Nvidia GTX 1080 Resmen Çıktı ! Fiyatı 699$

Kart 3.5 GB değil. Bu yaptığınız yorum bir yanlış bilgilendirmedir. 6 GB bellek isteyen bütün oyunları oynayabiliyorsunuz ve 4 GB VRAM'i sonuna kadar kullanıyor kart. Dilediğiniz GTX 970 ile dilediğiniz testi yapabilirsiniz veya izleyebilirsiniz. GALAX GTX 970 EX OC ile bir çok oyunda test işlemi yaptık. Yeni nesil GTX 970'lerde 3.5 GB'tan sonra frekans bile düşmüyor. Lütfen tabularınızı yıkın.

@Jarox Jamaica Ben kart 3.5 GB VRAM demiyorum ki 4 GB VRAM'e sahip bir kart, geriye kalan 0.5 GB yavaş çalışıyor bu da büyük bir sorun değil. Sadece demek istediğim Nvidia'nın yaptığı hatayı görmezden gelmek ve Nvidia'ya hak vermek doğru değil. Kartın VRAM belleği fazlasıyla yeterli zaten. GTX 970 performans konusunda sıkıntı yaratmaz. Ortada yanlış bilgilendirme söz konusu değil.

Arkadaşın anlatmak istediği Nvidia ilk tanıttığında kart 4GB dedi tamam 4GB fakat neden 0,5 GB'lık kısım yavaştı onu soruyor. Daha sonraki versiyonlarda bu sorun olmadı sebebi Nvidia'nın baskıyı kaldıramaması. İlk çıkan kartların hepsinde vardı 0.5 GB'lık kısmın yavaş çalışması. Anlatmak istediği böyle hatanın görmezden gelinmeyeceği. Aynısı AMD tarafında olsaydı Sosyal'de günlük ortalama 3-4 konu açılırdı bundan da eminim. Geriye bakarak yorum yapmamalıyız artık hem Nvidia için hem AMD için geçerli bu. Sosyal'de hala AMD ısınıyor ya da sürücü çıkarmıyor kafasında olan insanlar var hal böyleyken bu ön yargıları nasıl kırarız onu düşünmeliyiz bence.

Son düzenleme:
Onunla ilgili bir problem yok. Evet, GTX 970'in ilk versiyonlarının 0.5'lik kısmı biraz yavaş çalışıyordu ama bu gibi durumları belirtirken "bunlar eskidendi, artık yok" gibi ifadeler kullanılırsa hani biz de durumu yanlış anlamayız. Benim demek istediğim, bu gibi durumları izah ederken daha açıklayıcı olmamız. Bu şekilde hiç sorun olmayacaktır.

Zaten yeni seri çıkacağı için GTX 970 ile ilgili açılan konular azalacaktır tahminimce. Bundan sonra yeni seri kartlarla ilgili konular açılacaktır. Günlük ortalama 3-4 tane GTX 1... alırsam darboğaz yapar mı ya da güç kaynağım yeterli mi gibi konular olacaktır. Allah kolaylık versin diyorum. Benim Tavsiyem darboğaz ve güç kaynağı için bir konu açılıp en başa sabitlenmeli ve böylece konu kirliliğinden kurtulmuş oluruz.

@JaroxJamaica Sonuçta 3.5 GB dememle kartın 3.5 GB olduğunu belirtmek istemedim, kartın 0.5 GB kısmı yavaş çalışıyor demek istedim. Nvidia kartı ilk tanıttığında 4 GB diye tanıttı bunu demek istedim. Kart 3.5 GB olsaydı da sorun çıkarmaz dedim o cümleyle, yanlış anlamışsınız, ya da benim anlatma biçimim yanlış anlaşılmış.

Arkadaşlar size bu senenin en komikli resimini sunuyorum

Diğer forumlarda GTX 970 - GTX 980 ve Ti modellerine sahip olanlar ellerinden çıkartmak için yarışa girişmiş resmen
GTX 970 fiyatı şimdiden 900-950 TL'lere kadar
GTX 980 fiyatı 1400-1500 TL'ye kadar
GTX 980Ti 1900-2000 TL'ye kadar düşmüş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…