Nvidia GTX 1060 Takıntısı

oyuıncu baba

Hectopat
Daha fazla  
Evet basliktaki gibi herkesin neden GTX 1060 takıntısı var?

Son zamanlarda ekran kartı almayi düşünüyordum RX 580 8 GB alacaktim ama Youtube'de herkes 1060 sistem topluyor, bende nedenini size soracaktım neden RX 580 varken herkes GTX 1060 alıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet basliktaki gibi herkesin neden GTX 1060 takıntısı var?

Son zamanlarda ekran kartı almayi düşünüyordum RX 580 8 GB alacaktim ama Youtube'de herkes 1060 sistem topluyor, bende nedenini size soracaktım neden RX 580 varken herkes GTX 1060 alıyor?

RX 580 2 adet 8 pin ile çalışırken GTX 1060 tek 8 pin ile çalışıyor yani RX 580'nin güç tüketimi GTX 1060'a göre yüksek. 4-5 sene içinde RX 580'e verdiğin paranın üzerine birde elektrik faturası parası eklersen aradaki fark bayağı açılır.

Güç tüketimi yüksek olunca birincisi daha fazla elektrik harcarsın, ikincisi fanlar daha hızlı çalışır oyun sırasında fan gürültüsü daha fazla olur. Üçüncüsü GTX 1060'ın GPU hızı 2000MHz'leri görürken, RX 580 ise 1400MHz'lerde çalışıyor.

Ayrıca AMD ekran kartları neredeyse sonuna kadar overclock edilmiş gibi çıkıyor. Overclock performansları düşük fakat Nvidia ekran kartlarının overclock performansları yüksek oluyor.

Son düzenleme:
Başlıktaki takıntı kelimesi olmamış sen mi yazdın düzelttiler mi orasını bilemem. Takıntı kelimesi daha farklı bir şey. 1060 alanın da kendine göre haklı sebepleri var(aynı benim gibi) Soruna gelicek olursak bazı kişiler başkasının düşüncelerine o kadar saygısızca o kadar sert ve hadsizce cevap veriyorlar ki mesaj sayılarındaki fazlalık sanırım küstahlaştırmış ve şımartmış bazılarını. Forumu çirkinleştiriyorlar. İşin garibi de ne biliyor musun? Cevap veriyor başlığa 10 beğeni alıyor bir başkası daha faydalı bilgiler veriyor ya da onunkiyle aynı bilgiler sadece kelimeler farklı 1 beğeni bile almıyor ezbere olan bir çok konu var(at gözlüğü)Doğru sana göre o bana göre bu!! Sana tavsiyem 1060 alman yönünde olur. Çok daha memnun kalacağını düşünüyorum.

Takıntı değil aslında. RX 580 maalesef mining yüzünden pahalı. Normalde ederi 1100-1300 TL olan kartlar şu anda 2000 TL'yi buluyor. Önceden böyle bir sorun olmadığında mümkün olduğunca RX 580 öneriyorduk. Hatta bundan önce de RX 480 önerirdik. Eğer fiyatlar hala eskisi gibi olsaydı, çoğunlukla GTX 1060 yerine RX 580 önerirdik.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı