NVIDIA isteyenlere AMD önerenler

Burada dikkat çeken başka bir konu var:

İlki, insanların troubleshooting yapmaktan iş AMD tarafına gelince nedense çekinmeleri. NVIDIA bir sistemde zibilyon tane mavi ekran aldıktan sonra forumda herkes nedense "Technopat" kesiliyor başımıza. Aynı adamı AMD konusunun altında görüyorsunuz, mavi ekran yerine Wattman kendisini fabrika ayarlarına sıfırlıyor, çünkü sistemde ekran kartı bağımlı veya bağımsız bir sorun var belli. Sonra gelip "AMD işte." türevinde konuşuyor. Neden böyle? Çünkü yanlış bilgi çabuk yayılır, sürü psikolojisi...

Aynı konuyu Linux ve Windows tarafında da görebiliyoruz. Linux tarafına geçince, troubleshooting yapacağını bile bile "Linux'un sorunları ile uğraşamıyorum" şeklinde pek çok yorum görebilirsiniz. İş Windows'a gelince mavi ekran hataları için forum forum minidump dosyası atıp çözüm beklerler. Herkes işine geldiği yere kadar konuşuyor.

Her ne kullanıyorsanız kullanın, troubleshooting yapacaksınız. Bilgisayar kullanıyorsunuz. Oyuncularını insan yerine koymayıp ne idüğü belirsiz politikalar ile ekran kartı satan firmalara bu kadar bel bağlamaya devam edin. Siz bel bağlamaya devam ettikçe daha da kazıklayacaklar çünkü. AMD'de aynı şeyin laciverti. GPU piyasasında tekel olsun, o zaman görürsünüz onu da.

İstisnasız hepsini kullandım, güncel olarak AMD platforumundayım komple şu an. Memnunum, donanımsal bir sorun çıksaydı da bir daha almazdım zaten. Memnun olmadığım şeyi neden alayım? Memnun olduğum bir şeyi de neden önermeyeyim? Son kullanıcıyız ve karşımızdaki firmalar avuçlarını ovalarken insanlar burada birbirlerine sövüp duruyorlar. Ne için? Ne için olduğunu kendileri de bilmiyor...
Sonuna kadar haklınız. Ben de altına bu durum ile birkaç şey yazmak istiyorum.

Son kullanıcı her zaman teknoloji işine hakim olamaz. Babasını zar zor bilgisayar almaya ikna etmiş küçük çocuk, bilgisayarı hata verince eli ayağına dolaşır. Ya da işten zar zor kendini eve atmış birinin zaten az olan vaktini çözüm araştırmakla harcaması yazık olur. Bu yüzden bu insanlar için genel anlamda en az sorun yaratan kartı almak, daha yüksek performansı almaktan daha elzem. Bu da Nvidia kartlara tekabül ediyor genel olarak. Dediğiniz gibi insanların; Nvidia'nın hatalarını büyütmemesi ve çözüm yolu araması, AMD kartlar için sadece laf atıp çözüm aramaması durumu gerçekten varsa üzücü. Zaten ekonomik durumumuz ortada, bizim için daha F/P olan kartın sorunlarını çözebilecek kişilerin elinin tersiyle bunu itmesi çok saçma bir durum olur.

Ben GPU kanadına pek hâkim biri değilim. O küçük çocuğun, günde kendine birkaç saati kalan adamın ise bunlar hakkında hiçbir fikri yok. Forumlar bu kişilerin derdini çözmek için var. Çözemiyorlarsa bir sıkıntı vardır ortada.

AMD hakkında yeterince konuştuk zaten. Onlar da düzgün kart üretsin tarzı bir argüman sürmenin artık önemi yok. Bu sorunun üzerine de değinmek lazım.

Arkadaşlar ben AMD düşmanı değilim, bir yıldır günde birkaç saatimi forumda geçiriyorum, mesaj sayım düşük olabilir ama çoğu konuyu okuyorum. Kendi gördüğüm kasma, drop, kapanıp açılmama vs gibi konular çoğunlukla AMD idi. Sadece ekran kartını kastetmedim ben.
Asıl mesele NVDIA veya Intel isteyene AMD önerenler için konuyu açmıştım siz konuyu 3060 ti ile 6600 özeline taşıdınız neredeyse.

Ya da işten zar zor kendini eve atmış birinin zaten az olan vaktini çözüm araştırmakla harcaması yazık olur. Bu yüzden bu insanlar için genel anlamda en az sorun yaratan kartı almak, daha yüksek performansı almaktan daha elzem.

Bu kısma katılıyorum zaten evet. Hiçbir problem yok bunda. Ben de dahil çoğumuzun isteği bu hatta.

Dediğiniz gibi insanların; Nvidia'nın hatalarını büyütmemesi ve çözüm yolu araması, AMD kartlar için sadece laf atıp çözüm aramaması durumu gerçekten varsa üzücü.

Eleştirdiğim kısım tam olarak bu.

En nihayetinde firmaların bunu en alt seviyeye indirmesi gerekiyor ki son kullanıcı rahat etsin.

Tam olarak bu evet.

@Unkownsoldier RX 5600 XT almışsınız. Şunu anlamak istemiyorsunuz, NVIDIA'nın tüm kartlarının sorunsuz olmadığı gibi AMD'nin tüm kartları da sorunsuz değil. AMD tarafında kart alacaksanız RX 6000 ve üzeri alınmalı, altını almayın zaten. Sorun yaşama olasılığı daha yüksek.

• RX 570.
  • R5 1600.
  • 16 GB RAM.
Hangi ayarlarda oynayabilirim?

Mesela yorumunu alıntıladığım arkadaş, yorumuma beğenmeme ifadesi atmış ama kullandığı kart RX570. Gidip de RX570, 580 gibi kronik sorunlu kartları zaten önermiyoruz. Bu iki kart kronik sorunlu ve kesinlikle almayın. Paranıza yazık edersiniz.

Son düzenleme:
Bu tipler hep vardı, olacak, olmaya da devam edecek. Ekran kartını bırak, çocuk diyor ki, arkadaşlar ben öğrenciyim X bütçem var laptop önerir misiniz? Ahali hemen çocuğa " o fiyata masaüstü toplanır " diye yaklaşıyor.

Kanser kitle.

iPhone istersin o fiyata şu Android'i alırsın.
Intel istersin o fiyata şu AMD işlemciyi alırsın.
NVIDIA istersin o fiyata şu AMD ekran kartını alırsın.

Ama bu önermeleri yaparken alıcının stabilite istediğini göz önüne almıyorlar.

Şahsen yeni PC alacağım zaman 1. kriterim Intel işlemci 2. kriterim NVIDIA GPU 3. kriterim Gigabyte anakart olmaması.

Ustam AMD'de nadiren sorun çıkartabiliyor fakat 2-3 sürücü geriye git sorun çıkmıyor. Onu geçtim, 3070 gibi kartlar için bu videoyu izlemeni tavsiye ederim. (Umarım DA videosu paylaştım diye ban yemem.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6000 serisi sonrası tamam WattMan sorunu yok sayılır ama insanların anlamak istemediği nokta yazılım bu hatadan ibaret değil. En basitinden bir oyunda 6600 XT ile sis içerisinde FPS delicesine düşerken aynı düşüşü 3060 kullanırken yaşamıyorum. VRAM olayı hariç %5 performans farkı için AMD tarafını tercih etmem açıkcası.

WattMan sorunları %100 çözülüp de kartlar tamamen sorunsuz çalışmadıkça ben önermeyeceğim. Aldırdığım hiçbir kullanıcının sorun yaşama ihtimalini görmeden öneri yapamam. Yapsam da bunu baştan söylerim. Şimdiye kadar çok PC toplattım. Kendime topladığım PC'lerde iki kez RX 6600 yerine 3050 ve 1660 Super tercih ettim. Evet daha düşük FPS alıyorum ancak kafam her anlamda çok daha rahat, sistem çok daha düzgün çalışıyor.

@333365 sana dememiştim, bana neyin kafasını yaşadığımı söyleyen arkadaşa demiştim hocam. :D
Hocam bilgilendirmek isterim ki AMD de wattman hatası varsa Nvidia da da hatalar var. AMD sorun olunca hata mesajı gösteriyor da Nvidia mavi ekrana düşüyorken AMD hatayı kullanıcının yüzüne vuruyor diye mi problem?

Bu mesajı bir Linux cihazdan yazman ne kadar da ironik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00