Nvidia GTX 980 İ5 4690k

CaptanSwimg

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Nvidia gtx 970 serinin 3.5 g sorunundan sonra Asus strix gtx980 oc modelini almayı düşünüyorum. Ve bundan dolayı bütçem biraz düştü şimdi size kafamda olan ve elimde olan bazı parçaları yazıcam ve yardımlarınızı istiyorum.
  • i5 4690k almadım düşünüyorum
  • Asus strix gtx980 oc almadım düşünüyorum
  • Zm700-lx psu elimde mevcut
  • Zalman z11 neo kasa mevcut
  • Cooler master hyper 212 evo elimde mevcut
  • Monitör benq rl2240he elimde mevcut
  • Anakart modeli seçemedim hala
  • RAM modeli seçemedim hala
Eğer ki GTX 980 alırsam anakart ve ram için elimde kafan para sadece 500-600 tl arası bi bütçe olacak. Bu bütçeye uygun anakart ve ram sunabilirmisiniz yada gtx 970 modeline mi yönelmek daha cazip ?

Yorum yapan yapmayan herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, GTX 970 modelinde 3.5GB sorunu var. Fakat kartın 3.5GB alanını normal hızında çalıştırıyorken, 0.5GB alanı normal hızından düşük çalışıyor. Zaten günümüzde 4GB vRAM'in tamımını kullanacak oyun yok.

Ama yine de bu demek değildir ki GTX 980 alınmaz. Tabii ki bütçeniz varsa GTX 980 alın.

Ayrıca bütçenizi 87 TL arttırarak bu anakartı ve RAM'i almanızı tavsiye ederim:
Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram - Vatan Bilgisayar

Kardeşim Ram miktarı önemli değil diyoruz da günümüz oyunlarının bir çoğu artık ultra ayarlarda yüksek Ram istiyor . Örneğin Middle-earth: Shadow of Mordor oyunu ultra Texture Quality açınca 6 GB Ram istiyor ve kullanıyorda .

@aRaSs Biz ekran kartın vRAM değerinden bahsediyoruz yalnız. :) Tabii ki günümüz oyunları için 4GB RAM yeterli olmuyor. Bende zaten 8GB tavsiye ettim.

Aynen bende VRAM 'den bahsediyorum zaten görüntü kalitesi artıkça VRAM ihtiyacı da artıyor örnek oyunda bahsettiğim VRAM dir .
Kenar yumuşatmalarını sonuna kadar açmadığınız sürece herhangi bir sorun teşkil etmiyor 4GB altı VRAM miktarları.

Ama açacak iseniz lazım oluyor VRAM tamamen kullanıcı bütçesine ve oyunu oynama kalitenizle alakalı .

Dosya Ekleri

• 2669472-shadowofmordor-2014-09-25-20-55-27-91.jpg
    2669472-shadowofmordor-2014-09-25-20-55-27-91.jpg
    73,6 KB · Görüntüleme: 334
Nvidianın 347,52 nolu sürücüsü ile vram sorunu çözüleli neredeyse 3 ay oldu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı