Ekran kartlarının düşüşlerini takip ediyorum ve fiyatlar daha da düşeceğe benziyor. Bugün izlediğim bir videoda 4000 serisi çıkınca GPU fiyatlarının düşeceğini, bu sebepten beklememiz gerektiğini söylüyorlardı. 3060'lı bir sistem almak istiyorum. Sizce beklemeli miyim? 4000 serisi çıkınca yine 3050 gibi alt-orta segment bir kart çıkar mı? Bir de 3060 kaç sene götürür beni, onu merak ettim. Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.
Türkiye gibi bir ülkede, yeni seri çıkacak vs. diye beklemek çok mantıksız. Alabiliyorken alıp kullanmak çok daha mantıklı, 3060-3060Ti gibi ekran kartları uzun vadede gayet iyi götürecek ekran kartları.
Ben daha 3-4 gün önce sıfır PC topladım ve hiç pişman değilim.
Belirsizliğin bu kadar fazla olduğu bir ülkede beklemek her zaman kayıptır.
Bitcoin daha fazla fırlayacak mı?
Dolar yükselecek mi?
Yeni çıkacak seri kronik problemli bir şekilde mi yoksa düzgün bir şekilde mi çıkacak?
Ekran kartlarına bu süreç içerisinde ekstra bir vergilendirme gelecek mi?
Ekran kartları için olan taksit imkanı, önceden telefonlara yapıldığı gibi kaldırılacak mı?
Çıkacak yeni serideki fiyatlandırma fahiş mi olacak, normal mi olacak?
Yukarıda bahsettiğim gibi bu kadar belirsizlik varken beklemenin hiçbir mantığı yok, kısa vadede ne alabiliyorsan kardır.
Çevrende geçen sene falanca ürünü aldım, keşke almasaydım bu sene fiyatı düştü diyen birisi var mı? Benim çevremdeki herkes falanca ürünü bir ay önce aldım, fiyatı yükseldi iyi ki almışım diyor. Akıl var mantık var.
Bırak 8 ayı, 1 ayda her şeyin değiştiği bir ülkede yaşıyoruz sonuçta...