NVIDIA GeForce 920M laptopa ne kadar overclock yapılmalı?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 920M
İşlemci
Intel i5-5200U
Merhaba, 920M ekran kartlı laptopum var. Bilgisayarı biraz zorlayan yani 30 FPS'i zor aldıran oyunlar oynuyorum.

MSI Afterburner'da Core ve Memory Clock üzerinden overclock yapıyorum. Core 55, Memory 110 yapıyorum.

Sıcaklık konusunda işlemci Max 85, ekran kartı Max 75 gördüm, 80 görmedim (overclock yaptığım hâliyle).

Bu değerlerin biraz daha üstüne çıkabilir miyim? Stabil ayarı nasıl bulurum? Daha çok performans almak istiyorum ama ekran kartını da bozmak istemiyorum. Mesela olmaması gereken bir değere çıkarsam, ekran kartı bozulur mu veya bir kere yaptık diye performansı çok düşer mi?

El ile anlaşılmaz, zaten el ile dokunamazsınız laptop ekran kartının üzerine :) Alt kasayı açtıysanız o başka tabii. Bence fazla yukarılara çıkmayın yine de.
Yok klavyeye dokunarak baktım. :D
Bir kere gaza gelip Core Clock 135 (max) yapıp Memory Clock'u 200 yaptım bir sorun olmadan çalıştı 1-2dk boyunca sonra ben kapattım anlık hevesle bozmayalım diye. Sonra 80 160 alıp bıraktım ideal ayar diye ama 135 200 yapınca daha da iyi fps verdi testte. 80 160 kullanırsam bir sıkıntı olmaz gibi görünüyor öyle değil mi?

Bu arada Core olan daha çok arttırır demiştiniz ama onuda test ettim. Bende birini sabit tutup arttırınca Memory Clock daha çok FPS artışı sağlıyor.
Ve Core ve memory'yi birbiriyle orantılı mı attırmalıyım nasıl yapmalıyım? Ben bir videoda 2 katını alıyor diye öyle yaptım.

Son düzenleme:
Dediğim gibi tavsiyem Memory clock ile fazla uğraşmamanız yönünde, arızaya sebebiyeti en çok onlar verir, kalıcı zarar verirsiniz, anakart değişimine kadar gider. Core clock diğer soğutma bloğuna temas ettiğinden pek sorun olmayabilir artırmak ama diğerini tekrar söylüyorum fazla zorlamayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı