NVIDIA, AMD ve Intel’i Sürücüler Üzerinden Vurdu

Yarışırlar hatta one bile geçerler. NVIDIA, AMD veya Intel'in yapamayacagi hiç bir şey yapmadı. Aksine o ovundukleri RT gibi teknolojiler bile aslen onlara ait değil.
Değilse niye kullanamıyor o f/p kartları hâlen RT karşısında can çekişiyor?

Düzenleme: AMD karşıtı birisi değilim CPU olarak bugüne kadar AMD kullandım harika CPU üretiyorlar.

Değilse niye kullanamıyor o f/p kartları hâlen RT karşısında can çekişiyor?

Düzenleme: AMD karşıtı birisi değilim CPU olarak bugüne kadar AMD kullandım harika CPU üretiyorlar.
Çünkü RT cores kullanmiyorlardi. Fakat RX 7xxx serisinde onlar da RT cores kullanmaya başladı. RT dediğimiz şey yazılım hocam. GTX ekran kartları bile RT açabilir. İnternette azıcık araştırırsanız 1980'li yıllardan beri var olduğunu görürsünüz RT'nin.

Çünkü RT cores kullanmiyorlardi. Fakat RX 7xxx serisinde onlar da RT cores kullanmaya başladı. RT dediğimiz şey yazılım hocam. GTX ekran kartları bile RT açabilir. İnternette azıcık araştırırsanız 1980'li yıllardan beri var olduğunu görürsünüz RT'nin.

5 yıl önce izlediğim bu videoda ilk RT olayını duymuştum ve araştırmıştım doğru dediğiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NVIDIA şu an sektörün Apple'ı konumunda. Aslında çok bir değişiklik yapmaz yani inovatif bir firma değil fakat DLSS ile beraber ARGE yatırımlarını arttırdı ve bunun sonucunda Tensor, RT çekirdekleri ile fark yarattı.

Daha önce ATI ile girdiği bazı savaşları da kaybetti, hatta bir dönem AMD satın alıyordu kendilerini, sonra gidip ATI'yi aldılar.

Fiyat konusu da dediğim gibi Apple mantığı ile yürüdükleri için öyle. Yoksa RT teknolojisi onlara ait değil. Kişisel fikrim RT'nin çok gerekli bir şey olmadığı yönünde. Yansımaları geliştiren bir teknoloji fakat 100 FPS alırken 50 FPS'e kadar düşmek iyi değil, bu sebepten zaten DLSS doğdu. Bir yandan grafikleri yükseltiyorum diğer yandan downscale ediyorum. :D Mantıklı değil, native oynarım daha iyi.

En son Witcher 3 ile RT açıkken, 3070 gibi kartlar 29-30 FPS'de çalışıyor ve DLSS açınca bile 35'e çıkıyor. Bu da bu teknolojileri laf olsun diye ekleyen firmalara yani teknolojiyi adam gibi optimize etmeyip oyunlara eklenince ne kadar facia olduğunu görüyoruz. Ben RT Ultra yapıp FSR Quality de 33 FPS aldım, hani NVIDIA'dan farkım? Bu da oyunların NVIDIA desteğinden kaynaklı, destek olmayan oyunlarda NVIDIA öne geçemiyor farkındaysanız.

6000 serisindeki RT performansı herkesin malumu 6700 XT gibi bir kart native olarak fark açarken, RT'ye gelince 3060 kadar performans veremiyor. Ben AMD'nin RT işini dikkate aldığını sanmıyorum, onlar şu an FSR gibi konuları daha dikkate alıyorlar ve geriye dönük uyumlulukları daha yüksek.

Ancak teknoloji işi bir farklıdır, öldü dediğimiz AMD nasıl Intel'i solladıysa, NVIDIA da geçilebilir.

Bir de binlerce çalışanı olan AMD nasıl sürücü geliştiremiyor onu da anlamıyorum, biraz önünün kesildiğini düşünüyorum. Tarih boyunca zaten önünü kesmişler bu firmanın.

Intel ise emekleme döneminde, 3-4 nesil sonra anca kendini bulacaktır. Daha DX9 gibi şeylerle uğraşıyorlar.

Son düzenleme:
RT' nin ne ve hangi kartlar da açıldığını biliyorum hocam. Benim sitem ettiğim tamamen yazılım konusu kafandan uydurulmuş bir şey değil AMD hayranı olmayan herkes bunu kabulleniyor. Sonraki nesilde düzeltecekler diye diye kaç nesil geldi geçti. Düzelen daha doğru dürüst bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı