Siz bana cevap vermediniz ama ben sizin yorumunuza birkaç şey daha eklemek istiyorum. Öncelikle çözüldü dediğiniz sorunlara bir bakın hala bu sorunlar hakkında konular açılıyor ve neredeyse hepsine yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama bu kartları öneren arkadaşları o sorun konusunda göremiyorum nedense. Keşke bu sürücü kaynaklı sorunlar çözülse. Tamamen çözüldü diyemeyiz. Ekran kartlarına bu kadar para veriyoruz şansa kaldıysak vay halimize. Tamam %100 sorun çıkmayan model yok tabi buna katılıyorum. Ama açılan konular, kullanıcı yorumları ortada. Ha tekrar söylüyorum yanlış anlaşılmasın "FANBOY" değilim AMD kartlarını kötülemiyorum. Daha fazla da polemiğe girmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Herkes istediği ekran kartını tercih edebilir. İnşallah sıkıntısız da kullanırlar. Sıkıntı yaşayan insanlara bu şekildeki tavrınız hiç hoş değil onu da belirteyim.Adam aldığı kartın uzay montajda 79 derece olduğunu göre göre alıp ısınmasından şikayet ediyor. Gidip MSI, Sapphire gibi markalar alsa bunları yaşamazdı. Şikayet etmesi gereksiz. RX 590 alıp sorun yaşayan kadar yaşamayan var, sorunsuz demiyorum ama biraz şans meselesi. Çözüldü zaten bahsedilen sorunlar.
WattMan kalmadı, siyah ekran da kalmadı. Yardımcı olmaya çalıştığınız konuları atar mısınız? Ben hemen hemen her gün her saat bu forumda aktifim fakat nedense bana denk gelmiyor bu konular. Diğer mesajınızda da ısındığını sonradan öğrendiğinizi falan belirtmişsiniz araştırmadan aldıysanız bunu bize yüklemeyin.Siz bana cevap vermediniz ama ben sizin yorumunuza birkaç şey daha eklemek istiyorum. Öncelikle çözüldü dediğiniz sorunlara bir bakın hala bu sorunlar hakkında konular açılıyor ve neredeyse hepsine yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama bu kartları öneren arkadaşları o sorun konusunda göremiyorum nedense. Keşke bu sürücü kaynaklı sorunlar çözülse. Tamamen çözüldü diyemeyiz. Ekran kartlarına bu kadar para veriyoruz şansa kaldıysak vay halimize. Tamam %100 sorun çıkmayan model yok tabi buna katılıyorum. Ama açılan konular, kullanıcı yorumları ortada. Ha tekrar söylüyorum yanlış anlaşılmasın "Fanboy" değilim AMD kartlarını kötülemiyorum. Daha fazla da polemiğe girmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Herkes istediği ekran kartını tercih edebilir. İnşallah sıkıntısız da kullanırlar. Sıkıntı yaşayan insanlara bu şekildeki tavrınız hiç hoş değil onu da belirteyim.
Yahu size bir şey yükleyen mi var? Veya herhangi bir AMD ekran kartını mı kötüledim? Ben sadece yaşamış olduğum sıkıntıları ve düşüncelerimi dile getirdim hemen atladınız. Sıkıntılarımı ve düşüncelerimi paylaşmam forumda suç mu ?WattMan kalmadı, siyah ekran da kalmadı. Yardımcı olmaya çalıştığınız konuları atar mısınız? Ben hemen hemen her gün her saat bu forumda aktifim fakat nedense bana denk gelmiyor bu konular. Diğer mesajınızda da ısındığını sonradan öğrendiğinizi falan belirtmişsiniz araştırmadan aldıysanız bunu bize yüklemeyin.
Bir tanesinde adam "RAM çıkarttığımdan beri var" demiş sonrasında cevap yok, adam önceden kullanıyormuş zaten sorun RAM kaynaklı gibi duruyor orada. Biri zaten XFX ona bir şey demiyorum. Diğerleri de genel olarak kartın fazlarından olabilir, çip arızası olabilir gibi ihtimaller var. Her hatada "AMD kartlar sorunlu" demek yanlış. Siz yıllarca AMD kullanmışsınız, bir kartta (sorunlu bir model hem de) sorun yaşayınca birden Nvidia'ya yönelmişsiniz. Şimdi de fanboy değilim diyorsunuz, fanboy değilseniz Nvidia alacağınıza düzgün bir model AMD kart almaya çalışın. Her AMD kart sorunlu değildir, donanımsal arızalardan markayı sorumlu tutan tipler sıktı artık. Biz de yüksek bütçelere Nvidia, düşük bütçelere AMD öneriyoruz ama destek isteyene de yardım etmemezlik yapmıyoruz dediğiniz gibi.Yahu size bir şey yükleyen mi var? Veya herhangi bir AMD ekran kartını mı kötüledim? Ben sadece yaşamış olduğum sıkıntıları ve düşüncelerimi dile getirdim hemen atladınız. Sıkıntılarımı ve düşüncelerimi paylaşmam forumda suç mu ?
XFX RX590 fatboy ısınıp görüntü gidip geliyor
Geçtiğimiz günlerde XFX RX590'lı sistem aldım. Bugün CS:GO oynarken bir anda monitörde görüntü gidip gelmeye başladı. Ekran kartı çok fazla ısındı. Daha sonradan funmark ile test ettim. Daha 10 dakikayı bulmadan ekran kartı 83 dereceleri gördü ve kapanıp açıldı yine aynı şekilde. Bazı oyunlarda...www.technopat.net
RX 580 siyah ekran sorunu
Evet malum konuyu biliyorsunuz oyun oynarken ekran gidiyor ekran kartı 100'de 100 fan dönderiyor. Res atmak zorunda kalıyorum. Denediğim yollar. -DDU ile silip 18.5.1 AMD raedon sürümüne sonra 22.2.1 adrenalin sürümünü denedim çözüm olmadı. -Sanal bellek oluşturdum biraz rahatlattı hatta ilk...www.technopat.net
RX 590 oyundan atıyor
Selamlar efendim. Birkaç gün önce 2x8 kullandığım RAM'lerin bir tanesinin bozulduğunu fark ettim. Tek 8 GB RAM kullanmaya başladığımdan beri ekran kartım oyuna girdiğimde hata vermeden donup oyundan masaüstüne atıyor. Daha önce bunu ekran kartımın sıcaklığından yapıyordu fakat undervolt olarak...www.technopat.net
Çözüldü: Oyun esnasında görüntü sıfırlanıyor ve masaüstüne atıyor
Sistemim bazı oyunlarda görüntüyü resetleyip masaüstüne dönüyor. Bu resetleme sistem yük altında olduğu için olmuyor galiba. Çünkü astroneer oynarken bile bu sorunu yaşadım. Ekran kartım MSI RX 590 Armor 8 GB OC, işlemcim ise Ryzen5 2600 6 çekirdek. Ama mesela LoL, CS:GO gibi oyunlarda çökmüyor...www.technopat.net
Switch BIOS RX590 WattMan sorununa çözüm olabilir mi?
Merhabalar. Aralık 2019'da almış olduğum Sapphire Nitro+ RX590 ekran kartını cinnet geçirip kutusuna geri koydum ve eski ekran kartım olan GTX 970 ile devam ediyorum 2 aydır. Birçok oyunda siyah ekran, kapanma gibi sorunlar yaşatıyordu. Stres testlerinde ise direkt bilgisayarım kapanıyordu hatta...www.technopat.net
Bir tanesinde adam "RAM çıkarttığımdan beri var" demiş sonrasında cevap yok, adam önceden kullanıyormuş zaten sorun RAM kaynaklı gibi duruyor orada. Biri zaten XFX ona bir şey demiyorum. Diğerleri de genel olarak kartın fazlarından olabilir, çip arızası olabilir gibi ihtimaller var. Her hatada "AMD kartlar sorunlu" demek yanlış. Siz yıllarca AMD kullanmışsınız, bir kartta (sorunlu bir model hem de) sorun yaşayınca birden NVIDIA'ya yönelmişsiniz. Şimdi de fanboy değilim diyorsunuz, fanboy değilseniz NVIDIA alacağınıza düzgün bir model AMD kart almaya çalışın. Her AMD kart sorunlu değildir, donanımsal arızalardan markayı sorumlu tutan tipler sıktı artık. Biz de yüksek bütçelere NVIDIA, düşük bütçelere AMD öneriyoruz ama destek isteyene de yardım etmemezlik yapmıyoruz dediğiniz gibi.
Evet böyle bir konu açayım dedim sizin fikirlerinizi merak ettim.
Fazla uzatmadan konuya giriyorum;
Benim düşüncem şudur ki;
Eğer sistemini 4-5 yıldan fazla kullanmak istiyorsan NVIDIA almanı öneririm yarın bir gün bu ekran kartları yeni çıkan oyunlarda en yüksek ayarlarda seni tatmin etmeyebilir ve bu nedenle kartlara hız aşırtma yapılır. Kartlara daha yüksek güç vererek MHz değerin arttırır bu performansı arttırır tabii daha fazla güç verilmesi kartın ısısını arttırır.
NVIDIA kartlarına hız aşırtma yaptığımızda sıcaklık değerleri AMD kartının factory yani ellenmemiş(hız aşırtılmamış) sıcaklık değerlerine eşittir. AMD ekran kartlarına overclock yani hız aşırtma yapılırsa 80-100 dereceye kadar çıkabilir üstünde su kaynatabilirsiniz..
Sisteminizi 4-5-yıldan az kullanacaksanız şiddetle AMD öneririm hiçbir şekilde NVIDIA fanboyu değilim. Bilgisayar toplamak için araştırdığım zamanlarda ben neden daha fazla para verip NVIDIA alayım ki daha yüksek performansa daha ucuz AMD kartları var diyordum 4 ay boyunca bir araştırma yaptım ve benim düşüncelerim bunlar.
Forumlarda AMD ekran kartlarında sıcaklık sorunu yaşayan birçok insan gördüm.
Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.
Lütfen efendi bir şekilde fikirlerinizi yazıya geçirin.
Saygılarımla...
AMD her zaman yüksek güc kuralına uyar yani orta seviye bir PC alırken nvid ya da 300 350W cok rahat bulunurken AMD'de R9 serisine bir bakın derim hep yuksek guc bunun icin fazla Power her zaman isteyor neredeyse onun icin çipleri yüksek woltaja daha dayanıklı NVIDIA bir güven veriyor insana ama uzun ömür kavramı overclock ile birlikte yan yana durmuyor overclock düşünüyorsan AMD tarafı tutu 2 3 yıl için istiyorsan NVIDIA al derim.
Ben alacağım bilgisayarı 4-5 yıl kullanacağım RX 5700 XT mi alsam RTX2060 Super mi?