NVIDIA GT 740M kod 43 hatası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar 2 haftadan beridir bu sorunu çözmek için uğraşıyorum fakat bir türlü çözemiyorum. Denediğim çözümler şu şekilde;
1- Windows'un bütün güncellemelerini yaptım.
2- Devre dışı bırak/Etkinleştir yaptım. Donanım değişikliklerini tara yaptım olmadı.
3- Intel(r) HD Graphics 4000 ve NVIDIA GeForce 740M eski driverlerını silip güncel driverları yükledim sonuç değişmedi. Ek olarak da bunu DDU programı ile yaptım değişen bir şey olmadı.
Sonuç aşağıdaki görselde olduğu gibi değişmedi.
görsel1.png

Bir videoda xenon(r) işlemci E3-1200 v2/3. nesil çekirdek işlemci PCI Express kök bağlantı noktası - 01-51 aşağıdaki görselde olduğu gibi devre dışı bırak/etkinleştir yaptığımda NVIDIA GeForce GT740M ekran kartımın görselindeki ünlem işareti gitti ve 'aygıt düzgün çalışıyor. ' Yazısı çıktı.
görsel2.png

Ekran kartımın denetim masasına erişim sağlamak için denetim masası üzerinden NVIDIA denetim masasına tıkladım fakat aşağıdaki görselde olduğu gibi bir hata çıktı.
görsel3.png

Bu hata çıktıktan sonra hizmetler bölümünden NVIDIA ile ilgili her şeyi duraklat/çalıştır yaptım ama bir işe yaramadı. Bilgisayarı aç kapa yaptım yine aynı kod43 hatası çıktı.

Not: Laptobumun kasasını açtığımda ekran kartı ilk gün ki gibi duruyor. Herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu arada 4-5 ay önce harddisk değiştirdim. Bu harddiskten öncede bu sorun vardı.

Son çare bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum fakat yaşadığım bölgede çok kazık fiyat çekiyorlar. Fandan ses geliyor diye götürmüştüm. Fan + işçilik 150₺ aldı. Belki gözden kaçırdığım ufak bir sorun vardır diye size danışmak istedim. Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara, abilere, ablalara şimdiden teşekkür ediyorum.

Bilgisayarımın özellikleri:
görsel4.png

görsel5.png

2 aydır bende o sorun ile uğraşmıştım. Burada da konu açmıştım ancak çözüm bulamadım. Termal macun değiştirdim olmadı. DDU ile ekran kartını kaldırıp kurdum olmadı. En son çare laptopu emekli edip masaüstüne geçmek oldu.

RAM testi yapar mısınız? Ben RAM'lerden birini söktüğümde kısa sürede olsa ekran kartını aktif edebilmiştim. Ancak sonrası da yine aynı hatayı almıştım.

Aynı sorunu RX 570 ekran kartımda yaşamıştım çözümü amd ati pixel clock patcher ile iki tık ile çözüldü. İnternet üzerinde nvidia pixel clock patcher programını bulup kur ve çalıştır.

Ekran kartım: NVIDIA GeForce 740M.

Yapılanlar:
DDU'lu ve DDU'suz güncellemeyi kaldırdım ve tekrar güncellemeler yaptım hem de birçok kez.
Windows güncellemeleri yaptım daha sonra ekran kartını DDU'lu, DDU'suz güncelledim yine olmadı.
Her şeyi denedim fakat bir sonuca ulaşamadım.

Not: Ekran kartımda kod43 sorunu varken 3-4 kez devre dışı bırakıp etkinleştirdiğimde ekran simsiyah oluyor ve sadece mouse un simgesi gözüküyor ekran simsiyah.

Sizce bu ekran teknik bir arıza olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Belki basit bir yolu vardır. Ben yapamıyorum. Lütfen arkadaşlar.

Yazılımsal olarak diğer DirectX, Visual C++ gibi olanları da tekrar yükleyin veya temiz kurulum ile format atmayı deneyin belki sorun çözülür.

2 aydır bende o sorun ile uğraşmıştım. Burada da konu açmıştım ancak çözüm bulamadım. Termal macun değiştirdim olmadı. DDU ile ekran kartını kaldırıp kurdum olmadı. En son çare laptopu emekli edip masaüstüne geçmek oldu.

RAM testi yapar mısınız? Ben RAM'lerden birini söktüğümde kısa sürede olsa ekran kartını aktif edebilmiştim. Ancak sonrası da yine aynı hatayı almıştım.
Laptobumda tek ram mevcut. Tak/çıkar yaptım fakat değişen bir şey olmadı. Yardımın için teşekkürler..
Aynı sorunu RX 570 ekran kartımda yaşamıştım çözümü amd ati pixel clock patcher ile iki tık ile çözüldü. İnternet üzerinde nvidia pixel clock patcher programını bulup kur ve çalıştır.
Maalesef dediğin programı internette bulamadım. Teşekkürler yinede..

111.png

Driverları silip tekrar yükledim olmadı. Güvenli modda başlatıp DDU programı ile driverları silip yükledim yine bir sonuç yok. Eskiden 'Load Setup Defults' yapıp kaydettiğim zaman eskiye dönüyordu fakat şu an bu da işe yaramıyor. 2-3 kez devre dışı bırakıp etkinleştiriyorum siyah ekran geliyor ve sadece farenin imleci gözüküyor. Windows'um güncel. Son çare bilgisayarcıya götüreceğim fakat gözden kaçırdığım bir şey vardır belki.
Tek cs-go oynuyordum artık o da kasıyor. Bütçemde yok. Lütfen yardım edin. :(

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı