Çözüldü NVIDIA GeForce Experience formattan sonra düzgün çalışmamaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ozanefe144

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarıma birkaç sebepten dolayı format atmıştım fakat formattan sonra driverları kurdum ve NVIDIA GeForce Experience'nin düzgün çalışmadığını gördüm. Eskiden her bilgisayarı açtığımda alt+r falan gibi Shadow Play özelliklerini kullanabiliyordum fakat formattan sonra asla kendi kendine Experience açılmıyor elle başlatmam gerekiyor elle başlatınca da Shadow Play verileri yanlış gösteriyor GPU mu tanımıyor oyunlara girince de kendiliğinden açılmıyor eskiden mükemmeldi şimdi neden böyle oldu bilmiyorum.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi CPU normal gösteriyor fakat GPU frekansı GPU kullanımı GPU sıcaklığı ve voltaj kısmı hep sabit kalıyor donuk şekilde.

Bilgisayarım Monster Abra A5 v17.3.4
Intel® Tiger Lake core™ i7-11800H
NVIDIA RTX3050 Ti 4 GB GDDR6 128-BIT DX12.
32 GB (2x16 GB) DDR4 1.2v 3200MHz SO-DIMM
1TB M.2 SSD PCI-e 4.0 X4.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-17 011015.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-17 011015.png
    67,6 KB · Görüntüleme: 58
Çözüm
Yüklenen sürücü sorunlu olabilir sürüm düşürün ya da güncelleme bekleyin.

0'dan UEFI ile tekrardan format attım. Şimdi uygulamaları kuruyorum ama yine de başlangıçta açılmadı tekrardan. Şimdilik bilgileri gösteriyor.

Arkadaşlar, galiba Microsoft redistributable X64 adlı programı indirerek sorunu kökünden çözdüm. Of, yine boşa format attım. Önceki yazımda da boşa format atmıştım artık format atmadan önce 10 kere düşünmem gerek. :D
Arama kutusuna "Program ekle" yazın NVIDIA Experience yazılımını kaldırıp tekrar kurun. Sorun düzelmezse rehberi uygulayıp sürücü ve yazılımları tekrar kurun.

Arama kutusuna "Program ekle" yazın NVIDIA Experience yazılımını kaldırıp tekrar kurun. Sorun düzelmezse rehberi uygulayıp sürücü ve yazılımları tekrar kurun.

Dediğinizi yaptım uygulama ile sildim fakat yüklediğimde değişen bir şey olmadı.

Temiz Windows kurulumu deneyin.

Yüklenen sürücü sorunlu olabilir sürüm düşürün ya da güncelleme bekleyin.

0'dan UEFI ile tekrardan format attım. Şimdi uygulamaları kuruyorum ama yine de başlangıçta açılmadı tekrardan. Şimdilik bilgileri gösteriyor.

Arkadaşlar, galiba Microsoft redistributable X64 adlı programı indirerek sorunu kökünden çözdüm. Of, yine boşa format attım. Önceki yazımda da boşa format atmıştım artık format atmadan önce 10 kere düşünmem gerek. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı