NVIDIA 496.49 sürücüsündeki renk problemleri

192269

Megapat
Makaleler
1
NVIDIA'nın forumunda kullanıcı geri bildirimlerine göz attığımda bu sorunları yaşayanın bir tek ben olmadığımı anladım, son bir haftadır monitörümün bozulduğunu düşünüyordum ancak değilmiş. Yaşanan sorunlar ise şunlar;
  1. YouTube'da video izlerken ekranın rastgele bir şekilde koyulaşması, ardından sadece bir veya birkaç saniye içinde düzelmesi.
  2. Screen flickering, yani anlık olarak ekranın siyahlaşıp tekrar düzelmesi.
  3. YouTube'da bir video açtığınız anda koyu renklerin bozulması, koyu renkler arasındaki renk geçişinin çirkinleşmesi.
Listenin 3. maddesinde yer alan sorun NVIDIA forumlarında yazan bir sorun değildi dolayısıyla benim monitörümün bozulduğunu düşünmüştüm, ta ki bu sorunun sadece YouTube'da bir video açtığımda ortaya çıktığını anlayana kadar. Videoyu kapattıktan birkaç dakika sonra ise düzeliyor. Konuyu eğer bu gibi sorunlar yaşayanınız var ise monitörlerinin bozulduğunu düşünmemeleri için açtım, eğer bu sorun sizde de varsa ve sorunun 496.49 sürücüsünden kaynaklandığından emin olmak istiyorsanız benim yaptığımı deneyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile silip eski sürücünüzü yükleyin.

Ara sıra görev çubuğu da siyahlaşıyordu bende. Sizde de bu sorun var mı?
YouTube'da bir video açtığınız anda koyu renklerin bozulması, koyu renkler arasındaki renk geçişinin çirkinleşmesi.

Siyah renklerin pikselleşmesini mi söylüyorsunuz?

Son düzenleme:
Ara sıra görev çubuğu da siyahlaşıyordu bende. Sizde de bu sorun var mı?

Siyah renklerin pikselleşmesini mi söylüyorsunuz?
Evet öyle bir şey, bizzat Nvidia'nın sitesinde bu sorundan bahsetmiyor ama birkaç defa video açtığım anda ortaya çıktığını gözlemleyince bununda sürücü problemi olduğundan emin oldum.

472.12 tavsiye ederim şu an. İçlerinde en iyisi o gibi. Kötünün iyisi diyelim. Son aylarda rezalet sürücüler çıkarıyorlar nedense.

Suçu monitörde aradım bende ama sürücüden kaynaklıymış. En azından rahatladım ha birkaç kez sıfırladım monitörün ayarlarını ama olsun.

Ben de aynı hocam. OBS'ten ekran kaydı alıp sorunu sonradan izlemiştim. İzlediğim videoda sorun gözükmeyince monitör kaynaklı diye düşünüyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı