NVIDIA, ARM şirketini satın aldı

NVIDIA, yarı iletken üreticisi ARM 'nin satın alındığını duyurdu. Şirketlerin yönetim kurullarının onayından geçen anlaşma, 40 milyar dolara mal oldu. Sürecin 18 ay içinde tamamlanması bekleniyor.
Arkadaşlar AMD için ölüm çanları çalmaya başlıyor sanırım. NVIDIA, arm ile güç birleştirerek mobil telefon piyasasına hakimiyet kuracak büyük ihtimal. Gerçekten tekelleşme yolunda hızla ilerliyor NVIDIA. Lakin buna sebep olan AMD’nin ta kendisi. Herifler bir tarafını kaldıramıyor. NVIDIA vurdukça vuruyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tekelleşme her zaman bizim aleyhimizedir. Amd umarım iyi kartlar çıkarır. Zira yıllardan beri üst segment ekran kartı piyasasının tek hakimi Nvidia. Hele Rtx3 serisi bomba gibi gelirken AMD'nin boşa atacak mermisi yok. Yeni çıkacak GPU'ları kesinlikle rekabetçi olmalı. Rtx serisine yaklaşabileğini sanmıyorum ama yine alışıldık f/p ürünü ekran kartları olacaktır Amd'nin. Tek önemli nokta rx serisinde ki gibi wattman, siyah ekran ve sürücü hataları olmaması.
 
Bir şirketin önüne çıkan her firmayı yutarak duba gibi şişmesi her zaman kötüdür. En başta rekabeti öldürür. Bunun sonucunda da kalite düşer. Bunun en büyük örneklerini Valve ve Türk Telekom firmaları sayesinde gördük.

Neden çok uzun yıllardır Steam´in arayüzü değişmiyor diye hiç düşündünüz mü? Ayrıca neden Valve çok uzun yıllardır beklenen yeni Half-Life oyunlarını çıkarmıyor? Türk Telekom´un ülke genelindeki olumsuz imajı da aynı sebepten. Çünkü hepsi tekel olmuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı