NVIDIA GPU vs AMD GPU

Siz bana cevap vermediniz ama ben sizin yorumunuza birkaç şey daha eklemek istiyorum. Öncelikle çözüldü dediğiniz sorunlara bir bakın hala bu sorunlar hakkında konular açılıyor ve neredeyse hepsine yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama bu kartları öneren arkadaşları o sorun konusunda göremiyorum nedense. Keşke bu sürücü kaynaklı sorunlar çözülse. Tamamen çözüldü diyemeyiz. Ekran kartlarına bu kadar para veriyoruz şansa kaldıysak vay halimize. Tamam %100 sorun çıkmayan model yok tabi buna katılıyorum. Ama açılan konular, kullanıcı yorumları ortada. Ha tekrar söylüyorum yanlış anlaşılmasın "FANBOY" değilim AMD kartlarını kötülemiyorum. Daha fazla da polemiğe girmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Herkes istediği ekran kartını tercih edebilir. İnşallah sıkıntısız da kullanırlar. Sıkıntı yaşayan insanlara bu şekildeki tavrınız hiç hoş değil onu da belirteyim.

WattMan kalmadı, siyah ekran da kalmadı. Yardımcı olmaya çalıştığınız konuları atar mısınız? Ben hemen hemen her gün her saat bu forumda aktifim fakat nedense bana denk gelmiyor bu konular. Diğer mesajınızda da ısındığını sonradan öğrendiğinizi falan belirtmişsiniz araştırmadan aldıysanız bunu bize yüklemeyin.

RX400-500 serisinin overclock kapasitesi oldukça azdı. Sonra RX Vega'larla işler rayına oturdu ve NVIDIA'vari bir overclock kapasitesi sundu AMD. Navi kartlarla zaten iş artık nirvanaya ulaştı, 2.2GHz falan gördük custom soğutmalı kartlarda. Yani AMD tarafı overclockta artık NVIDIA'dan farksız, eski kartlara göre yorum yapmışsın burada.

AMD, 7nm'ye geçmesine rağmen güç tüketimi stok halde NVIDIA'nın 2000 serisine benzer ancak UV yapıldığında yeri geldiğinde 135W'lara kadar düşüyor 5700 XT. Vega'nın yüksek TDP'ye sahip olmasına rağmen UV yapıldığında 1060-1070 kadar güç tüketmesine benzer bir olay. UV ile her iki seride de (Vega'daki fark devasa) performans artıyor.

Bir kartın sıcak çalışmasını GPU üreticisine bağlamak yanlış. 80-90 derece çalışan 1660 Ti karta NVIDIA'nın suçu der misin? Bu ASUS'un beceriksizliği mesela. Ayrıca Vega 56 referans kart kullanıyorum ve 60-65 derece üzerine çıktığını hiç görmedim.

Bana gelirsek, mobil taraf hariç henüz NVIDIA kullanmadım. Birkaç sene önceye kadar 1060 alma planım vardı. Sonra forumda RX 580 konuları dikkatimi çekti. RX500 serisinin oyun esnasında driver tarafından ayarlarının sıfırlanması moda olmuştu. Performans olarak 1060'tan önde gözüküyordu, Radeon yazılımı da kendine çekti beni Neler olup bittiğini merak edip 2. el RX 580 kart aldım tekrar satarım düşüncesiyle, şanssızlıktır ki bana denk gelmedi şu sıfırlanma olayı ve 1 seneye yakın kullandım. Zaten yazın birkaç ay devam edip ortalıktan kayboldu şu hata. Ardından yükseltme amaçlı 2. el Vega 56 aldım, 2060'tan oldukça iyi bir kart. Tek eksiği RT yok. Referans yerine custom bir model alsam overclock yapıp 2070 ile karşılaştırırdım ancak referans modelin fanı belli bir yerden sonra kafa şişiriyor. Uygun soğutma bulabilirsem almayı planlıyorum ancak tasarımlar geleneksel kart düzeni için yapılıyor. Vega'ya soğutma bulmak çok zor. UV yaptığım hali 60-65 derecelerde takılıyor, fan sesini duymak zor. Zaten %40 civarlarını pek aşmıyor.

Yahu size bir şey yükleyen mi var? Veya herhangi bir AMD ekran kartını mı kötüledim? Ben sadece yaşamış olduğum sıkıntıları ve düşüncelerimi dile getirdim hemen atladınız. Sıkıntılarımı ve düşüncelerimi paylaşmam forumda suç mu ?

Son düzenleme:
Bir tanesinde adam "RAM çıkarttığımdan beri var" demiş sonrasında cevap yok, adam önceden kullanıyormuş zaten sorun RAM kaynaklı gibi duruyor orada. Biri zaten XFX ona bir şey demiyorum. Diğerleri de genel olarak kartın fazlarından olabilir, çip arızası olabilir gibi ihtimaller var. Her hatada "AMD kartlar sorunlu" demek yanlış. Siz yıllarca AMD kullanmışsınız, bir kartta (sorunlu bir model hem de) sorun yaşayınca birden Nvidia'ya yönelmişsiniz. Şimdi de fanboy değilim diyorsunuz, fanboy değilseniz Nvidia alacağınıza düzgün bir model AMD kart almaya çalışın. Her AMD kart sorunlu değildir, donanımsal arızalardan markayı sorumlu tutan tipler sıktı artık. Biz de yüksek bütçelere Nvidia, düşük bütçelere AMD öneriyoruz ama destek isteyene de yardım etmemezlik yapmıyoruz dediğiniz gibi.

Tamam arkadaşım benim yazdıklarımdan beni "fanboy" ilan ediyorsun ne diyeyim "Fanboy" terimini bana biraz açar mısın? Ben her AMD kart sorunludur mu dedim? Veya AMD ekran kartları çöp NVIDIA alın mı dedim? Sonuna kadar NVIDIA ekran kartlarını mı savunmuşum yazdıklarımda? Israrla kendi düşünceni haklı çıkarmaya çalışıyorsun. Ben donanımsal arıza yaşayıp AMD kartlarını mı kötü dedim? Sadece "sorunlu" diye tabir edilen modeli kullandığım için genel görüşümü ortaya yazdım. Ekran kartlarının fiyatı ortada zaten. Keşke güzel bir üslup ile yaklaşıp, sorunlu olmayan AMD kartlar hakkında güzel bilgiler yazsaydın fikrimi bile değiştirebilirdim yani. O zaman genel olarak "sorunlu" diye tabir edilen kartlar hakkında bir konu açılıp insanlar bilgilendirilirse iyi olacağını düşünüyorum. Ben size yardım etmemezlik yapıyorsunuz demedim, "fanboy" derecesine kadar savunan arkadaşlara söyledim o lafı. Allah razı olsun undervolt yapma konuma sadece siz yorum yaptınız başka kimseyi göremedim Neyse daha fazla polemiğe girmeye gerek yok. İkimizde kendi bakış açımızdan baktığımızda haklıyız. Sizde haklısınız çünkü düşük bir bütçeye daha fazla performans elde edilen AMD kartlar daha iyi olacaktır elbette. Yalnız sadece kendi görüşlerimi söyledim diye "fanboy" oldum .

Son düzenleyen: Moderatör:

AMD her zaman yüksek güc kuralına uyar yani orta seviye bir PC alırken nvid ya da 300 350W cok rahat bulunurken AMD'de R9 serisine bir bakın derim hep yuksek guc bunun icin fazla Power her zaman isteyor neredeyse onun icin çipleri yüksek woltaja daha dayanıklı NVIDIA bir güven veriyor insana ama uzun ömür kavramı overclock ile birlikte yan yana durmuyor overclock düşünüyorsan AMD tarafı tutu 2 3 yıl için istiyorsan NVIDIA al derim.

Ben alacağım bilgisayarı 4-5 yıl kullanacağım RX 5700 XT mi alsam RTX2060 Super mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…