NVIDIA 4000 serisi beklenir mi?

Peki kaç yıl götürür beni 3060? Örneğin GTA 6 çıkınca oynatır mı? Yani tabii ki oynatır da yeterli olur mu o anlamda soruyorum.
DLSS ve NIS gibi görüntü ölçeklendirme teknolojileri olduktan sonra gözünüzün grafik arayışınıza göre net bir süre vermek güç. Ancak uzun süre daha gücünden düşmez.

Peki kaç yıl götürür beni 3060? Örneğin GTA 6 çıkınca oynatır mı? Yani tabii ki oynatır da yeterli olur mu o anlamda soruyorum.
O sizin kullanım amacınıza ve kullanım şeklinize göre değişir. Net bir sayı veremeyiz. DLSS gibi teknolojiler sayesinde kartın ömrünün bir nebze arttığı da aşina.

DLSS ve nıs gibi görüntü ölçeklendirme teknolojileri olduktan sonra gözünüzün grafik arayışınıza göre net bir süre vermek güç. Ancak uzun süre daha gücünden düşmez.

O sizin kullanım amacınıza ve kullanım şeklinize göre değişir. Net bir sayı veremeyiz. DLSS gibi teknolojiler sayesinde kartın ömrünün bir nebze arttığı da aşina.

Çok aman aman yoracak şeyler yapmamaya özen gösteririm aldıktan sonra. Mining gibi işlerle aram yok sadece oyun veya gündelik işler ile ilgilenirim. Her şeyi en yüksekte oynama gibi bir isteğim de yok 6-7 yıl her oyunu çamur gibi grafiklerle oynadıktan sonra alıştım. Akıcı olsun yeter. Beni üniversiteden mezun olana kadar götürsün başka bir şeye gerek yok. İleride yükseltme yapmak gerekirse de ona göre ekran kartını değiştirebilirim. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Ekran kartlarının düşüşlerini takip ediyorum ve fiyatlar daha da düşeceğe benziyor. Bugün izlediğim bir videoda 4000 serisi çıkınca GPU fiyatlarının düşeceğini, bu sebepten beklememiz gerektiğini söylüyorlardı. 3060'lı bir sistem almak istiyorum. Sizce beklemeli miyim? 4000 serisi çıkınca yine 3050 gibi alt-orta segment bir kart çıkar mı? Bir de 3060 kaç sene götürür beni, onu merak ettim. Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

Bu haberler genelde Amerika pazarı için geçerli şu an YouTube'da ekran kartlarının fiyatı düşüyor adlı yabancı içerikler Avrupa'ya bile çok az yansıyor bize hiç yansımıyor, aldanmayın yani.
3060 alınmaz 3060 Ti al arada fiyat olarak çok az fark var performans olarak bayağı bir fark var ve bu arada 4000 serisi çıkınca 3000 serisinin fiyatı düşmeyecek veya 4000 serisinin kartlarının fiyatı ucuz gelmeyecek arada değişen hiçbir şey olmayacak diyelim 3060 verdiği performans ile 4050'in verdiği performans aynı olacak, o zaman bu iki kartında fiyatı aynı olur yani sonuç olarak bir şey değişmeyecek ya da diyorsanki 3060 almak yerine 4060 alırım o zamanda hiçbir şey değişmeyecek 3060 almak yerine 4060 alarak 3070 almış gibi olacaksın gene fazla para vereceksin.

Kaç yıl götüreceği oyunları nasıl oynadığına bağlı, ben her oyunu en Ultra ayarlarda oynarım %200 resulutiona basarım RTX açarım en az 144 FPS de oynarım falan diyorsan tabii ki de 5 sene götürmez, orta düşük seviyelerdede oynarım diyorsan 10 sene bile götürür.

3060 alınmaz 3060 Ti al arada fiyat olarak çok az fark var performans olarak bayağı bir fark var.

Gönül ister ki 3060 Ti alabileyim ancak 3060 Ti sistemler aşırı pahalı. Fiyat aralığım 11-12 bin civarı olduğu için sistem fiyatlarının daha düşmesini bekliyorum. Bu fiyatta RX6600 de var ancak NVIDIA kart almak istiyorum.

Gönül ister ki 3060 Ti alabileyim ancak 3060 Ti sistemler aşırı pahalı. Fiyat aralığım 11-12 bin civarı olduğu için sistem fiyatlarının daha düşmesini bekliyorum. Bu fiyatta RX6600 de var ancak NVIDIA kart almak istiyorum.

Tüm yabancı kredi kurumları, bankalar, hepsi türkyienin kredi notunu düşürüp bu sene sonuna kadar TL'nin çok değer kaybedeceği tahmininde bulunuyor, bence Türkiye'de paranız varsa harcayın durumundayız kesinlikle bir şey için beklemeyin derim.
Bunu da okuyan arkadaşlar altına yazsın son 2 sene içinde neyi bekleyip sonradan alıp da kara geçtiniz? Sadece doların 18'den 14'e düştüğü 1 aylık sürede alan zarar görmüştür.
Türkiye merkez bankasının tahmini bile doların yıl sonunda 16 olacağı şeklindeki ve bence 4000 serisi eylül'de falanda çıkmaz 2023'de görürüz diyorum ben, bence alın, karar sizin.

Tüm yabancı kredi kurumları, bankalar, hepsi türkyienin kredi notunu düşürüp bu sene sonuna kadar TL'nin çok değer kaybedeceği tahmininde bulunuyor, bence Türkiye'de paranız varsa harcayın durumundayız kesinlikle bir şey için beklemeyin derim.

Taksitle almayı düşünüyoruz o yüzden biraz daha beklememiz gerekecek.
Modart yeni bir duyuru yaptı i5 11400F ve Gigabyte 3060 3 fanlı bir sistem. Tek kanal 16 GB RAM varmış içerisinde. Yetişir de alabilirsem mükemmel olacak umarım stoklar anında tükenmez.

Ekran kartlarının düşüşlerini takip ediyorum ve fiyatlar daha da düşeceğe benziyor. Bugün izlediğim bir videoda 4000 serisi çıkınca GPU fiyatlarının düşeceğini, bu sebepten beklememiz gerektiğini söylüyorlardı. 3060'lı bir sistem almak istiyorum. Sizce beklemeli miyim? 4000 serisi çıkınca yine 3050 gibi alt-orta segment bir kart çıkar mı? Bir de 3060 kaç sene götürür beni, onu merak ettim. Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.
Türkiye gibi bir ülkede, yeni seri çıkacak vs. diye beklemek çok mantıksız. Alabiliyorken alıp kullanmak çok daha mantıklı, 3060-3060Ti gibi ekran kartları uzun vadede gayet iyi götürecek ekran kartları.

Ben daha 3-4 gün önce sıfır PC topladım ve hiç pişman değilim.

Belirsizliğin bu kadar fazla olduğu bir ülkede beklemek her zaman kayıptır.

Bitcoin daha fazla fırlayacak mı?
Dolar yükselecek mi?
Yeni çıkacak seri kronik problemli bir şekilde mi yoksa düzgün bir şekilde mi çıkacak?
Ekran kartlarına bu süreç içerisinde ekstra bir vergilendirme gelecek mi?
Ekran kartları için olan taksit imkanı, önceden telefonlara yapıldığı gibi kaldırılacak mı?
Çıkacak yeni serideki fiyatlandırma fahiş mi olacak, normal mi olacak?

Yukarıda bahsettiğim gibi bu kadar belirsizlik varken beklemenin hiçbir mantığı yok, kısa vadede ne alabiliyorsan kardır.

Çevrende geçen sene falanca ürünü aldım, keşke almasaydım bu sene fiyatı düştü diyen birisi var mı? Benim çevremdeki herkes falanca ürünü bir ay önce aldım, fiyatı yükseldi iyi ki almışım diyor. Akıl var mantık var.

Bırak 8 ayı, 1 ayda her şeyin değiştiği bir ülkede yaşıyoruz sonuçta...

Son düzenleme:
Türkiye gibi bir ülkede, yeni seri çıkacak vs. diye beklemek çok mantıksız. Alabiliyorken alıp kullanmak çok daha mantıklı, 3060-3060 Ti gibi ekran kartları uzun vadede gayet iyi götürecek ekran kartları.

Ben daha 3-4 gün önce sıfır PC topladım ve hiç pişman değilim.

Belirsizliğin bu kadar fazla olduğu bir ülkede beklemek her zaman kayıptır.

Bitcoin daha fazla fırlayacak mı?
Dolar yükselecek mi?
Yeni çıkacak seri kronik problemli bir şekilde mi yoksa düzgün bir şekilde mi çıkacak?
Ekran kartlarına bu süreç içerisinde ekstra bir vergilendirme gelecek mi?
Ekran kartları için olan taksit imkanı, önceden telefonlara yapıldığı gibi kaldırılacak mı?
Çıkacak yeni serideki fiyatlandırma fahiş mi olacak, normal mi olacak?

Yukarıda bahsettiğim gibi bu kadar belirsizlik varken beklemenin hiçbir mantığı yok, kısa vadede ne alabiliyorsan kardır.

Çevrende geçen sene falanca ürünü aldım, keşke almasaydım bu sene fiyatı düştü diyen birisi var mı? Benim çevremdeki herkes falanca ürünü bir ay önce aldım, fiyatı yükseldi iyi ki almışım diyor. Akıl var mantık var.

Bırak 8 ayı, 1 ayda her şeyin değiştiği bir ülkede yaşıyoruz sonuçta...

Haklısınız. Alabiliyorken bekleyerek riske girmeyip direkt almak daha mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı