim. Denemek te fayda var. Zaten sizin dediğiniz gibi hata alırsam, anlarız ki desteklemiyor demektir. Denediğim zaman mutlaka bilgilendirme yaparım zaten. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Nvidia eski kartlara driver desteğini keseli çok oldu. Güncel sürücü kurman imkansız.
@Recep Baltaş 'ın da dediği gibi şu anki sürücünüzle devam edin.
Size geç cevap yazdığım için tekrar kusura bakmayın. Mazeretimi belirtmiştim. Recep üstad dediyse, bir bildiği vardır illa ki. Zaten benimle aynı kartı kullanıp, hata alan birisi olmuş. Böyle idare edeceğiz :)
Kardeşim o destek dizüstü versiyonlarına kesildi masaüstü versiyonları hala yeni ekran kartları gibi düzenli güncellemeler alıyor sana şöyle örnek göstereyim bu benim diğer bilgisayarımın ekran kartı şu an en güncel versiyon 436.48 kurulu mesela
Size geç cevap yazdığım için tekrar kusura bakmayın. Mazeretimi belirtmiştim. Kafam karıştı :) Dediğiniz gibi masaüstü versiyonları destek alıyorsa, en yeniyi kurmak daha mantıklı değil mi? Benim de kullandığım zaten masaüstü pc. Denemekten zarar gelmez. Sonucu yazarım zaten.
Herkese cevap yazdım umarım. Vakit ayırıp, cevap yazan herkese tekrar teşekkür ederim. Müsait olduğum zaman fikirlerinize göre hareket edeceğim. Herkese hayırlı geceler.

Kullandığım ekran kartım, en son çıkan güncellemeyi desteklemiyormuş. Bizzat denedim, ama hata verdi. Yükleme sırasında kullandığınız sürümü desteklemiyor diye yazdı.

@-Kondansatör- dediğin gibi olmadı :) Güncel versiyon 436.48 indirdim. Ama bende hata verdi :) Benim kartım senin kullandığın kart'dan daha eski olduğu için mi acaba böyle oldu? Masaüstü versiyonlarına destek hala devam ediyor diye okudum bende. Peki benim masaüstüme neden destek yok :)

Son düzenleme:
Pek fark etmeyeceği için kurmanıza gerek yok hem internet paketinizden hemde vaktinizden feragat etmeyin derim, illaha yükleyecek iseniz bilgisayarınıza GeForce'un kendi sitesinden indirdiğiniz Driver'ı Güvenli Mod'ta yükleyin hata almazsınız.

Pek fark etmeyeceği için kurmanıza gerek yok hem internet paketinizden hemde vaktinizden feragat etmeyin derim, illaha yükleyecek iseniz bilgisayarınıza GeForce'un kendi sitesinden indirdiğiniz Driver'ı Güvenli Mod'ta yükleyin hata almazsınız.
Benim makineme kurduğum son güncellemesi, 2018 yılına ait 391.35 sürümü :) Şuan bu sürümü kullanıyorum. Bu sürümü de aygıt yöneticisinden bakıp, güncelleştireyim dedim. Windows 10 bu sürümü layık gördü benim ekran kartıma :)
Vaktimden ve internet paketimden yana bir sıkıntı yok çok şükür. Sadece kullandığım karta uyumlu son çıkan sürümlerden hangisi uyuyorsa onu kurmak.
Nvıdıa sitesinde ki arşiv sürücülerine baktım benim kartıma göre çıkan en eski sürüm: 11 Nisan 2019 tarihine ait 425.31 olan sürüm var mesela.
Sizin dediğiniz gibi güvenli mod ile yükleme yaparsam, sonrasında bir sorun çıkabilir mi?

Benim makineme kurduğum son güncellemesi, 2018 yılına ait 391.35 sürümü :) Şuan bu sürümü kullanıyorum. Bu sürümü de aygıt yöneticisinden bakıp, güncelleştireyim dedim. Windows 10 bu sürümü layık gördü benim ekran kartıma :)
Vaktimden ve internet paketimden yana bir sıkıntı yok çok şükür. Sadece kullandığım karta uyumlu son çıkan sürümlerden hangisi uyuyorsa onu kurmak.
Nvıdıa sitesinde ki arşiv sürücülerine baktım benim kartıma göre çıkan en eski sürüm: 11 Nisan 2019 tarihine ait 425.31 olan sürüm var mesela.
Sizin dediğiniz gibi güvenli mod ile yükleme yaparsam, sonrasında bir sorun çıkabilir mi?
Ben hep güvenli Mod ile kuruyorum yeni sürüm sürücüleri ve ömrüm boyunca hata almadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı