NVIDIA, Kuantum Hesaplama Simülasyonu için Dünya Rekoru Kırdı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Nvidia-Kuantum-Hesaplama.jpg

NVIDIA’nın Selene süper bilgisayarında çalışan yeni yazılım geliştirme kiti, önceki çalışmalardan 8 kat daha fazla kübit simülasyonu yapıyor. NVIDIA, gelişen kuantum hesaplama dünyasında büyük etki yaratan bir rekor kırdığını ve herkesin bu işi yapabilmesi için bir yazılım hazırladığını duyurdu. Kuantum hesaplama, iklim araştırmaları, ilaç keşfi, finans ve daha pek çok alanda yenilikleri harekete geçirecek. Araştırmacılar, […]

Devamı: NVIDIA, Kuantum Hesaplama Simülasyonu için Dünya Rekoru Kırdı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Kuantum bilgisayarı alanındaki gelişmeler çok güzel. Standart transistörlü mikroçiplerin yavaştan sınırına geldiğimizi düşünürsek her geçen gün kuantum temelli bilgisayarlara olan ihtiyaç artıyor. Ancak kübitlerin doğru sonuç verebilmesi için kübit olarak kullanılan atomların mutlak sıfır(-273 C~)'a kadar soğutulması gerekiyor ki bırakın buzlar ile sıvı azot ile bunu yapmak çok zor. Şu resimde gördüğünüz nispeten insan kadar boyutu olan bilgisayardaki kübitleri doğru bir şekilde tutabilmek için neredeyse bir veri merkezi kadar alan ve tehcizat gerekiyor. Yakın zamanda cebimize gireceğini sanmıyorum ancak özellikle gelecek tahminleri ve ilaç geliştirme konusunda elimizi rahatlatacaktır. Bugün bile verileri okuyarak çok isabetli tahminleri yapabiliyorsak kuantum bilgisayarlarına geçersek kim bilir neler yaparız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı