NVIDIA 3D ayarlarının yönetilmesi nasıl yapılmalı?

Kafayı çok takacak bir konu değil aslında donanımınız çok da alt bir seviyede değilse.

Bence önemli olan Düşey Senkronizasyonun kapalı olması. Bu sayede siz oyun içi ayarlardan VSYNC açmadığınız sürece FPS kısıtlamanız monitör HZ'nize sabitlenmez.

Bir de güç yönetimi modunu maksimum performansa alırsanız ekran kartınızdan daha çok verim alırsınız. Geri kalan diğer seçenekler çok detay kalıyor. Bir çok ayar zaten oyunların içinde ayrı ayrı gerçekleştirilebiliyor.

NVİDİA1.jpg

NVİDİA2.jpg

Gölgelendirici Önbellek Boyutu : 100GB seçili ama sürücündeki boş yere göre değişir.
Bağlantılı Optimizasyon : Açık olup olmaması oyundan oyuna değişir.
Monitör Teknolojisi : Rekabetçi oyunlarda kapalı olmalı.

Diğer seçimler standart.

Ayrıca Masaüstü Renk Ayarlarını Ayarla adı altındaki Digital Vibrance monitörünüzün renk ayarlarına göre 60 üstü bir değere ayarlanabilir.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1736273
Eki Görüntüle 1736275

Gölgelendirici Önbellek Boyutu : 100GB seçili ama sürücündeki boş yere göre değişir.
Bağlantılı Optimizasyon : Açık olup olmaması oyundan oyuna değişir.
Monitör Teknolojisi : Rekabetçi oyunlarda kapalı olmalı.

Diğer seçimler standart.

Ayrıca Masaüstü Renk Ayarlarını Ayarla adı altındaki Digital Vibrance monitörünüzün renk ayarlarına göre 60 üstü bir değere ayarlanabilir.
Burada "Düşey Senkronizasyon" kapalıymış size, lakin bendeki monitör Gsync Compantible bir monitör. Ben bunu kapatırsam, monitörün kırılma önleyici özelliğinden faydalanamam diye düşünüyorum, yanlış mıyım?

Burada "Düşey Senkronizasyon" kapalıymış size, lakin bendeki monitör Gsync Compantible bir monitör. Ben bunu kapatırsam, monitörün kırılma önleyici özelliğinden faydalanamam diye düşünüyorum, yanlış mıyım?
Bendeki de G-Sync compatible monitör farkındaysanız G-Sync açık. Rekabetçi oyunlarda ikisi de kapalı olmalı giriş gecikmesinin düşük olması için ama single player oyunlarda kırılma sorun yaratıyorsa açılabilir. Bana G-Sync yeterli geldiği için VSync açmıyorum ama açmak isterseniz açabilirsiniz. Bu giriş gecikmesini daha da arttıracaktır. G-Sync ve VSync teknolojisinin aynı anda açıldığı durumlarda giriş gecikmesini en aza indirmek için FPS'inizi monitör yenileme hızınızın -3 FPS altına sabitlerseniz giriş gecikmesinden en az zararla çıkarsınız.

Bendeki de G-Sync compatible monitör farkındaysanız G-Sync açık. Rekabetçi oyunlarda ikisi de kapalı olmalı giriş gecikmesinin düşük olması için ama single player oyunlarda kırılma sorun yaratıyorsa açılabilir. Bana G-Sync yeterli geldiği için VSync açmıyorum ama açmak isterseniz açabilirsiniz. Bu giriş gecikmesini daha da arttıracaktır. G-Sync ve VSync teknolojisinin aynı anda açıldığı durumlarda giriş gecikmesini en aza indirmek için FPS'inizi monitör yenileme hızınızın -3 FPS altına sabitlerseniz giriş gecikmesinden en az zararla çıkarsınız.
Vsync bende kullanmıyorumda, Gsync compantible hangi tür oyuna girersem gireyim aktif kullanıyorum. Pubg oynuyorum rekabetçi olarak, compantible açık olmasının bir dezavantajını hissetmiyorum.

O 100 GB'lık gölgelendirme ön belleği muhabbetinde HDD'den o kadar alana kadar kullanabilir mi demeye getiriyor yoksa, baştan 100GB ayır mı diyor? SDD bende zaten toplam 240 GB, kullanabilir alanda zaten maksimum 160-170GB anca kalıyor Windows ve programlardan sonra. Sence kaç vermeliyim orayı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı