NVIDIA Hopper Mimarisi Çoklu GPU ile Gelebilir

Bence Nvidia F/P olmaktan çıktı artık. Mesela 1050ti ile RX 580'i karşılaştırdığımızda 1050ti daha az performanslı ve daha pahalı kaçıyor. Hopper mimarisi olayıda Türkiye'ye geldiğinde zaten çok pahalı olacaktır. Benim gibi normal orta seviye bilgisayarlara sahip kullanıcılar için pek önemi yok aslında. AMD driver sorunlarını çözerse Nvidia gibi AR-GE'ye yatırım yaparsa Nvidia'yı geçebileceğine inanıyorum. Hatta AMD Nvidia ile paralı anlaşma yapıp Ray Tracing gibi özellikleri kendi kartlarına geçirse fena olmaz.

Ampere mimarisinin 2080 TI katili olacağı yönünde yorumlar var ki bence olur, bu şartlar altında bu GPU'ların performansını düşünemiyorum bile.

Aynı interposer üzerinde iki GPU.

1574153527730.png

AMD şu kartlarındaki lanet Wattman hatasını çözse, kartlar ısınmasa biraz daha serin çalışsa ekran kartı piyasasında NVIDIA'yı her türlü geçer.
Kesinlikle katılıyorum.
Hatta ben de ekran kartı yapmayı bilsem bir de iyi sürücüler yapacak birilerini bulsam Nvdia'yı geçerdim.

Kesinlikle katılıyorum.
Hatta ben de ekran kartı yapmayı bilsem bir de iyi sürücüler yapacak birilerini bulsam Nvdia'yı geçerdim.
Şu anda RX590 kullanıyorum ve bugün inşallah kargoya verip iade isteyeceğim ve çilem bitecek. 1 Ay önce bugün Gaming Gecesinde aldım kartı 1300 TL gibi bedava bir fiyata, neden bu fiyatta sattıkları belli oldu şimdi. @Recep Baltaş neden Sapphire önermiyor şimdi tecrübe etmiş oldum. Wattman hatası, ısınma sorunları adamı çileden çıkartıyor. İade ettikten sonra ilk işim önümüzdeki indirimlerde taş gibi bir GTX 1660 almak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı