Çözüldü NVIDIA denetim masası ayardan sonra FPS düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Arkadaşlar sistemim biraz kötü bu yüzden NVIDIA denetim masasından performans ayarı yaparak FPS'imi arttırmak istedim. Önceden default ayarlardaydı birtakım değişikler yapıp kaliteden ziyade en yüksek performansı vermesi için ayar yaptım ama normalde 60-70 FPS aldığım oyundan 50-40 FPS aldığımı ve FPS düşmesi yediğimi fark ettim. Ayarları default hale getirince düzeldi. Bu ayarların FPS arttırması gerekirken neden benim bilgisayarımda FPS'imi düşürüyor anlamadım? Yanlış bir şey yaptığımı kesinlikle düşünmüyorum ki keza internette gerek Technopat olsun gerek farklı siteler olsun bir sürü konu mevcut bu ayarlarla ilgili.

Çözüm
Oynadiginiz oyunlardaki tum ayarlari en dusuge cekerseniz bilgisayar kendisini kullanmaz ve FPS dusuklugune yol acar. Ayarlar herkes icin ayni degildir.
Oynadiginiz oyunlardaki tum ayarlari en dusuge cekerseniz bilgisayar kendisini kullanmaz ve FPS dusuklugune yol acar. Ayarlar herkes icin ayni degildir.

Çözüm

Ayarlarımı GeForce Experience'nin yapmasına izin veriyorum oynadığım oyunlar da PUBG Lite ve LOL. İkisinde de medium bir ayar yaptı. Edit: oyun üzerinden değil denetim masasından en yüksek performans ayarı yaptım.

Oyun size Medium oneriyorsa zaten bilgisayarinizin guclu oldugunu biliyor. Ekstra FPS artisi icin ayarlari en dusuge, cozunurlugu en yuksege almayi deneyin.

Oyun size medium oneriyorsa zaten bilgisayarinizin guclu oldugunu biliyor. Ekstra FPS artisi icin ayarlari en dusuge, cozunurlugu en yuksege almayi deneyin.

Sanırım en sağlıklısı NVIDIA denetim masası ayarını defaultta bırakıp oyun üzerinden ayarlamak olacak. Çünkü ne zaman denetim masasından ayar yapsam saçma sapan FPS düşüşü sorunları yaşıyorum. Çözünürlük 1080P'de zaten. Çok kasmadığı sürece 720P yapmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…