NVFlash for Windows Kullanım Rehberi

Evet arkadaşlar,

@Recep Baltaş ekran kartında yaşadığım bir sorundan dolayı TW ile bağlanmış ve sorunun VBIOS atarak düzelebileceğini belirtmiş ve bana 2 farklı yol sunmuştu. Ya DOS üzerinden yada Windows üzerinden. Ben DOS üzerinden yapılacak olan kurulumdan tırstığım için (bunda Asus'un suçu çok büyük) Windows üzerinden olanı tercih ettim. Türkçe hiçbir makale olmaması dolayısıyla bu şeref Technopat'a ait oluyor. :)

Gerekli dosyalar:
  1. NVFlash for Windows
  2. Ekran kartımıza uygun son çıkan VBIOS dosyasını edinelim: TechPowerUp
Adımlar:
  1. İndirdiğimiz ZIP dosyasını masaüstüne çıkartalım.
  2. Klasörün içine girelim ve X64 klasörü içerisine girelim.
  3. İndirdiğimiz VBIOS dosyasını X64 klasörü içerisine atalım. İsterseniz NiBiToR ile BIOS'u düzenleyip de koyabilirsiniz. Size kalmış.
  4. Üst ribbon menüsünden "Dosya > Komut istemi > Burada komut istemini yönetici olarak çalıştır" diyerek klasörden dizin alan CMD'yi açalım.
  5. nvflash.exe'yi çift tıklatarak çalıştıralım. Yine bir CMD ekranı geldi önümüze. Bununla işimiz olmayacak, sadece komutlar için ihtiyacımız olacak.
  6. Klasörden dizin alan CMD ekranından
    Kod:
    nvflash --save Gigabyte.GTX770.2048.Stock.rom
    yazıp enter tuşuna basalım. (Buradaki Gigabyte.GTX770 ismi sizin marka ve modelinize uygun olarak veya istediğiniz bir isimle değiştirilebilir.) (Ekran kartından görüntü kesilip tekrar gelecek. Bu normal çünkü karttan BIOS'u okuyoruz.)
    Ekran Görüntüsü (277).png
  7. nvflash dizinde Gigabyte.GTX770.2048.Stock.ROM adında şuan ki VBIOS'umuzu yedeklemiş olacağız. Herhangi bir sorun esnasında bu yedekten geri dönüş yapabileceğiz.
  8. Şimdi tekrar kodu girdiğimiz CMD ekranına dönüyoruz ve indirip yükleyeceğimiz VBIOS'un ismini yazıyoruz.
    Kod:
    nvflash Gigabyte.GTX770.2048.131213.rom
    (Ekran kartından görüntü birkaç defa kesilip tekrar gelecek. Bu normal çünkü kartta VBIOS'u yazıyoruz.)
    Ekran Görüntüsü (278).png
  9. VBIOS dosyasının karta uygunluğunu kontrol ettikten sonra işleme devam etmek isteyip istemeyeceğinizi soracaktır. Y tuşuna basar basmaz VBIOS yazma işlemine devam edecektir.
  10. CMD ekranında Update successful. yazısı göründüğü an yeni VBIOS ekran kartına yazılmıştır.
  11. Sistemi yeniden başlatıyoruz ve GPU-Z ile VBIOS sürümünü kontrol ediyoruz (1). (Eğer NiBiToR ile OC uyguladıysanız onu da alttaki frekanslardan (2) kontrol ediyoruz.)
    1.gif
  12. Yeni VBIOS sürümünüz hayırlı olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buradaki klavuzda yeterli çözüm sağlayamadım, sürekli hata veriyordu güncel olarak GTX 670 kart için original BIOS'u TechPowerUp'tan indirdim buraya kadar klavuzla aynı gidiyorduk fakat NVFlash'ta hata veriyordu bu yüzden çözüm arayışlarına girdim ve TechPowerUp'tan indirdiğim doğru BIOS dosyasını nasıl bu yöntemden bir tık farklı şekilde yükleyebileceğimi çözdüm bana yardımcı olan video bu ilgilenen arkadaşlarında NVFlash'ı klavuzdaki gibi yüklemiyorsa bu video çözüm olacaktır.
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu.
 
Buradaki kılavuzda yeterli çözüm sağlayamadım, sürekli hata veriyordu güncel olarak GTX 670 kart için original BIOS'u TechPowerUp'tan indirdim buraya kadar kılavuzla aynı gidiyorduk fakat NVFlash'ta hata veriyordu bu yüzden çözüm arayışlarına girdim ve TechPowerUp'tan indirdiğim doğru BIOS dosyasını nasıl bu yöntemden bir tık farklı şekilde yükleyebileceğimi çözdüm bana yardımcı olan video bu ilgilenen arkadaşlarında NVFlash'ı kılavuzdaki gibi yüklemiyorsa bu video çözüm olacaktır.
Aldığınız hatayı yazsaydınız size çözümünü söylerdik. Ek olarak yazma korumasını kaldırmaya dair komut olan --protectoff komutu ilk ekran görüntüsünde de mevcut. Bazı üreticiler yazma korumasını açıp ürünlerini satışa sunabiliyor.
 

Geri
Yukarı