NVIDIA GPU Etkinliği (Bu GPU'ya bağlı ekran yok) ne demek?

adebowaleh

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı sürücüm en güncel şu an ama NVIDIA GPU etkinliğinde GPU'ya bağlı ekran yok yazısı çok kafamı karıştırdı. Oyunlarımı falan NVIDIA ekran kartım ile çalıştırıyorum ve Denetim Masası'na girdiğimde sorun olmuyor. Bildiğim kadarı bu sorun Denetim Masası'na girerken vb. olaylar da çıkan bir sorundu. Ama bende öyle bir sorun yok. Bunu dert etmemın sebebi de oyunlar da hafif kasmalar yaşıyorum. Acaba bununla bir ilgisi olabilr mi diye merak ediyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).png
    65 KB · Görüntüleme: 1.348
Bu ikinci monitör anlamına geliyor. Sen ikinci monitör takarsan görüntüyu NVIDIA karttan alırsın ve bu ekranda taktığın monitör gözükür.

Bu ikinci monitör anlamına geliyor. Sen ikinci monitör takarsan görüntüyu NVIDIA karttan alırsın ve bu ekranda taktığın monitör gözükür.
çoğu laptop kullanlarda böyle görmediğim için sordum, teşekkür ederim . Yani sorun teşkil etmiyor o zaman bu

Evet bir sorun teşkil etmiyor. Ayrıca ikinci monitör takarsanız FPS de ciddi bir artış yaşayabilirsiniz haberiniz olsun. İkinci monitörde Intel tamamen devre dışı kalıyor.
Onun sebebi diğer monitörde sadece oyunlarda nvidia ekran kartını kullandığımız için mi ? Yani gereksiz şeyleri falan arka plan uygulamaları ıntelle çalıştırdığımız için mi?Çünki galiba tek monitörde 1 den fazla uygulama seçip onu entegreye atamıyoruz diye biliyorum.

Pek onla alakası yok. Tam olarak nasıl anlatabilirim bilmiyorum fakat sen oyunu NVIDIA kartla çalıştırsan bile görüntüyü Intel kart veriyor. Bu da darboğaz gibi bir şeye sebep oluyor. NVIDIA ekran kartı kendi potansiyelini tam gösteremiyor. Bu videodan FPS farkını görebilirsiniz. CS:GO, Valorant gibi oyunlarda FPS uçuyor resmen. Onun dışında AAA oyunlarda çok bir fark olmuyor.

HDMI girisini laptoplarda normalde NVIDIA karti kontrol ediyor, direk karttan goruntu aliyorsunuz.

Anladım tamamdır çok teşekkü rederim izledim videoyu da ve abone de oldum.Peki son olarak farklı bir konu da sorum olacak attığım fotodaki işlemci ayarını 8 seçerek ayarladığımda o aslında güç planı ayarı mı oluyor? Yani şimdi ben güç planımda bilgisayarın kendi istediği ayarda kullanıyorum çünki fazla ısınıyor ve turbo boost var bende en fazla 4.5 ghz olabiliyor.Bilgisayara bıraktığım da onu dengeliyor ve güzel oluyor. Yani sormak istediğim bunu 8 yaptığımızda aslında güç planında yüksek performans mı seçmiş oluyoruz.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (7).png
    576,7 KB · Görüntüleme: 788

O seçeneğin güc planıyla alakası yok diye biliyorum. Tikli olup 8 çekirdek seçilmesi ile tiksiz olması arasında fark yok sanırsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…