NVIDIA isteyenlere AMD önerenler

Çok haklısın, akif ile senin kaçırdığın nokta şu akif diyor ki performans benim için önemli değil gerekirse 2K kartında 1080p 60 FPS oynarım oyunum çökmesin yeter. Ne kadar haklı bir düşünce orası tartışılır. Arkadaşalr teknoloji şans işidir ben 6800XT ekran kartımla 1 kere bile hata ile karşılaşmadım ama 3070 Ti alan arkadaşım birçok kez sistemi garantiye yollamak durumunda kaldı. Sizin de dediğiniz gibi firmalar babalarımızın firması değil. Aldığınız parçalar beklentinize göre değişir ben sadece oyun oynayacaksam AMD alır geçerim ama bunun yanında video düzenleme yapay zeka ile fotoğraf hazırlama veya bu tür işler için NVIDIA'ya biraz muhtaç kalıyoruz tensor çekirdekleri yüzünden.

Çok haklısın bellek konusunda. Nvidia'nın bellek politikasını eleştirdiğimi söyledim ve yine söylüyorum. O kartlar alınmaz zaten önermiyoruz da. Zaten Nvidia da bunun farkında ve 3060 için bile 12 GB versiyonunu çıkardı. Bunu 4000 serisinde de yapacaklar. Bu kartlar alınmaz. 3050'de bile 8 GB VRAM varken 4060 Ti gibi 1440p kartında 8 GB VRAM olması kabul edilemez. Mesajımı bulabilsem keşke ama bulamadım. Tanıtıldığında da eleştirdim. Ancak markadan bağımsız olarak hangisi işini düzgün yapıyorsa o MODEL tercih edilmeli. AMD'nin %100 sorunsuz diyebildiğimiz kartını göremiyoruz. Evet çoğunlukla sorunlar çözüldü ve problemler azaldı. Ancak ben çok düşük ihtimalleri bile göz önünde bulundurup tamamen sorunsuz kart almayı ve tavsiye etmeyi doğru buluyorum.

Ben aradaki mesajları kaçırmışım. Özür diliyorum. @Akif
Estağfurullah yanlış anlaşıldıysa ben de özür dilerim.

10 FPS fazla alabilmek için saatlerce kanser olmak istemem ben şahsen. Orta düzey BSoD okuyucu olarak en çok hata AMD'nin 500 serisi ve 6600 ekran kartında çıkıyor.
Sırf bu yüzden ekran kartını satıp NVIDIA'ya geçmek isteyenler gördüm.
@KojiroHyuga04 hocam iyi bilir benden fazla okumuşluğu var.

Ek olarak @Akif hocamın tagı üzerinden de olay çıkartmaya çalışmak gereksiz polemik. Vaktinde sitede çeşitli görevlerde yer aldı ve fazlasıyla hak etti.

Şimdi ortada buluştuk işte. Mesela 4070 Ti ben de almak istiyorum fakat yine VRAM düşündürüyor. Hala sıkıştırma teknolojisi falan çıkarmaya çalışıyorlar. Fazladan koysa bitecek gidecek. Bir de VRAM arttığı için bant genişliğinden de kesti 4000 serisinde. Yalnız 7000 serisinde orta seviye kötü olacak gibi. Hem 4000 hem de 7000 serisi performans sıçraması olarak tatmin etmedi beni şahsen. Hem de bu kadar gelişmiş işlemci teknolojilerine rağmen böyle durum.

Burada dikkat çeken başka bir konu var:

İlki, insanların troubleshooting yapmaktan iş AMD tarafına gelince nedense çekinmeleri. NVIDIA bir sistemde zibilyon tane mavi ekran aldıktan sonra forumda herkes nedense "Technopat" kesiliyor başımıza. Aynı adamı AMD konusunun altında görüyorsunuz, mavi ekran yerine Wattman kendisini fabrika ayarlarına sıfırlıyor, çünkü sistemde ekran kartı bağımlı veya bağımsız bir sorun var belli. Sonra gelip "AMD işte." türevinde konuşuyor. Neden böyle? Çünkü yanlış bilgi çabuk yayılır, sürü psikolojisi...

Aynı konuyu Linux ve Windows tarafında da görebiliyoruz. Linux tarafına geçince, troubleshooting yapacağını bile bile "Linux'un sorunları ile uğraşamıyorum" şeklinde pek çok yorum görebilirsiniz. İş Windows'a gelince mavi ekran hataları için forum forum minidump dosyası atıp çözüm beklerler. Herkes işine geldiği yere kadar konuşuyor.

Her ne kullanıyorsanız kullanın, troubleshooting yapacaksınız. Bilgisayar kullanıyorsunuz. Oyuncularını insan yerine koymayıp ne idüğü belirsiz politikalar ile ekran kartı satan firmalara bu kadar bel bağlamaya devam edin. Siz bel bağlamaya devam ettikçe daha da kazıklayacaklar çünkü. AMD'de aynı şeyin laciverti. GPU piyasasında tekel olsun, o zaman görürsünüz onu da.

İstisnasız hepsini kullandım, güncel olarak AMD platforumundayım komple şu an. Memnunum, donanımsal bir sorun çıksaydı da bir daha almazdım zaten. Memnun olmadığım şeyi neden alayım? Memnun olduğum bir şeyi de neden önermeyeyim? Son kullanıcıyız ve karşımızdaki firmalar avuçlarını ovalarken insanlar burada birbirlerine sövüp duruyorlar. Ne için? Ne için olduğunu kendileri de bilmiyor...

Eski bir RX590 kullanıcısı olarak Wattman hatası günlük hayatımın bir parçasıydı. Ekran kartımı değiştirmek için fırsatım olduğunda forumda almak istediğim RTX3060 modelleri ile ilgili konu açtım, tavsiye istedim. Bana Daha uygun fiyata alabileceğim RX6600 ve RX6700 modellerini önerdi arkadaşlar. Bende biraz daha araştırdıktan sonra RX6700XT aldım hemde 3060 alabileceğimden daha ucuza. Arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kullanıyorum, eski wattman hataları yok ve gayet memnunum.
Sonuçta elektronik biraz şans işi her zaman sorun çıkabilme ihtimali var. AMD de sorun yaşayanlar olduğu gibi NVIDIA'da da sorun yaşayanlar var. Kimse sorun olmaması konusunda garanti veremez. Bence AMD yada NVIDIA tercih meselesi. Ben daha uygun fiyata daha performanslı bir ürün almak için tercihimi AMD'den kullandım.

@Oreki Windows'un cacık bir işletim sistemi, pardon tekel olmasının da getirisi bu. Bilgisayarlar çok fazla farklı bileşenden oluşan cihazlar ve uyum içinde çalışmaları zor ve önemli. Wattman'e neden olan da bir yerde bu uyumsuzluk olabiliyor.

En nihayetinde firmaların bunu en alt seviyeye indirmesi gerekiyor ki son kullanıcı rahat etsin.

@Shahdee tekel olmasını kullanıyor o da. Maksimum kâr hedefleniyor belli ki. Çok yüksek satış olduğu için bizim için ufak tefek görünen maliyetler binlerce üründe çok ciddi maliyet veya kâr olarak karşılarına çıkıyor. Ben başka açıklama göremiyorum.

Erken uyandım ve uyku sersemliği vardı biraz sert konuşmuş olabilirim. Kırdıklarım olduysa özür dilerim arkadaşlar. @Shahdee

Son düzenleme:
Mod arkadaş "AMD alıp yolda mı kalayım" diye genel bi kanıda bulunmuş. Hater söylemlerine benzettim. Doğru üslup her şeydir. Sayfalar dolusu tartışmış herkes. Konu resmen AMD vs NVIDIA tarafına sapmış. Nvidia modelleri arasında kalan birine AMD tavsiye edilebilir. Beklentisi sorulur. AMD istemiyorsa direten de terbiyesizlik yapmıştır. Mesajları rapor edilir. Konuyu tamamen saptırmışsınız arkadaşlar.

Yüzde yüz katılıyorum, benim de dikkatimi çeken bir durum kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…