NVIDIA 9800 GT'ye hız aşırtma yapma

9800 GT'ye hız aşırtma yapmak istiyorum ve Fortnite oyununda düşük ayarda, 1920x1080 çözünürlükte ve %50-70 3D çözünürlükte 40-50 FPS almak istiyorum. Oyundaki FPS açık alanda sıklıkla 10 ila 40 arasında değişiyor. Pek akıcı oynayamıyorum. Ekran kartını yakmadan hız aşırtmak için tavsiye verir misiniz?

Şimdiki hız aşırtma GPU Clock 700 MHZ ve Memory Clock 1900 MHz.
Bu ekran kartı için 350 WATT güç kaynağı yeterli midir yoksa 400 WATT'a mı ihtiyaç var ve 350 WATT sıkıntıya sebep olur mu ekran kartı için?

• İşlemci: Intel Core E6750
  • Ekran Kartı: PALIT NVIDIA 9800 GT 1GB / Green / 256bit / GDDR3
  • Güç Kaynağı: 350 WATT
  • RAM: 4 GB
Hız Aşırtma.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle FPS'in aniden 10'a düşmesinin sebebi RAM miktarı belirteyim. Oyun ilk çıktığında ucu ucuna yetiyordu ancak gelen güncellemelerle yetmemeye başladı.

105 W TDP değeri var kartınızın ve NVIDIA sitesinde en az önerilen güç kaynağı 400 W olarak belirtilmiş. En azından 400 W hız aşırtma için ise kafanız rahat olsun 450 W alsanız sanki güzel olacak gibi.
Öncelikle FPS'in aniden 10'a düşmesinin sebebi RAM miktarı belirteyim. Oyun ilk çıktığında ucu ucuna yetiyordu ancak gelen güncellemelerle yetmemeye başladı.

105 W TDP değeri var kartınızın ve NVIDIA sitesinde en az önerilen güç kaynağı 400 W olarak belirtilmiş. En azından 400 W hız aşırtma için ise kafanız rahat olsun 450 W alsanız sanki güzel olacak gibi.

Çözüm

Peki 350 W zararlı mıdır ekran kartı hız aşırtmasında?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı