Nvidia Güç Yönetimi Modu Nasıl Ayarlanmalı?

optimum seçersek daha az enerji harcıyorsa denemeye değer. malum faturalar can yakıyor 1222 lira geldi bu ay :) birde optimumda deneyelim.
Optimum seçtiğinizde kesinlikle daha az güç harcıyor, daha az ısınıyor. Oyunlarda da yaptığım testlerde FPS düşüsü görmedim zaten oyuna girince kart yine maksimum güçte çalışıyor.
 
Ben her zaman Optimum'u öneriyorum ama keyif sizin. Maximum performansın Optimum'dan uygulamadaki farkı, gerekmediği zaman da kartı yüksek performans da çalıştırıp boşuna enerji tüketmesidir. Performans olarak milisaniyelik farklar olabilir FPS geçişlerinde ama o da sürekli olmaz ve hissedeceğinizi sanmam. Ayrıca uygulama NVIDIA ayarlarının kullanılmasına izin veriyorsa bu güç profilleri fark eder. Far Cry Primal gibi kendi güç profillerini kullanmak da direten uygulamalar için bir şey yapamazsınız zaten.

2 profilde de aynı FPS'yi alırsın ama FPS geçişi çok olan uygulamalarda anlık farklar olabilir. Örneğin 60'dan 120 FPS'ye birisi 0.1 Ms'de geçiyordur, diğeri 0.25 veya 0.3 onu da programla ölçmeden anlayamazsın.

Tamam anladım ama Windows'un güç modda en iyi performansı seçmeyin dengelide kalsın o zaman 😃 onda da gerek yok o zaman.

Arkadaşlar tamam anladım o zaman sizler Windows'ta güç ayarlarında dengelide bırakın o zaman.
Nvdidada optimum yeterli diyorsanız.
 
Maksimum performans seçeneği FPS drop yaşayan kullanıcılar için çözüm olabiliyor bazen. Sizin FPS drop gibi bir probleminiz yok ise işinize de yaramamış boşuna enerji tüketimi artmış sadece.
Bu durumda aynı doktorların kişiye göre diyet listesi vermesi gibi her bilgisayarın sorununun aynı şekilde çözülemeyeceği gerçeği bir kere daha yüzümüze yüzümüze acımadan vuruluyor bilgisayar dünyası tarafından.
Konu eski olabilir fakat oynadığım oyunda acayip bir drop sorunu yaşıyorum yüksek fps almama rağmen eğer çözüm olursa bunun sürekli açık kalması bilgisayara herhangi zarar verir mi?
 
Konu eski olabilir fakat oynadığım oyunda acayip bir drop sorunu yaşıyorum yüksek FPS almama rağmen eğer çözüm olursa bunun sürekli açık kalması bilgisayara herhangi zarar verir mi?

Hocam sebebi VRAM veya RAM yetersizliği FPS yüksek çıkar tabii ama RAM'dan drop yersin.
 
Konu eski olabilir fakat oynadığım oyunda acayip bir drop sorunu yaşıyorum yüksek fps almama rağmen eğer çözüm olursa bunun sürekli açık kalması bilgisayara herhangi zarar verir mi?
Zararı olmayacaktır, modern parçaların kendini koruma uğruna performanstan ödün verdikleri bir gercek. Yani bu çözüm işinizi görür ise kullanmakta zarar olmayacaktır.
 

Geri
Yukarı