NVIDIA ekran kartlari ile Wayland'de oyun oynamak nasıl bir hale geldi şu an? Deneyimleyen var mi? 4-5 aydir Linux tarafinda hiç yokum da merak ettim ozellikle Arch Linux kismini.
Arch linux'de acik kaynak vulkan suruculeri oyun icin kullanilabiyor mu mesela Counter Strike 2 icin? Paketinin adi diger nvidia suruculerinden farkli mi nedir paket adi?Wayland ve X11 tarafında bir oyun performansında bir fark var mıydı hatırlamıyorum ama genel kullanımda bayağı iyileşme söz konusu. Son gelen sürücülerle Hyprland gibi Wayland pencere yöneticileri falan sıkıntısız çalışıyor.
Açık kaynak Vulkan sürücüleri de tam diyebileceğimiz bir hale gelmese de bayağı büyük gelişme kaydetti.
Arch Linux'de acik kaynak Vulkan suruculeri oyun icin kullanilabiyor mu mesela Counter-Strike 2 icin? Paketinin adi diger NVIDIA suruculerinden farkli mi nedir paket adi?
Ne sanslisiniz.... AMD ekran karti kullaniyorsunuz..AMD bir ekran kartı kullandığım için net bilgim yok hocam ama. Yusuf Ipek'in videosundan hatırladığım kadarıyla arada büyük bir fark yoktu kernelle gelen sürücüler ile kapalı kaynak sürücüler arasında 3000 ve 4000 serisi kartlar için.
Tabii ki iyileşmeler var fakat NVIDIA ekran kartları için halen bir X11 seviyesine gelemedi diye biliyorum.NVIDIA ekran kartlari ile Wayland'de oyun oynamak nasıl bir hale geldi şu an? Deneyimleyen var mi? 4-5 aydir Linux tarafinda hiç yokum da merak ettim ozellikle Arch Linux kismini.
Guvenlik problemleri olmasa X11 kullanacagim ama o da 60 senelik goruntuleme protokolu yani kod yumagi arap sacina donmusturTabii ki iyileşmeler var fakat NVIDIA ekran kartları için halen bir X11 seviyesine gelemedi diye biliyorum.
O güvenlik problemleri sizi doğrudan çok ciddi seviyede etkileyecek türden değil, takıntı yapmaya lüzum yok. Gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Eğer çok endişeleniyorsanız, antivirüs seviyesine gitmeye gerek yok, bir çok dağıtımda zaten varsayılan kurulu gelen SELinux/AppArmor’a bakın.Guvenlik problemleri olmasa X11 kullanacagim ama o da 60 senelik goruntuleme protokolu yani kod yumagi arap sacina donmustur
Guvenlik problemleri olmasa X11 kullanacagim ama o da 60 senelik goruntuleme protokolu yani kod yumagi arap sacina donmustur
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.