Nvidia Kepler-Fermi Mimarileri Nedir Ne Farkı Var ?

MertDemir

Hectopat
Katılım
18 Mart 2014
Mesajlar
602
Makaleler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
DonanımMeraklısı
Merhabalar. Son zamanlarda ekran kartı mimarilerini araştırıyorum. En çok gördüğüm genel olarak Kepler ve Fermi. Bunlar ne gibi özellikleri var. Kepler bildiğim kadarıyla yeni nesilde kullanılıyor. Ürünün kepler olduğu nerden öğrenilir ? Tüm GK110 lar keplermi ? Fermiyide ayrıca detaylı bir şekilde açıklarsanız sevinirim.
 
Kepler-Fermi gibi isimler Gpu'ların kod adlarıdır. Gk104-106-110 gpular kepler mimarisinin üyeleridir. Fermi'de bildiğim kadarı ile GTX 5xx serisi kartların mimarisiydi.
 
Peki Bu mimarilerin hangileri iyi? Gk104 mü Gk110 mu ? Son teknolijilerde gördüğüm kadarıyla gk110 kullanıyorlar. Peki Nvidia cephesinde başka mimari var mı ?
 
Maxwell mimarisi var. GTX 750 Ti ve Normal olanında kullanılan mimari, gelmiş geçmiş en az güç tüketen ve en performanslı mimaridir. Ne Kepler ne Fermi en iyisi Maxwell.
 
Ha peki bu mimari laptoplarda değişiyor mu ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı