Nvidia Pascal GPU Beklemeye Değer mi?

sadazae

Hectopat
Daha fazla  
Nvidia'nın Pascal mimarili GPU'larını mı bekleyeyim, yoksa 980 Ti ile mi sistem kurmam iyi olur? Ayrıca Nvidia GTX 1080 ile 980 Ti ile arasında çok bir fiyat farkı olacak mı? Bir de ne zaman çıkacak? Sabahtan beri arıyorum, bazıları Mayıs Ayı'nda Pascal mimarili GPU'lar çıkacak diyor. Bazıları da yazın çıkacak diyor. Eğer yaz tatili zamanında veya sonra çıkacaksa beklemem iyi mi olur? Ayrıca büyük ihtimalle 980 Ti epey bir fiyat düşüşü yaşayacak gibi. Çünkü üretimini durduracaklarmış.
Not: Fransa'da yaşıyorum, o yüzden dolar olarak söylerseniz fiyatları iyi olur. Türkiye'de vergi, faiz vs derken 1000 TL kadar normal fiyatından fark oluyor. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi ki her zaman yeni nesil beklenmeye değer ama ne kadar bir artış olabilir ki bunun sonu yok her sene üstüne koyulacak koyulacak sonu yok yani dostum fakat Fransa' da olman bizlerden daha ucuza alacağın için beklemeye değer ve yıl sonuna kadar bekle yaz sonu çıkacağı aşikar kartların fakat aynan da mı aralıklar la mı çıkacak bilinmiyor çıkacak 1080 kart üst seviyemi orta seviyemi giriş seviyesi mi bunları bilmek lazım ki 980 Ti ile karşılaştırıp seçim yapasın. O yüzden bence bekle konuya hakim olana kadar sonra seçim yaparsın.

Tabi ki her zaman yeni nesil beklenmeye değer ama ne kadar bir artış olabilir ki bunun sonu yok her sene üstüne koyulacak koyulacak sonu yok yani dostum fakat Fransa' da olman bizlerden daha ucuza alacağın için beklemeye değer ve yıl sonuna kadar bekle yaz sonu çıkacağı aşikar kartların fakat aynan da mı aralıklar la mı çıkacak bilinmiyor çıkacak 1080 kart üst seviyemi orta seviyemi giriş seviyesi mi bunları bilmek lazım ki 980 Ti ile karşılaştırıp seçim yapasın. O yüzden bence bekle konuya hakim olana kadar sonra seçim yaparsın.
ceza yemistim kusura bakma cevaplayamadim simdi cevaplayabiliyorum zaten eger 2 ay a cikarsa kesinlikle alirim onu ama cikmazsa 980TI alirim belki ilerde 2.bir TI alirim yada gtx 1080 Ti cikarsa onu alirim.

2 ay beklenebilir bence de mantıklı bir adım (y)
peki son 2 soru uzattim kusura bakma :D simdi gtx 1080 cikinca fiyatlar duscek 980Ti de vs 1080 i beklemekmi yoksa bir sure sonra 980Ti den 2. bir tane alip SLI yapmakmi daha uygun olur bide bu anakartlar arasindan hangisi ile SLI yapilabilir Asus B150M-Plus D3, MSI 970 GAMING, MSI B85-G43 Gaming anakartlar hakkinda pek bilgili degilimde :cry:

Daha önce SLI yapmadım fakat okuduğum konularda genelde güncel üst seviye bir kart eski kartın SLI'sinden performanslı oluyor ama 980 Ti den bahsediyoruz :D o yüzden bu soru benim bilgilerimi aşıyor ama bence tek kart şuan için ideal senin için anakart olarak da ekran kartına göre değil de seçeceğin işlemciye göre tercih yapmak daha iyi olur. Şöyle bir şey var 1080 le 980 Ti arasında ne kadar büyük farklar oluşacak ki beklenebilir 1080 fakat 980 Ti sizin orada da ucuzlarsa bence 980 Ti seni 2-3 sene rahat tatmin eder her oyunda ve görsellik de 1080'e vereceğini anakart ve işlemciye odaklar 2-3 sene sonra da ekran kartını güncellemiş olursun sonunda üst seviye bir bilgisayar sahibi olmuş olursun. Örneğin imzam da ki sisteme 980 Ti koysak bana ölene kadar yeter :D

Daha önce SLI yapmadım fakat okuduğum konularda genelde güncel üst seviye bir kart eski kartın SLI'sinden performanslı oluyor ama 980 Ti den bahsediyoruz :D o yüzden bu soru benim bilgilerimi aşıyor ama bence tek kart şuan için ideal senin için anakart olarak da ekran kartına göre değil de seçeceğin işlemciye göre tercih yapmak daha iyi olur. Şöyle bir şey var 1080 le 980 Ti arasında ne kadar büyük farklar oluşacak ki beklenebilir 1080 fakat 980 Ti sizin orada da ucuzlarsa bence 980 Ti seni 2-3 sene rahat tatmin eder her oyunda ve görsellik de 1080'e vereceğini anakart ve işlemciye odaklar 2-3 sene sonra da ekran kartını güncellemiş olursun sonunda üst seviye bir bilgisayar sahibi olmuş olursun. Örneğin imzam da ki sisteme 980 Ti koysak bana ölene kadar yeter :D
sagol sadece hani diyorlar ya 3 4 yil kullanip SLI yapmak mantikli ordan kafa karisti benim aslinda haklisin 3 4 yil sonra gtx 1080 in ve ondan sonra cikmis olanlarinda fiyat baya dusmus olcak 100 200 euro daha verip yenisini almak varken neden SLI yapayimki gerci ben ogrenciyim o yuzden SLI yi mantikli buluyordum :D bide alcagim sistemde i5 6600k var cunku 6600k overclok yapinca i7 nin performansina yakin veriyormus oyunda ayrica asiri buyuk fark yok 1 2 fps icin 150 euro fazla vermeye degmez

Zaten işlemciden kaynaklı FPS artışı olacağını sanmıyorum gayet güçlü bir işlemci İ5 6600K fakat sadece oyun, film, video izlemek için istiyorsan sistemi İ5 6500 de yeterlidir Anakart olarak da MSI Z170A GAMING PRO CARBON yada MSI Z170A KRAİT GAMING R6 SİEGE görsel ve performans olarak verdiği farkı hissetmezsin fakat daha uzun süreli ve görsel tatmin olması açısından bu anakartları tavsiye ettim onun dışında işlemciyi K ibareli almadığımız için OC de yapmayacağımız için lükse giriyor aslında İ5 6500 + B150 + 980 Ti = Mutluluk :D

Nvidia'nın Pascal mimarili GPU'larını mı bekleyeyim, yoksa 980 Ti ile mi sistem kurmam iyi olur? Ayrıca Nvidia GTX 1080 ile 980 Ti ile arasında çok bir fiyat farkı olacak mı? Bir de ne zaman çıkacak? Sabahtan beri arıyorum, bazıları Mayıs Ayı'nda Pascal mimarili GPU'lar çıkacak diyor. Bazıları da yazın çıkacak diyor. Eğer yaz tatili zamanında veya sonra çıkacaksa beklemem iyi mi olur? Ayrıca büyük ihtimalle 980 Ti epey bir fiyat düşüşü yaşayacak gibi. Çünkü üretimini durduracaklarmış.
Not: Fransa'da yaşıyorum, o yüzden dolar olarak söylerseniz fiyatları iyi olur. Türkiye'de vergi, faiz vs derken 1000 TL kadar normal fiyatından fark oluyor. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Şahsi düşüncem değmeyecektir. Hatta Pascal serisinin fiyatına değmeyeceğini düşünüyorum. Nvidia'nın en iyi serisi maxwell serisidir. Uzun süre öyle kalacaktır. Bu sene Nvidia ekran kartlarından pek beklentim yok. Deneme yanılma yapacaklar hemen ilk çıkan kartlar hatalı olacaktır. Amd ne yaptığını biliyor. Artık deneme yanılma sürecini geçen bir AMD var. Nvidia ise yepyeni bir şey deneyecek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı