NVIDIA GeForce 940M undervolt/underclock nasıl yapılır?

Jackie Boy

Megapat
Katılım
12 Temmuz 2017
Mesajlar
624
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
NVIDIA GeForce 940M ekran kartı.
i7 4712mq işlemci.
1TB HDD 500GB SSD.
16 GB RAM'e sahibim.

Ekran kartım oyun oynarken çok ısındığı için bir anda fan aşırı yüksek bir ses çıkarmaya başlıyor kulaklıktan bile duyuluyor 10 15 saniye boyunca sürüyor ve FPS değerlerim 170 180'lerden 09 07'ye kadar düşüyor ve bu beni aşırı engelliyor. Bu ani ısınmayı engellemek için undervolt yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? (laptop kullanıyorum)
 
MSI Afterburner kullanarak yapabilirsin doğru değerleri bulmak zaman alabilir değerler ile kafanıza göre oynamanızıda tavsiye etmem.
 
MSI Afterburner indir, kur. Core clock'un solundaki çubuklara basarak voltaj/frekans grafiğini aç. En düşük voltaj değerindeki noktayı seçip Ctrl+L'ye bas ve ayarları kaydet.

Bunu oyuna girmeden hemen önce yap, boştayken yapma.
 

Boşta kullanırken yapmam sakıncalı mı?

İşlemci için delid işlemi uygulatabilirsin güvenebileceğin bir teknik servis varsa. Notebooklarda uygulanıp uygulanmadığını tam bilmiyorum ama araştır bir istersen.

İşlemcimde sorun yok. Stabil bir şekilde çalışıyor. 2.3 GHz'ye kilitledim ThrottleStop programıyla. Ekran kartım sıkıntı yaratıyor.

MSI Afterburner kullanarak yapabilirsin doğru değerleri bulmak zaman alabilir değerler ile kafanıza göre oynamanızıda tavsiye etmem.

O konular hakkında pek bir bilgim yok, bu yüzden soruyorum aslında. MSI Afterburner kullanıyorum ama neyin ne işe yaradığı hakkında bir fikrim yok.


Nereye tıklamam gerekiyor?
 

Dosya Ekleri

  • asd.png
    202,5 KB · Görüntüleme: 209

CTRL+F'ye basınca hiçbir şey olmuyor voltage kutucuğunun altında da öyle bir seçenek yok
 
O grafik 1000 serisi ve daha güncel GPU'lar içinmiş, MSI forumlarında bulduğuma göre.

NVIDIA Inspector yazılımını dener misin? GPU Tweak II yazılımını da kullanan varmış. Laptop olunca elleşmeyelim diye her şeyi yapıyor bu üreticiler niyeyse. En son çaren BIOS'u modlama olur, laptopta nasıl olur emin değilim.
 

NVIDIA Inspector indiriyorum, inince size yazacağım. Teşekkür ederim.


İndirdim.


Ne yapmam gerekiyor?
 

Dosya Ekleri

  • llll.png
    32,3 KB · Görüntüleme: 118
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…