NVIDIA DLSS çok abartılıyor

Arkadaşlar merhaba. RDR 2'yi sorunsuz bir şekilde Ultra grafiklerde 90 FPS civarı oynuyorum. Ekran kartım RTX 3060. DLSS teknolojisinin görüntüye ve performansa etkisini merak ettim. Test edip karşılaştırmak istedim. 10-15 civarı FPS artışı oluyor ama oyun oynanabilir seviyede olmuyor maalesef. Çoğu oyun kanallarındaki tanıtımda bakın hiçbir fark yok gibi pazarlanıyor. Atacağım fotoğrafta Arthur'un saçlarına bakın sadece :). Maalesef tamamen balon ve kullanılacak gibi değil.

Eki Görüntüle 1356778

RTX 3060 Ti var bende DLSS'i açınca daha iyi yapıyor görüntüyü tabii DLSS kalite modundan bahsediyorum.
 
O zaman 2K çözünürlük için DLSS performansı iyi denilsin ve 2K monitörü olanlar kullansın. Neyin boşunu yapıyorsun? Çoğu kişi 1080p kullanıyor zaten bu şekilde de görüntü berbat. Bıktırdı artık boş NVIDIA fan boyluğunuz.

Bir oyna göre yorum yapmak mantıklı değil ve TR de bu böyle diğer ülkelerde 1080p alan çok olduğunu sanmıyorum.
 
Dlss oyundan oyuna değişir bende control oyununda iyi FPS artışı sağlıyor kötü tarafa sefaf textureleri bozuyor ama o da fazla belli olmuyor zaten
 
@FinalDivine hocam RTX 3000 serisi DLSS 3.0 kullanabilecek mi?
Evet hocam. Tüm RTX kartlarda kullanılabilecek, ancak yüksek ihtimalle Nvidia, RTX 4000 serisi olmayan kartlarda daha yavaş çalışacağını iddia edecektir. Ki bence de daha yavaş çalışacak ancak ahım şahım bir fark olmayacak, frame başına maximum 2 ms farkla yavaş olur.
 
DLSS zaten balon. Bazı oyunlarda görüntüyü iyileştirirken bazılarında sıvıyor. Bu arada bir şeyi balon yapan fanboyları oluyor. Mesela @Zikkeci 🙂 bu forumda çok var böyle insanlardan...
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı