Arkadaşlar Resident Evil 2 oyununda V-Sync açınca ekranda titreme kasma oyunda ağırlık söz konusu oluyor. FPS düşüşü meydana geliyor. 4 GB var. 1.80 falan dolduruyorum yine de kasma meydana geliyor.
V-Sync kapatınca bu sefer oyun akıcı hale geliyor. 4 GB'in 3 GB'ni falan doldurabiliyorum 30-35 FPS olmasına rağmen oyun oldukça akıcı ancak can sıkıcı kısmı ekran yırtılmaları 2 arada bir derede kaldım. V-Sync açmadan görüntü yırtılmalarından kurtulmam mümkün mü?
Eski ya da yeni oyun olduğunu belirtmediğiniz için iki oyunun da bağlantısını atıyorum.
Oyunla ilgi yaşanan bazı grafik hataları vb. çözümlerine bakabilirsiniz.
Ayrıca V-Sync açıkken performansı artırmak için, Nvidia denetim masası üzerinden Üçlü ara bellekleme ayarını açık yapın. Nvidia bu ayarın V-Sync performansını artırdığını söylüyor.
Bu tarz ayarların performans ve kaliteye etkisi gözle algılamada baya kötüyüm. O yüzden kesin çözüm sağlayıp sağlamayacağını bilmiyorum.
@Waifu Impact Arkadaşın söylediği yöntemi hiç denemedim. Ama denemek istiyorsan güzel bir rehber hazırlamışlar.
RTSS kullanarak Scanline Sync'i etkinleştirin, Nvidia Ölçekleme Geçikmesini azaltın ve düşük gecikmeli V-Sync ile maksimum FPS'yi elde edin. Daha duyarlı oyun, pürüzsüz deneyim ve ekran yırtılması yok!