NVIDIA CEO'su: Yazılım öğrenmeyin. Dünyadaki herkes programcı sayılabilir.

Katılım
30 Temmuz 2022
Mesajlar
13.386
Makaleler
13
Çözümler
89
NVIDIA CEO'sunun bu sözleri infial yarattı. Geleceğin mesleği olarak bilinen Yazılım, gerçekten de bu kadar vahim bir durumda olabilir mi? Yazılımcı hocalarımızın fikirleri nelerdir? @Eray T @Shimada Sensei @erengore @Rona @yusufklncc @Kernelginar
 
Gelecekte belki mümkün, ancak şu anlık değil. Yapay zekanın yaptığı tek şey Internet'te bulduğu şeyleri derlemek. Yani yapay zeka yeni bir şey üretemez. Ona bir şey yaptırmanız için istediğiniz şeyin bugüne kadar bir şekilde daha önceden yapılmış olması gerekiyor.

Forumlar elbette yardım almak için çok iyi yerler, ancak sadece Stackoverflow'a bakmadan, copy/paste yapmadan kod yazamayan kişiler bugün için sorun yaşayabilir.
 
Şu anki yapay zekalar bile kolayca kod yazabiliyor. Çoğunlukla hatalı olsa da (kendi deneyimlerime dayanaraktan söylüyorum) bundan 20-30 sene sonra yazılım için insanlara ihtiyaç kalmaz muhtemelen.
 
Yapay zekayı insan kodla yapıyor bunu es geçemeyiz.
En başta insan olmasaydı kod mod yazamazdı.
Doğru bir düşünce haklısınız ama birkaç sene önceye kıyasla yapay zeka varlığı programcılığı çok kolaylaştırdı. İnsan bilgi birikimine dair önemi azalttı. Kastettiğim buydu doğrusu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı