NVIDIA Denetim Masası performans arttırır mı?

Beyefendi_Haydo

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
gtx 1050 2gb
İşlemci
i3 6100
Selamlar.
YouTube'da bir sürü performans arttırma videoları mevcut, ne kadar performans arttırıyor ve uğraşmaya değer mi?

YouTube'da izleyeceğiniz videolar yalan. Hiçbiri FPS arttırmaz onların. NVIDIA denetim masasında yapacağınız ayarlar FPS arttırabilir. Örnek olarak oradan ekran kartını yüksek performans moduna alıp kenar yumuşatmayı kısabilirsiniz.

NVIDIA denetim masasından uygulamaya yaptığınız ayarlar doğrudan uygulamanın FPS'ine etki eder bu sisteminize göre farklılık gösterir.
Yüksek ayarlar haliyle FPS düşürürken Düşük ayarlar FPS yükseltecektir.

Bunun yanında bir de NVIDIA Inspector var bu da denetim masasının daha kapsamlı halidir.
Ancak bilmiyorsanız uğraşmamakta fayda var.

Güç yönetim mod kısmında "normal" veya "maksimum performans" arasında hiçbir fark göremedim ben. Aynı şekilde doku süzme kalite veya performans arasında da aynı şekilde herhangi bir performans artışı olmadı. Tercih edilen grafik işlemcisini "otomatik" veya "yüksek performanslı nvidia işlemcisi" seçsem bile en ufak ne voltaj değerinde değişme oldu nede genel performans. Tek değişen masaüstünde gereksiz yere nvidia kartının kullanımı oldu.

Dolayısıyla ben şahsen olduğu gibi normal şekilde kullanıyorum.
Windows üzerinden güç yönetimin dengeli veya yüksek performans arasında da bir fark göremedim. Gören varsa lütfen söylesin.

Güç yönetim mod kısmında "normal" veya "maksimum performans" arasında hiçbir fark göremedim ben. Aynı şekilde doku süzme kalite veya performans arasında da aynı şekilde herhangi bir performans artışı olmadı. Tercih edilen grafik işlemcisini "otomatik" veya "yüksek performanslı nvidia işlemcisi" seçsem bile en ufak ne voltaj değerinde değişme oldu nede genel performans. Tek değişen masaüstünde gereksiz yere nvidia kartının kullanımı oldu.

Dolayısıyla ben şahsen olduğu gibi normal şekilde kullanıyorum.
Windows üzerinden güç yönetimin dengeli veya yüksek performans arasında da bir fark göremedim. Gören varsa lütfen söylesin.
Aynı durumdayım, iki masaüstü bir dizüstü sistemim var daha o söylenilenlerin bir gram bile katkısını görmedim desem yalan olmaz.

Tabii sistemden sisteme belki bu durum değişebilir, elimizde zibilyon tane cihaz olmadığı için ancak kendi kullanıcı deneyimlerimizle yorumlarımızı aktarabiliyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı