Burada dikkat çeken başka bir konu var:
İlki, insanların troubleshooting yapmaktan iş AMD tarafına gelince nedense çekinmeleri. NVIDIA bir sistemde zibilyon tane mavi ekran aldıktan sonra forumda herkes nedense "Technopat" kesiliyor başımıza. Aynı adamı AMD konusunun altında görüyorsunuz, mavi ekran yerine Wattman kendisini fabrika ayarlarına sıfırlıyor, çünkü sistemde ekran kartı bağımlı veya bağımsız bir sorun var belli. Sonra gelip "AMD işte." türevinde konuşuyor. Neden böyle? Çünkü yanlış bilgi çabuk yayılır, sürü psikolojisi...
Aynı konuyu Linux ve Windows tarafında da görebiliyoruz. Linux tarafına geçince, troubleshooting yapacağını bile bile "Linux'un sorunları ile uğraşamıyorum" şeklinde pek çok yorum görebilirsiniz. İş Windows'a gelince mavi ekran hataları için forum forum minidump dosyası atıp çözüm beklerler. Herkes işine geldiği yere kadar konuşuyor.
Her ne kullanıyorsanız kullanın, troubleshooting yapacaksınız. Bilgisayar kullanıyorsunuz. Oyuncularını insan yerine koymayıp ne idüğü belirsiz politikalar ile ekran kartı satan firmalara bu kadar bel bağlamaya devam edin. Siz bel bağlamaya devam ettikçe daha da kazıklayacaklar çünkü. AMD'de aynı şeyin laciverti. GPU piyasasında tekel olsun, o zaman görürsünüz onu da.
İstisnasız hepsini kullandım, güncel olarak AMD platforumundayım komple şu an. Memnunum, donanımsal bir sorun çıksaydı da bir daha almazdım zaten. Memnun olmadığım şeyi neden alayım? Memnun olduğum bir şeyi de neden önermeyeyim? Son kullanıcıyız ve karşımızdaki firmalar avuçlarını ovalarken insanlar burada birbirlerine sövüp duruyorlar. Ne için? Ne için olduğunu kendileri de bilmiyor...