Nvidia GeForce Experience ile Steelseries ChatMix'in Uyumsuzluğu

Tr4rmy38

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Yakın zamanda Steelseries Arctis Pro kablolu kulaklık aldım. Bu kulaklığın yanında ChatMix adı verilen ve Discord, TeamSpeak gibi iletişim uygulamalarından gelen ses ile sistem sesini birbirinden ayıran ve anında sesi açma ya da kısma gibi özellikleri bulunan bir ufak mikserde geliyor. Ben arkadaşlarımla oynadığım oyunlarda GeForce Experience uygulamasının ''Anında Tekrar Oynatma'' adlı özelliğini kullanıyorum. Ancak fark ettim ki bu mikseri kullanmak için gereken ayarları yaptıktan sonra yapılan kayıtlarda sistem sesinin ve mikrofondan alınan kayıt sesinin olmasına rağmen arkadaşlarım konuştuğu sesler yani Discord gibi iletişim uygulamalarından gelen sesler duyulmuyordu. Sonrasında birkaç araştırma yaptım ve birkaç kullanıcının Reddit'de konu açtıklarını, onlara cevap verenlerin ise ChatMix'in iki farklı ses kanalı oluşturduğunu ve GeForce Experience'ın iki kanallı ses kaydetmeyi desteklemediğini yazdıklarını gördüm. Bir kullanıcının Voicemeeter adlı uygulama ile ''Virtual Cable'' yani sanal ses kabloları oluşturulabileceğini ve böylelikle GeForce Experience'e iki kanallı sesi tek kanalmış gibi göstermemize olanak sağlayacağını yazdığını gördüm ardından şansımı bir deneyim deyip uygulamayı indirip yine Reddit'de bir kullanıcının oluşturduğu rehber ile aşamaları yapmaya başladım. Ancak her şey sorunsuz çok güzel olmadı ne yaparsam yapayım mikrofonumdan gelen kendi sesimi duymaya devam ettim. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmasını istiyorum eğer olmaz bu sorun çözülmez diyorsanız da GeForce Experience benzeri son 5-10 dakikayı kaydedebilen ve çift kanal ses kaydetmeye olanak sağlayan başka bir program tavsiye edebilirseniz ayrıca memnun kalırım. Teşekkürler şimdiden.

Reddit'de oluşturulan Voicemeeter Rehberi
Adsız.png

ChatMix İçin Ayarlanması Gereken Ayarlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı