Nvidia Gigabyte 770 oc mi Sapphire R9 280X mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
12
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkeze iyi forumlar. Ben bu hafta mevcut ekrankartımı değiştirip yeni bir ekrankartı alıcam. Gigabyte GTX770 OC 2GB 256Bit GDDR5 16X | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş ya da Sapphire VAPOR-X R9 280X OC Boost 3GB 384Bit GDDR5 | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş bu. İki ekran kartı arasında sürekli ikilemdeyim. Daha önce Nvidia ekran kartından başka ekran kartı kullanmadığım için 1. linktekini almayı düşünüyorum ama arkadaşlarım 2. ekran kartından daha yüksek performan alırsın diyorlar. Youtubede ise bu iki ekran kartının kafa kafaya olduğunu görüyorum. Sizce hangisini almalıyım? Exada çalışan bir arkadaşım var. Bana bayi fiyatından vericek ekrankartını bu yüzden exa'dan alıcam. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bu arada günümüz ve gelecek 2 yıl için 2 gb bellek yeterli olur mu?

İyi forumlar...:matrix:

Son düzenleyen: Moderatör:
R9 280X derim kişisel olarak, bayi fiyatı 800 TL'nin üstünde ise Exa'dan alma derim.

GTX770 ve R9 280X arasında oyun yapımcıları tarafından desteklenmeleri dışında pek bir performans farkı yok lâkin AMD konsolları elinde tutarken ve Mantle gibi bir yenilik ile kendini ön plana çıkarmış iken R9 280X gönlümün tahtındadır bu konuda.

Ek olarak AMD sürücü konusunda kendini çok fazla geliştirdi, çok eskiden sürücüler ile ilgili sorun yaşanıyor olabilir ama hepsi eskide kaldı.

index.php

- - - Güncellendi - - -

Bu yüzden zamanı geldiğinde 300 ila 500 lira arası daha fazla para vermek istemezsem R9 290 yerine R9 280X'i tercih edeceğim.

Açıkçası Nvidia ve Intel ile başladım ve vazgeçemiyorum. Sadece performans da değil. Benim kişisel görüşüm olarak Nvidia Physx teknolojisi beni benden alıyor. Her ne kadar tüm oyunlarda olmasa da. Amd'nin ekran kartları genel olarak aşırı bir sıcaklıkta çalışıyor. Kullananlar ve sorun olmayacağını belirten bir üretici var ama yanaşmak istemiyorum. Nvidia kartlar daha serin çalışırken daha iyi performans verdiğine ve bu yüzden overclock ile daha da üst seviyelere çıkacağına inanıyorum. Tabi biraz da bütçe meselesi. Exa'da fiyatlarda yüksekmiş. Bence başka bir yerden al. :)

Hız aşırtma konusunda NVIDIA'yı düşünerek yanılıyorsunuz, AMD ekran kartlarını yüksek sıcaklık değerlerinde bile stabil bir şekilde çalışması için üretiyor, aşağıda R9 290 DirectCu modelinin hız aşırtılma yapılmış sonuçları var, çok şey açıklıyor olmalı.

index.php

index.php

index.php

Ek olarak NVIDIA'nın PhysX teknolojisi performansı arttırmaya değil düşürmeye yönelik;
chart-apex-physx.jpg

Mafia 2 - http://www.geforce.com/whats-new/guides/mafia-2-tweak-guide#10

Açıkçası Nvidia ve Intel ile başladım ve vazgeçemiyorum. Sadece performans da değil. Benim kişisel görüşüm olarak Nvidia Physx teknolojisi beni benden alıyor. Her ne kadar tüm oyunlarda olmasa da. Amd'nin ekran kartları genel olarak aşırı bir sıcaklıkta çalışıyor. Kullananlar ve sorun olmayacağını belirten bir üretici var ama yanaşmak istemiyorum. Nvidia kartlar daha serin çalışırken daha iyi performans verdiğine ve bu yüzden overclock ile daha da üst seviyelere çıkacağına inanıyorum. Tabi biraz da bütçe meselesi. Exa'da fiyatlarda yüksekmiş. Bence başka bir yerden al. :)
Exadan yaptığım alışveriş bana bayi fiyatından geliyor ve 2 kredi kartı ile ücreti 12+12 taksite bölebiliyorum. Bu yüzden exa dan almak zorundayım. Ayrıca gigabyte 3 yıl garanti verirken sapphire 2 yıl garanti veriyor. Gerçi ben 2 yılda bir ekran kartını değiştiriyorum ama Nvidia bana bu konuda güven veriyor. Eğer ikiside performans bakımından aynı ise sanırım geleneğimi bozmayıp Nvidia alıcam. Ama yok r9 280x gözle görülür bir + performans verir derseniz hiç düşünmem Amd alırım.

- - - Güncellendi - - -

Hız aşırtma konusunda NVIDIA'yı düşünerek yanılıyorsunuz, AMD ekran kartlarını yüksek sıcaklık değerlerinde bile stabil bir şekilde çalışması için üretiyor, aşağıda R9 290 DirectCu modelinin hız aşırtılma yapılmış sonuçları var, çok şey açıklıyor olmalı.

index.php

index.php

index.php

Ek olarak NVIDIA'nın PhysX teknolojisi performansı arttırmaya değil düşürmeye yönelik;
chart-apex-physx.jpg

Mafia 2 - Mafia II Tweak Guide | GeForce
Yardımların için çok teşekkür ederim ama senden ricam örnek verirken r9 290 dan örnek vermessen sevinirim :) Çünkü ben ya gtx 770 ya r9 280x alıcam. Çünkü bu iki ekran kartıda beni en az 2 yıl götürür diye düşünüyorum. Yukarıdaki 2 örnek hariç diğer grafikler amd nin 1 parmak daha önde olduğunu düşündürüyor. Ama physx performansı düşürür demişsiniz. Bu doğru. Physx i açtığınız zaman ekran kartı karakterlerin tıpkı bir insan gibi hareket etmesinden, dışarıdan gelen etkilere ne şekilde tepki vereceğine kadar detaya inen fiziksel özellikler açtığı için performans düşmesi normaldir. Bu yüzden güçlü bir ekrankartı alıyorum :) Ama şuan ama r9 280x çok kafama yatmış durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
index.php

Amd liderliği bırakmıyor görüldüğü gibi. Belirttiğim gibi bu karta sorun yaratmıyor olabilir. Ancak benim için bir kartın 95 100 derecelerde çalışması içimi huzursuz eder. Belki bu daha önce Amd kullanmadığım içindir, bilmiyorum. Kaynayan ekran kartı misali. :)
index.php

Sıcaklık değerlerini paylaşmadan ve sadece Amd tabanlı oyunlar ile bu şekilde bir karşılaştırma yapmak ne kadar doğru olur tartışılır bence. :)

Bu şekilde karşılaştırma da bunu da göze alalım o halde.

index.php

Ayrıca Physx teknolojisi her kartın yeterliliğine bağlı olmakla birlikte Physx teknolojisinin amacından bahsedeyim sana o zaman. Physx'i performans olarak anladın sanırsam. Physx daha gerçekçi kırılma, patlama, efekt ve tepki gibi birçok özellikle oyuna gerçekçilik katmak için yapılmış bir teknoloji ve bu durumda karta performans vermemekle birlikte sadece düşürmektedir. Benim gibi görselliğe önem verenlerin vazgeçemeyeceği bir teknoloji. :)

index.php

Amd liderliği bırakmıyor görüldüğü gibi. Belirttiğim gibi bu karta sorun yaratmıyor olabilir. Ancak benim için bir kartın 95 100 derecelerde çalışması içimi huzursuz eder. Belki bu daha önce Amd kullanmadığım içindir, bilmiyorum. Kaynayan ekran kartı misali. :)
index.php

Sıcaklık değerlerini paylaşmadan ve sadece Amd tabanlı oyunlar ile bu şekilde bir karşılaştırma yapmak ne kadar doğru olur tartışılır bence. :)

Bu şekilde karşılaştırma da bunu da göze alalım o halde.

index.php

Ayrıca Physx teknolojisi her kartın yeterliliğine bağlı olmakla birlikte Physx teknolojisinin amacından bahsedeyim sana o zaman. Physx'i performans olarak anladın sanırsam. Physx daha gerçekçi kırılma, patlama, efekt ve tepki gibi birçok özellikle oyuna gerçekçilik katmak için yapılmış bir teknoloji ve bu durumda karta performans vermemekle birlikte sadece düşürmektedir. Benim gibi görselliğe önem verenlerin vazgeçemeyeceği bir teknoloji. :)
Vermiş olduğun verileri 30 dk içinde inceliyicem. Fakat en son satırda physx i performans olarak anladım sanırım demişsin. Aslında alakası yok. Physx i açtığın zaman grafikler ve gerçekçilik aşırı yükselir ve buna bağlı olarak zayıf bir ekran kartın varsa performans kaybı yaşayabilirsin demek istedim(9800GT ekran kartım varken physx ı açtığım zaman mafia 2 yi kasmaktan oynayamıyordum). Birde merak ettiğim bir husus var. Nvidianın physx i var. Amd nin physx ile aynı görevi yapan kendine has bir donanımı varmı? Sanırım amd alıcam ve biraz bilgilendirmeye ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı