NVIDIA MSI Gamebook için Linux dağıtım önerisi

Zer0Malware

Hectopat
Arkadaşlar herkese selamlar,

Ne yazık ki yıllardır biliyorsunuz NVIDIA'nın saçma politikaları yüzünden birçok yazılım geliştiricisi Linux için açık kaynak kodlu driverlar yazmakta fakat bunlar o kadar da iyi değiller. Sistemin göçmesinden tutun performans sorunlarına kadar birçok problem mevcut. GTX 1050 ile sıkıntı çıkarmayacak bildiğiniz bir Linux dağıtımı mevcut mu? Debian temelli olursa güzel olur. Debian da kullansam, Parrot da kullansam, Mint da kullansam ne yazık ki birçok sıkıntı ile uğraştım çok kez sistem çökmeleri yaşadım. Beni bu durumdan kurtarabilecek bir dağıtım aramaktayım. Varsa böyle bir şey gerçekten güzel olur. NVIDIA yüzünden işkence çekiyoruz 😅

Ben de Nvidia kullanıcısıyım. Herhangi bir sorun yok, üstelik bugün sürücü güncellemesi geldi. Son güvenlik güncellemesi sanırım.

Kubuntu önerebilirim, halihazırda kullanıyorum.

Kubuntuyu bilemeyeceğim ubuntu temelli olanlar benim makinede bootloader kısmında donuyor , nouveau mod off yaparak ancak girebiliyorum bu duruma hala bir çözüm bulabilmiş değilim ne yazık ki.

Debian'da NVIDIA sürücüsü kurmak biraz sıkıntılı.

Debian tabanlı olan, MX Linux öneririm. NVIDIA sürücü kurma aracı ile geldiği için, sürücüyü kurmak çok basit.

Debian'da NVIDIA sürücüsü kurmak biraz sıkıntılı.

Debian tabanlı olan, MX Linux öneririm. NVIDIA sürücü kurma aracı ile geldiği için, sürücüyü kurmak çok basit.
Bumblebee de driveri kurup kaç kere patlattım işletim sistemini 😅 MX linuxu bir deneyeyim bakalım nasıl genelde yazılım geliştirme ile uğraşıyorum umarım üzmez beni.

Bumblebee de driveri kurup kaç kere patlattım işletim sistemini 😅 MX Linux'u bir deneyeyim bakalım nasıl genelde yazılım geliştirme ile uğraşıyorum umarım üzmez beni.

MX Linux stabil bir sistemdir. İçinde MX'e özel araçlar ile gelir. Deb dosyalarını çift tıklama ile kurabilirsin. Yazılım için iyi bir sistem olabilir.
Sorun çıkartırsa AHS sürümünü deneyin. AHS yeni donanımlar içinmiş.

Linux Mint ile şu şekilde yapabilirsiniz. Sistemi compatibility mode ile kuracaksınız. Kurulum sonrasında sistemi kurtarma kipi => resume seçeneği ile açıp, Sürücü Yöneticisinden Nvidia sürücüsünü kuracaksınız. Ek olarak secureboot'un kapalı olması gerekiyor. Başkaca bir şeye gerek yok. Nvidia sürücüsünü kurduğunuzda, Linux Mint'te otomatik olarak panele bir gereç eklenir. Eğer dizüstü kullanıyorsanız, bununla istediğiniz sürücü kipini seçebilirsiniz. Cinnamon ya da MATE sürümlerden birisini kurduysanız ve on-demand kipi seçiliyse, istediğiniz uygulamayı menüden sağ tıklayarak Nvidia GPU ile açabilirsiniz. Bu özellik GLX seçeneğini kullanıyor, Vulkan ile çalıştırmak istediğiniz uygulamalarını özel olarak nvidia-optimus-offload-vulkan komutu ile, mesela nvidia-optimus-offload-vulkan steam şeklinde çalıştırmalısınız.

MX Linux stabil bir sistemdir. İçinde MX'e özel araçlar ile gelir. Deb dosyalarını çift tıklama ile kurabilirsin. Yazılım için iyi bir sistem olabilir.
Sorun çıkartırsa AHS sürümünü deneyin. AHS yeni donanımlar içinmiş.
Yarın bir mx'i kuracağım şu an fen çalışıyorum boş vaktimde kurarım hemen.
Linux Mint ile şu şekilde yapabilirsiniz. Sistemi compatibility mode ile kuracaksınız. Kurulum sonrasında sistemi kurtarma kipi => resume seçeneği ile açıp, Sürücü Yöneticisinden Nvidia sürücüsünü kuracaksınız. Ek olarak secureboot'un kapalı olması gerekiyor. Başkaca bir şeye gerek yok. Nvidia sürücüsünü kurduğunuzda, Linux Mint'te otomatik olarak panele bir gereç eklenir. Eğer dizüstü kullanıyorsanız, bununla istediğiniz sürücü kipini seçebilirsiniz. Cinnamon ya da MATE sürümlerden birisini kurduysanız ve on-demand kipi seçiliyse, istediğiniz uygulamayı menüden sağ tıklayarak Nvidia GPU ile açabilirsiniz. Bu özellik GLX seçeneğini kullanıyor, Vulkan ile çalıştırmak istediğiniz uygulamalarını özel olarak nvidia-optimus-offload-vulkan komutu ile, mesela nvidia-optimus-offload-vulkan steam şeklinde çalıştırmalısınız.
Bunuda not alıyorum lazım olur. Teşekkürler.

Arkadaşlar herkese selamlar,

Ne yazık ki yıllardır biliyorsunuz NVIDIA'nın saçma politikaları yüzünden birçok yazılım geliştiricisi Linux için açık kaynak kodlu driverlar yazmakta fakat bunlar o kadar da iyi değiller. Sistemin göçmesinden tutun performans sorunlarına kadar birçok problem mevcut. GTX 1050 ile sıkıntı çıkarmayacak bildiğiniz bir Linux dağıtımı mevcut mu? Debian temelli olursa güzel olur. Debian'da kullansam, Parrot da kullansam, Mint'da kullansam ne yazık ki birçok sıkıntı ile uğraştım çok kez sistem çökmeleri yaşadım. Beni bu durumdan kurtarabilecek bir dağıtım aramaktayım. Varsa böyle bir şey gerçekten güzel olur. NVIDIA yüzünden işkence çekiyoruz 😅

Yaklaşık 16 yıldır sadece NVIDIA GPU'lar kullanıyorum ve Linux'ta neredeyse hiç sorun yaşamadım. NVIDIA Linux sürücüsü stabilitesiyle ünlüdür, bence sorun kullandığın dağıtımlarda olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı