Nvidia GTX ekran kartıyla AMD işlemci kullanılır mı?

2. soruya cevabım : Zannetmiyorum, o da low'da açacaktır. Çünkü teknoloji çok hızlı ilerliyor. Oyun şirketleri AMD gibi şirketlerle anlaşarak ekran kartını zorlayacak oyunlar üretiyorlar, bu da insanları yeni ekran kartı almaya teşvik ediyor.

@Silinen üye Toxic ile TwinFrozr incelemesi koymalısın zira R9 280X'de farklı model ve markalarda 200 Mhz'ye varan o.c. vardır stok, referans kartlarla aradaki fark anlaşılmaz.

AMD Radeon R9 280X Sapphire Toxic 3GB OC Edition compare AMD Radeon R9 280X Sapphire Dual-X 3GB OC Edition GPU

Senin GTX 770 ile karşılaştırdığın R9 280X ile arkadaşın alacağı R9 280X.

Arkadaşlar biraz araştırma yaptım ve bu sonuçlara ulaştım bazı siteler de 29 290 övülürken bazıların da ise gtx 770 övülmüş fakat sonuçlar birbirine çok yakın. GTX 770 çekirdek hızı yüksek iken R9 290'nın daha yüksek fps alması bana biraz garip geldi.
Geforce GTX 770 vs Radeon R9 290 – Performance Comparison Benchmarks @ Hardware Compare
AnandTech | Bench - GPU14
AMD Radeon R9 290X compare Nvidia GeForce GTX 770 EVGA 4GB Classified Edition GPU

Bu arada ekran kartında bakılacak tek konu Mhz değerleri değil bit ve GPU'da önemlidir. Ve Gtx 770'in R9 290'dan iyi olduğu konu render, ki biz zaten renderla uğraşacak arkadaşlara direk Nvidia öneriyoruz.

Ya kardeşim sen de öyle bir soru soruyorsun ki.. 3 sene sonra medium da açar mı... Biz ne bilelim. Müneccim miyiz? Şu an iki kartında ultra da açamayacağı çok az oyun var 1080p de diyorum. Git R9 280X Turboduo al. Fiyatı biraz daha uygun ve soğutması da oldukça iyi. Artifack olayı olursa git değiştir gtx770 ile. Bu kadar basit. R9 280X al dememin sebebi fazladan 1 gb vram'i olmasıdır. Toxic'le filan uğraşma. Git Powercolor R9 280X Turboduo al.

Turboduo aldım diyelim. Elimde kalan parayı ne yapacam. Ben öyle çok fazla para yiyen gezmeye çıkan biri değilim. Bilgisayar başındayım hep oyun hep oyun oynarım. Benim demek istedğim alabilmişken en iyisini alalım. Peder yardımını çekmeden.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı