Nvidia Ekran Kartıyla Freesync Monitör Kullanmak Mümkün!

1060 ve 2400G var, baya heyecanlandım. :ROFL::ROFL::ROFL:

Yalnız ben APU olarak kullandığım zaman FreeSync kullanamıyordum, bir daha denemeye değer diyelim. Anakartımda Display Port yok, HDMI ile tekrardan deneyeceğim bakalım nasıl sonuç alacağım. :D
Freesync 2 HDMI ile çalışıyor diye biliyorum. Freesync çalışmayabilir.

Freesync 2 HDMI ile çalışıyor diye biliyorum. Freesync çalışmayabilir.

Akşam deneyeceğim bakalım. AOC G246VQ6 Monitör, ASUS TUF B350M Plus Gaming Anakart var, göreceğiz. APU Kullanırken FreeSync'ı aktif ettiğimde görüntü hareket ettiğinde karıncalanıp geri geliyordu. Sebebini anlayamamış ve bununla ilgili konu açmıştım ama kimse bir şey yazmadığı için unutulup gitmişti. :)
Az önce denedim, evet görüntü geliyor ve FreeSync'i aktif edebiliyorsunuz. Sistem çalışıyor, performans kaybı da hissetmedim. Sadece benim yukarıda yazdığım gibi FreeSync'i aktif ettiğimde görüntü sapıtmaya başladı. Bu esnada da tam okuyamadım sanırım benim donanımlarda FreeSync 1 mevcut, FreeSync için DP ile bağlayın tarzı bir şey yazıyordu ama bildirim bir anda yok oldu.

GPU üzerinden bağlayarak APU'nun GPU'sunu aktif edemiyorsunuz ama APU üzerinden harici GPU'yu kullanabiliyorsunuz. :)

Son düzenleme:
Aslında tam olarak buna gerek yoktu. Zaten FastSync ile monitör hiçbir şey desteklemese bile bu yırtılmaların önüne geçilebiliyordu.
Dediğiniz olay nedir ? V-sync mi ? Eğer V-sync değil ise nasıl yapılır edilir bilgi verir misiniz. Monitörüm 144Hz yine 144 FPS sabitleyip mi yırtılmaları engelliyor ?

Son düzenleme:
Akşam deneyeceğim bakalım. AOC G246VQ6 Monitör, ASUS TUF B350M Plus Gaming Anakart var, göreceğiz. APU Kullanırken FreeSync'ı aktif ettiğimde görüntü hareket ettiğinde karıncalanıp geri geliyordu. Sebebini anlayamamış ve bununla ilgili konu açmıştım ama kimse bir şey yazmadığı için unutulup gitmişti. :)
Az önce denedim, evet görüntü geliyor ve FreeSync'i aktif edebiliyorsunuz. Sistem çalışıyor, performans kaybı da hissetmedim. Sadece benim yukarıda yazdığım gibi FreeSync'i aktif ettiğimde görüntü sapıtmaya başladı. Bu esnada da tam okuyamadım sanırım benim donanımlarda FreeSync 1 mevcut, FreeSync için DP ile bağlayın tarzı bir şey yazıyordu ama bildirim bir anda yok oldu.

GPU üzerinden bağlayarak APU'nun GPU'sunu aktif edemiyorsunuz ama APU üzerinden harici GPU'yu kullanabiliyorsunuz. :)
2200G şart oldu desene. :ROFL:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı