NVIDIA 40 serisi mi 50 serisi mi tercih edilmeli?

faderxnull

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,

Ekran kartı almayı düşünüyorum ama 40 serisiyle 50 serisi arasında kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aklımda bazı sorular var, belki deneyimli olanlar fikir verebilir:

Şu an 40 serisi almak mantıklı mı yoksa 50 serisini beklemek daha mı iyi olur?

50 serisinin çıkış tarihi ve fiyatları hakkında net bir şey var mı?

Performans farkı çok büyük olur mu sizce?

4070 Super gibi bir kart uzun vadeli kullanım için yeterli olur mu?

50 serisi çıkınca 40 serilerinde ciddi bir fiyat düşüşü olur mu?

Bütçem sınırlı olduğu için doğru zamanda doğru kartı almak istiyorum. FPS, akıcılık ve yeni nesil oyunlarda sorunsuz bir deneyim önemli benim için.

Görüşlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen sene 4070 Super aldım pişman değilim. Gayet tatmin edici bir performansı var fakat 50 serisi çıkıyor diye 4070s 4060 Ti gibi popüler kartlar çok fazla ucuzlamaz en azından şimdilik. Zaten 50 serisi kartları biraz daha yüksek fiyattan satılıyor. Ülkemizde zaten ne zaman çıkış fiyatından satıldı ki? Eğer ki yeni bir sistem kuracaksız. AM5 AMD tavsiye ederim. Intel ölü soket. Ekran kartı için 50 serisi almak daha mantıklı normalde ama fiyat farkına değip değmeyeceği muamma. Şu an daha yeni piyasaya sürüldüğü için normalden daha pahalı. İsterseniz 9070XT gibi AMD modellerede bakabilirsiniz. 9070XT RTX 4080 Super ile zaten denk olan bir kart.

5070 Ti ülkemizde 48k civarında satılırken 9070XT 30k fiyattan pazara sürüldü benzer performans sergilediği için 5070 Ti popülerliğini kaybetti. Ve talep olmayınca 5070 Ti 40k ya kadar düştü. 9070XT ise talep çok olunca 34-38k arasında satılmaya başlandı. 9070XT 7900GRE gibi kartlardan çok daha başarılı.

Tavsiyem acele etmeyip 9070XT gibi sağlam bir ekran kartı almanız. Fakat indirim kovalamak lazım. Yakında 30K'lara inme ihtimali var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı