Arkadaşlar 2 haftadan beridir bu sorunu çözmek için uğraşıyorum fakat bir türlü çözemiyorum. Denediğim çözümler şu şekilde;
1- Windows'un bütün güncellemelerini yaptım.
2- Devre dışı bırak/Etkinleştir yaptım. Donanım değişikliklerini tara yaptım olmadı.
3- Intel(r) HD Graphics 4000 ve NVIDIA GeForce 740M eski driverlerını silip güncel driverları yükledim sonuç değişmedi. Ek olarak da bunu DDU programı ile yaptım değişen bir şey olmadı.
Sonuç aşağıdaki görselde olduğu gibi değişmedi.
Bir videoda xenon(r) işlemci E3-1200 v2/3. nesil çekirdek işlemci PCI Express kök bağlantı noktası - 01-51 aşağıdaki görselde olduğu gibi devre dışı bırak/etkinleştir yaptığımda NVIDIA GeForce GT740M ekran kartımın görselindeki ünlem işareti gitti ve 'aygıt düzgün çalışıyor. ' Yazısı çıktı.
Ekran kartımın denetim masasına erişim sağlamak için denetim masası üzerinden NVIDIA denetim masasına tıkladım fakat aşağıdaki görselde olduğu gibi bir hata çıktı.
Bu hata çıktıktan sonra hizmetler bölümünden NVIDIA ile ilgili her şeyi duraklat/çalıştır yaptım ama bir işe yaramadı. Bilgisayarı aç kapa yaptım yine aynı kod43 hatası çıktı.
Not: Laptobumun kasasını açtığımda ekran kartı ilk gün ki gibi duruyor. Herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu arada 4-5 ay önce harddisk değiştirdim. Bu harddiskten öncede bu sorun vardı.
Son çare bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum fakat yaşadığım bölgede çok kazık fiyat çekiyorlar. Fandan ses geliyor diye götürmüştüm. Fan + işçilik 150₺ aldı. Belki gözden kaçırdığım ufak bir sorun vardır diye size danışmak istedim. Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara, abilere, ablalara şimdiden teşekkür ediyorum.
Bilgisayarımın özellikleri: