NVIDIA, AMD'ye göre neden daha pahalı?

İnan ki giriş/orta seviye bir AMD kartına 6000 TL veren kişi o kartı iyice araştırarak alıyor. RDNA 2 mimarisine temellendirilen RX 6000 serisi kartlardaki birçok sürücü kaynaklı sorunun çözüldüğünü biliyor.

Evet zaten son zamanlarda AMD sorunlarını bayağı azalttı eskiden yok WattMan'dır yok ısınmadır bunlar insanların aklına yerleşti ama şu an gayet alınabilir.

Pazar payı meselesi. Elinde daha fazla güç bulunduran, fiyat konusunda daha acımasız oluyor. Bir de fanatik kişiler var ki, adamlar bir kart alana 30 şaplak atıyoruz dese şükür ederler. Dönemine göre F/P seçimi yapmak tüketicinin sorumluluğunda. Diğer türlü ilerleme ve avantaj dengesi bozulur sadece.

İnan ki giriş/orta seviye bir AMD kartına 6000 TL veren kişi o kartı iyice araştırarak alıyor. RDNA 2 mimarisine temellendirilen RX 6000 serisi kartlardaki birçok sürücü kaynaklı sorunun çözüldüğünü biliyor. Kısacası yurt dışında AMD mimlenmiştir belki bir ihtimal ama Türkiye'de öyle değil. İnsanlar kartlara binlerce TL harcıyorlar.

Çok haklı yorum. Fakat şunu da düşünmek lazım, birim olarak eğer ki aynı birime alabiliyor olsaydık bence şunumu alalım bunu mu alalım derdine düşmeden keyfe keder alırdık zaten. Kas gücü isteyen AMD alırdı destekten geri kalmak istemeyen(render vs) NVIDIA alırdı.

Mesela o avantajlar neler.

RT'nin daha iyi çalışması, render için codec desteği olması, ismini yanlış hatırlamıyorsam Shadow Play. AMD'ye göre daha stabil sürücüleri olması. Zaten Steam donanım anketine baktığın zaman ilk 15'te sadece RX580 var. Steam kullanıcılarının %75'i NVIDIA kullanıyor.

Zamanında böyle bir konu açtım ve bu sorunun cevabının fiyat politikası olduğunu anladım.

Aslında serbest piyasa fiyatlandırması değil de, arz talep çok olunca ve malum kimsenin inkar edemeyeceği yazılımsal destekleri yüzünden fiyatının yüksek olması bir bakıma normal(bizim ülke fiyatları için konuşmuyorum). NVIDIA da şu sıkıntı ki 4000 serisinde adamların kartlarına artık PSU bağlayacaz diye dalga geçiliyor Reddit'de :D Güç tükedim konusunda çok fazla güç istiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı