NVIDIA DLSS çok abartılıyor

RDR 2'de manzaralar ve görüntü önemli olduğu için çok dikkat ettim. Fotoğrafta da net göründüğü için size atmak istedim.
Hayır olayı biliyorum arkadaş görüntü Japon filimi gibi demiş ya onun için dedim RDR 2 dede denedim karşıma böyle bir sonuç gelmedi.
Mümkünse siz test görüntülerinizi atabilir misiniz?

RDR 2'de manzaralar ve görüntü önemli olduğu için çok dikkat ettim. Fotoğrafta da net göründüğü için size atmak istedim.

Mümkünse siz test görüntülerinizi atabilir misiniz?

Eniştemin evinde kalınca test etmiştim perşembe günü gideceğim isterseniz atarım perşembe günü.

Ben bir şey göremiyorum eskiden çok düşük grafikelde oyun oynadığım için bu görüntü bana gayet güzel geliyor.
Sadece saç da değil. At sürerken ani dönüp ateş etmelerde hissiyat bozuluyor. DLSS teknolojisindeki fikir güzel ama uygulama hiç güzel değil anlık olarak maalesef. Belki gelecekte geliştirirler tabi ama şu an böyle.

Sadece saç da değil. At sürerken ani dönüp ateş etmelerde hissiyat bozuluyor. DLSS teknolojisindeki fikir güzel ama uygulama hiç güzel değil anlık olarak maalesef. Belki gelecekte geliştirirler tabii ama şu an böyle.

DLSS açınca gecikme süresi artar o yüzden Rust gibi benzeri anlık oyunlarda iyi değil.
DLSS'i kalite modunda kullanmak en iyisi.
Performans ve dengeli modda kalite azalabiliyor evet

Bazen performans modunda bile çok güzel ola biliyor oyunda oyna değişir bu.

Hiç yoktan kalite modunda açılır. DLSS olmadan yapılan AA ile DLSS açmak arasında dağlar kadar fark var. AA kalitesi gerçekten çok iyi.

DLSS mühendislik açısından çok iyi bir teknoloji. Görülen kalite kaybını çok az tutarak (hatta bazı oyunlarda bunu görmüyorsunuz bile) performansta ciddi miktarda artış sağlayabiliyor. Bu noktada NVIDIA mühendislerini tebrik etmek lazım.

Ancak, DLSS'in asıl problemi onun tanıtımı ve reklamı konusunda. DLSS mucizevi bir teknoloji değil. Performansın artmasını istiyorsanız bir şeylerden taviz vermeniz gerekiyor. Özellikle DLSS'in eski sürümlerinde (mesela DLSS 1.0) bazı oyunlarda kaliteyi çok düşürüyordu veya hareketli cisimlerde titreme, ince cisimlerde bozulmaya yol açıyordu. Performansı arttırsa bile görselllikten büyük oranda taviz vermeniz gerekiyordu. Takdir edersiniz ki pek iyi bir sonuç değil. Şurada kötü bir örneğini görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS çıkalı yaklaşık 3-4 yıl oluyor. Zamanla DLSS mühendislik olarak gelişti. Özellikle DLSS 2.0'ın getirdiği yenilikler ve oyun yapımcılarının bunu daha doğru bir şekilde kullanmalarıyla beraber daha doğru sonuçlar almaya başlandı. Bu videoda ise iyi örnekleri mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Control'deki DLSS muazzam sonuçlar veriyor.

Ayrıca DLSS'in asıl fayda sağladığı alan halihazırda yüksek çözünürlükte oynanan oyunlar. Monitörünüz 2K ve 4K ise oyunların ekran kartına bindirdiği yük gerçekten artıyor. Bu çözünürlükte DLSS açtığınızda kazandığınız performans oyun zevkini ciddi anlamda etkileyebiliyor. 4K çözünürlükte RDR2 oynarken saf çözünürlükte 45 FPS mi almayı tercih edersiniz, DLSS açarak 60 FPS almayı mı? Ben DLSS açmayı tercih ederdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı