NVIDIA App ve performans sorunları üzerine gözlemlerim

Merhaba, sizlere son haftalarda detaylıca araştırdığım bir konudan bahsedeceğim. Konumuz, NVIDIA'nın GeForce Experience'tan NVIDIA App'e geçişi ve bu değişimden kaynaklanan performans kayıpları.

Bilgisayarımı neredeyse bir yıl önce aldım ve bakımlarını özenle yaptım. Performansı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir donanımsal sorun olmadığını söyleyebilirim. Ancak buna rağmen, Valorant, Red Dead Redemption 2 ve Counter-Strike 2 gibi oyunlarda yaklaşık %15 oranında FPS düşüşü yaşıyordum. Bu durumu YouTube'daki aynı işlemci ve ekran kartı kombinasyonuyla yapılan oyun testleriyle karşılaştırarak fark ettim. Örneğin, bir test videosunda RDR2'de DLSS kapalıyken aynı konumda ortalama 85 FPS alınırken, ben 70-75 FPS seviyelerini zor geçiyordum.

Bu durumu çözmek için çeşitli kontroller yaptım. Öncelikle ekran kartımın veya işlemcimin sorunlu olabileceğini düşünerek testler yaptım, ancak herhangi bir problem bulamadım. Ardından, bilgisayarımda yüklü olan bazı uygulamaların bu duruma neden olabileceğini düşünüp araştırmaya devam ettim.

Bu süreçte NVIDIA App'in performans sorunlarına neden olabileceğini belirten bir habere rastladım. Haber üzerine bu uygulamayı bilgisayarımdan kaldırıp tekrar GeForce Experience'i yükledim. Sonrasında RDR2'de yaptığım benchmark testlerinde FPS'imin YouTube'daki test videolarıyla aynı seviyelere ulaştığını gördüm.

Nvidia yetkililerinin yaptığı bir açıklama buldum:
1734715027998.png

Bazı oyunlardaki testleri de ekliyorum:
1734715196253.png
1734715208958.png

Bu sorunu yalnızca ben fark etmedim. Technopat'ta konuyu detaylı testlerle ele alan başka kişiler bulunuyor. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler o kaynaklara da göz atabilirler.

Umarım bu bilgiler, benzer sorunlar yaşayan kişilere faydalı olur.

Ekran Kartım: RTX 4060 Tİ
İşlemcim: İntel i5 13400F

Aşağıya NVIDIA App yüklü durumdayken ve sildikten sonra yaptığım RDR2 benchmark testlerinin sonuçlarını ekliyorum:

Dosya Ekleri

• rdr.png
    rdr.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 59
  • rdr2.png
    rdr2.png
    34,1 KB · Görüntüleme: 59
  • 1734714570916.png
    1734714570916.png
    532,8 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Nvidia uygulamasını birçok olumsuz yorum üzerine kaldırdım Ekran kartı sıcaklığı boşta 45'den 36 dereceye ya düştü. Zaten birçok forumda uygulamayla ilgili sorunlar paylaşılıyor. Biraz daha zamana ihtiyacı var .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı