Nvidia GTX 970 VRAM sorunu

Arif Taban

Megapat
Makaleler
1
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Evet öyle bir sorun var birçok kişi kandırıldığını savunuyor ama daha fazla araştırılsaydı böyle bir sorun olmayacaktı. Ayrıca 4gb vram' e sahip sadece 0.5gb olan bölümü daha yavaş çalışıyor.
Ben 970 kullanmıyorum bu sebeple benim tuzum kuru elinde olan düşünsün. ;) :D

Nvidia bunun bir hata olmadığını savunuyor gelicek bir uptade ilede işi düzelticeklermiş, o 0,5 kısım gerekli olduğunda devreye giriyormuş.
1080p çözünürlükte kullanıyorsan sorun yok ama çözünürlük ayarları yükseldikçe bu sorun ciddileşebilir.

NVidia bunu mecburen yaptığını, yani bir sebepten ötürü yaptığını söylemişti. (Ne olduğunu unuttum.)

VRAM iki parça:
-3,5 GB, normal hızda çalışıyor,
-0,5 GB, düşük hızda çalışıyor.

VRAM kullanımı 3,5 GB'yi aştığında, kalan 0,5 GB'lık kısım devreye giriyor. O kısım devreye girdiğinde, eğer 4GB tamamen normal hızda çalışıyor olsaydı, bu duruma göre %3 civarı bir performans kaybı oluyor.

3,5 GB'lik VRAM 256 bit veri yolu kullanırken
0,5 GB'lik VRAM 32 bit veri yolu kullanıyor

Arada 8 katlık bir veri yolu farkı var hız kaybı 512 MB'lık VRAM'in kullanılma oranına göre artıyor. Sadece %3 demek algı manipülasyonudur.

Durumu burdan daha iyi anlayabilirsiniz.

gtx970memory.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı