NVIDIA isteyenlere AMD önerenler

Her kartta sorun yaşanıyor. 1650TI ile çok düşük performans alan arkadaşım var. 6000 serisi kart kullanmıyorum ancak 8GB çöp kartlar almak yerine doğru düzgün kart alırım. Eski sürücüleri kurmaz iseniz kartlar sağlam çalışıyor.

Daha nasıl bir dayanak olabilir? Satın aldığım arabayla sürekli yolda kalacaksam neden alayım? Aynı şey.
Bu kadar büyük tepki vermeye gerek yok ama katılıyorum. Şu anki durumda AMD önermiyorum ve bütçem yeterliyse tercih etmiyorum. Birçok insan son kullanıcı ve sorunlarla baş etmek değil de sadece rahatça oyun oynamak istiyor. Aradaki %3-5 FPS'lik farka bakmıyor. AMD önermelerinin nedeni ise verdiğimiz parayla alabileceğimiz en yüksek performansı almak istemeleri. Haklılar da ancak her şey saf performans değil.
Yerinde bir yorum diyecektim ki,sürekli yolda kalayım kısmından sonra tarafsız ve objektif olamadığınızı gösterdiniz üstelik moderatörsünüz. Bilge Baltaş'ta thumbs atmış oda ayrı bir hayal kırıklığı.
Oldu olacak forumda AMD ve türevlerini yasaklayın olsun bitsin?
Hani şöyle bir açıklama yapılabilir;
6800 XT kullanırken sorun yaşamadım.
7900 XTX kullanıyorum aylardır yine sorun yaşamadım.
WattMan bildirimi geliyordu eskiden oda çözüldü.
Bir dünya sorunlu Nvidia kartları var sürücüleri eskisi gibi sorunsuz değil?
Olay bütçenin yetip yetmemesi değil akıllı davranmak.
4090'lar 60k civarına dayanmış durumda, 27-35 civarı 7900 XTX alınabiliyor.
Gidipte 16GB VRAM olan 4080 almazsın 7900 XTX gibi bir canavar varken kimse gelip burada olay VRAM değil demesin yeni oyunların hepsi bal gibi VRAM istiyor DLSS+RT hikaye VRAM yetmiyorsa. Ultra grafikleri unutabilirsiniz.
4090 ile arasında 5-10k fark olsa tercih edilebilir fakat bu kadar gap varken tamamen aptallık.
Evet, 4090 en iyi kart bunda herkes hemfikir 7900 XTX'i 3 le çarpar 2 ye böler falanlar filanlar bununla ilgili tartışmaya girilemez bile.

Çok tartışacak bir şey yok. Eşdeğer bütçede AMD, rakip kartlarda NVIDIA daha iyi. Ben "aynı paraya daha az ekran kartı almayı" savunmuyorum. Ama herkesin kendi bütçesi, isteyen istediğini tercih eder. Kendi deneyimleri doğrultusunda da tavsiyede bulunur. "AMD istemiyorum" diyene de AMD önermenin bir anlamı yok.

Asla tesadüf değil. Ölümüne savunanlar hep AMD kullanıcıları. :D Tamam para verdiniz ve en iyisi o. TEBRİKLER!
Tesadüf o zaman. AMD ve NVDIA'nın orta üst segmentteki tüm kartlarını kullandım. Zamanında burada nasıl AMD alınmaz dediysem (Eski mesajlarıma girip bakabilirsin.) Bugün de 4080 ve üstü bir kart alamıyorsan NVDIA alınmaz diyorum. Hiç bir markaya körü körüne bağlanmam. Verdiğim paranın karşılığını bana hangisi veriyor ona bakarım ve burada da bildiklerim doğrultusunda insanlara nacizane tavsiyelerimi sunarım.

@Valerys bu arada 7900 XTX kart kullanıyorum. Kart gerçekten canavar gibi. Neredeyse her oyunu 2K Ultra ayarlarda takılmadan oynuyorum.

Hocam yanlış anlamayın ama siz muhtemelen ilkokula giderken ben bu sitede yöneticilik yaptım. Rütbeyi hak edip etmeyeceğime karar verecek konumda değilsiniz.

NVIDIA'nın bellek politikasını ben de eleştirdim ve hala da saçma sapan bir hamle olarak görüyorum. Eski mesajlarımda görebilirsiniz. Ancak sadece belleği daha düşük ve fiyatları daha yüksek diye NVIDIA'yı AMD'den daha kötü olmuyor. Aksine kullanıcılar her seferinde NVIDIA'yı tercih ediyorsa çok basit bir nedeni var: Kullanıcı memnuniyeti. AMD yıllardır kullanıcılarını bir türlü memnun edemediği için yüksek bellekle, daha yüksek benchmark sonuçlarıyla daha ucuza satılıyor. Siz de dalıyorsunuz hemen daha iyi diye. Hayır arkadaşım, kullanıcısını memnun edemeyen ürün iyi değildir bu kadar basit.

@EdmonnDantes kesinlikle katılıyorum. 4060 ve Ti modelleri 1440p için üretilmiş kartlar ve 8 GB gibi saçma bir bellek var. Ben de bunu eleştirdim ve eleştiriyorum, almayın. Ancak bu AMD'nin eksilerini görmezden geleceğimiz anlamına gelmiyor.

Hocam yanlış anlamayın ama siz muhtemelen ilkokula giderken ben bu sitede yöneticilik yaptım. Rütbeyi hak edip etmeyeceğime karar verecek konumda değilsiniz.

NVIDIA'nın bellek politikasını ben de eleştirdim ve hala da saçma sapan bir hamle olarak görüyorum. Eski mesajlarımda görebilirsiniz. Ancak sadece belleği daha düşük ve fiyatları daha yüksek diye NVIDIA'yı AMD'den daha kötü olmuyor. Aksine kullanıcılar her seferinde NVIDIA'yı tercih ediyorsa çok basit bir nedeni var: Kullanıcı memnuniyeti. AMD yıllardır kullanıcılarını bir türlü memnun edemediği için yüksek bellekle, daha yüksek benchmark sonuçlarıyla daha ucuza satılıyor. Siz de dalıyorsunuz hemen daha iyi diye. Hayır arkadaşım, kullanıcısını memnun edemeyen ürün iyi değildir bu kadar basit.
Hmm 1997 yılında bu sitede yöneticiydin yani.

Merhaba ben 2004 yılında oyuncehennemi sitesini yönetiyordum daha bu site yoktu. Dolayısıyla ilk paragraftan sonrasını okumama gerek olduğunu düşünmüyorum. Üslup önemli.

Ancak bu AMD'nin eksilerini görmezden geleceğimiz anlamına gelmiyor.

Hocam, tarafsız olarak AMD'nin ve NVIDIA'nin eksikliklerini zaten masaya yatırıyoruz. Bir kullanıcı ısrarla RTX 3060 alacağım diyorsa o kullanıcıyı kararından vazgeçiremeyiz. Alsın, kendisinin deneyimlemesi daha doğru olur. Biz gene eksiklikleri belirterek önerilerimizi yapmaya devam edelim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00