NVIDIA ekran kartı tam verimiyle kullanılmıyor

Korayerdgn

Kilopat
Ekran kartımı tam verimiyle kullanamıyorum. Oyunlarda saçma bir şekilde entegre ve harici ekran kartım birlikte kullanılıyor veya saçma bir şekilde sadece işlemci ekran kartımı kullanıyorum. Grafik ayarlarından öncelik ayarlamayı, NVIDIA Denetim Masası'ndan öncelik ayarlamayı veya güç seçeneklerinden performansı seçmeyi denedim. Tüm sürücülerim güncel bu saçma hatanın bir yazılım sorunu olduğunu düşünmeye başladım. Veya Lenovo vintage Control panelinde yanlış bir şeyler var hiçbir şey anlamış değilim.
Sorunu detaylı anlattığım video: ( Bazı terimleri ters söylemişim :/ )

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cihazda MUX switch özelliği varsa Vantage yazılımı üzerinde dGPU'yu seçin.
dGPU ile dahili ekran kartını deaktif edip, sadece harici ekran kartını kullanmayı ve görüntüyü de onun üzerinden alma işlemini gerçekleştiriyoruz.

Ideapad Gaming 3 (82SC00A0TX)

Bu modelde MUX yok diye biliyorum. Sorunu MUX açıp görüntü almayı ve tüm işlemlerin harici GPU tarafından yapılmasını sağlayarak çözebilirdik.

NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarlama, grafik ayarları kısmından ayarlama gibi işlemleri de yapmışsınız. Bunlar yeterli olmalı aslında harici GPU'nun kullanılması için.

Yazılımsal olabilir belki sorun. Klişe olacak ama ekran kartı sürücüleri ne durumda?

Bu modelde MUX yok diye biliyorum. Sorunu MUX açıp görüntü almayı ve tüm işlemlerin harici GPU tarafından yapılmasını sağlayarak çözebilirdik.

NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarlama, grafik ayarları kısmından ayarlama gibi işlemleri de yapmışsınız. Bunlar yeterli olmalı aslında harici GPU'nun kullanılması için.

Yazılımsal olabilir belki sorun. Klişe olacak ama ekran kartı sürücüleri ne durumda?
2024 yılında çıkmış tüm driverları kurdum sorunumu çözmedi. Sanırım iade edeceğim.

Eski bilgisayarımdada mux switch özelliği yoktu fakat ekran kartı kullanımım normalde ve performans kaybım yoktu.

2024 yılında çıkmış tüm driverları kurdum sorunumu çözmedi. Sanırım iade edeceğim.

Eski bilgisayarımdada mux switch özelliği yoktu fakat ekran kartı kullanımım normalde ve performans kaybım yoktu.

Bende de MUX olmayan bir cihaz var. BF1 girip Görev Yöneticisi'nden kontrol edeceğim 3D kısmını. Hani bu bir sorun da olmayabilir aslında. Az sonra anlarız.

Bu sanırım sorunumu açıklıyor olmalı.

Görsel ekleyemiyorum. :(

Ben de yükleyemiyorum. Hata düzeltildiğinde kendi görsellerimi konuya ekleyeceğim. Benim cihazla karşılaştırırsınız. Ama %100'de kullanmaması büyük ihtimal bir hata değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı